logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Blood Bowl

Blood Bowl: Ice Cold Blood vs. Pelkkää Voittoo

Ice Cold Blood (Norse) vs. Pelkkää Voittoo (Human)

Lopputulos 2-1
Casualtyt 2-1
Yleisöä 13.000 (3.000+10.000)

Pohjoisen miesten kauden toiseen peliin vastaan asettui ihmisjoukkue Pelkkää Voittoo, joka oli vielä tappioitta liigassa. Ilmeisesti kotiyleisö odotti kuitenkin selkeää voittoa ja oli päättänyt jäädä kotiin, joten vastustajan kannattajilla oli selkeä ylivoima. Sää oli upea ja norset voittivat kolikonheiton päästen ensimmäisenä hyökkäämään.

1. puoliaika

Ihmiset esittelivät epätavallisen rohkeaa puolustamista asettamalla ogren seuraksi etulinjaan neljä block-taitoista pelaajaansa. Norset hieroivat karvattomia käsiään ja aloittivat innolla mättämisen. Into oli kuitenkin niin suurta, että valmentaja huomasi kesken avauskierroksen lukinneensa yhden pelaajansa vahingossa pukukoppiin, joten kentällä mentiin alivoimalla.

Kaikista mahdollisuuksista huolimatta norsejen mättäminen oli täysin tehotonta. Ihmiset joko eivät edes suostuneet kaatumaan, mutta varsinkaan panssareista ei läpi mennyt yhtään mikään. Vihoviimein ihmispuolustus kuitenkin avautui laidasta ja tähtijuoksija oli varmalta näyttäneessä maalipaikassa. Yksittäinen ihmisblitzeri oli kuitenkin eri mieltä ja joukkueensa toiseksi viimeisenä aktivaationa tämä pääsi kuin pääsikin dodgailemalla ja parilla gfi:llä lyömään pallonkantajaa. Kuinkas ollakaan kumoon norse meni  ja pallo pomppi katsomoon! Vierasyleisöhän tästä innostui heittäen palloa 11 ruutua kohti norsejen kenttäpuoliskoa, jossa odotteli ainoana vielä liikkumaton ihmiscatcher – lukemat taululle äärimmäisen masentavasti 0-1. Iloa ei tuonut myöskään se, että norsejen lumipeikko oli hetkeä aiemmin telottu KO-boxiin.

Norseilla oli vielä kolme vuoroa aikaa tasoittaa ennen puoliaikaa, mutta yleisö riehaantui viivyttäen aloitusta, joten vuoroja olikin enää kaksi. Tästä huolimatta norset onnistuivat kuin onnistuivatkin rakentamaan laadukkaan maalipaikan, mutta homma kaatui heiton kiinniottoon – no ei sentään siihen yhteen vielä tarvittavaan go for ittiin. Mättöpuolella norset saivat toisen(!) kerran puoliajan aikana iskun läpi ihmispanssarista ja tähtiheittäjä oli jo matkalla pitkälle sairaslomalle, mutta pelastui apoteekkarin avulla vielä pelikuntoiseksi. Aivan jakson viime hetkillä ihmiset olivat loppujen lopuksi melko lähellä todellista Urheiluruutumaalia, mutta uskomattoman (pallo ylös 4+, heitto 6+ ja kiinniotto 5+) heittopelin jälkeen maalintekijä kompastui yrittäessään irti häntä varjostavista norse-puolustajista.

2. puoliaika

Toiselle jaksolle norset lähtivät siis hakemaan kahta maalia puolustamalla täyttä vastustajaryhmitystä vastaan. Peikko lymyili KO-boksissa edelleen, mutta onneksi myös norset saivat täyden miehityksen kentälle.

Ja jälleen kerran yleisö puuttui peliin, tällä kertaa rynnäten kentälle! Lopputulos oli varsin brutaalia katseltavaa yleisön voimasuhteiden ollessa mitä oli. Yhteensä seitsemän yhdestätoista norsesta hakattiin taju kankaalle ihmisten selvitessä naarmutta. Tilanne näyttikin “hieman” heikolta ja edes tasapeli aikoi vaikuttaa jo varsin mainiolta tulokselta norseleirissä.

Ihmisten tähtiheittäjä juoksi takakentälle hakemaan palloa, mutta kappas – se ei pysynytkään näpeissä. Norset keräilivät kamojaan muodostaen tiukan neljän miehen puolustuslinjan. Ihmisheittäjä kokeili saada palloa käsiinsä uudelleen – taas sama tulos! Norset kömysivät kiinni ihmislinjaan. Tätä seurasi tiukka parin vuoron mättäminen, jonka aikana muutama ihmispeluri jopa saatiin tajuttomaksi. Ihmiset kokeilivat heittopeliä, mutta pallon kiinniottaja kompastui omiin jalkoihinsa norsejen kenttäpuoliskolla. Kotijoukkue muisteli viime pelikierroksen näyttävää pallopelikuviotaan ja niin vain 1-1 tasoitus näki salamannopeasti päivänvalon!

Jaksoa oli jäljellä neljä vuoroa ja ihmiset kävivät jälleen hyökkäykseen. Peikko katseli piirrettyjä takahuoneesa. Vielä kertaalleen yleisö päätti puuttua peliin ja kolautti koko viime pelin samasta syystä missanneen norsejuoksijan kivellä ulos kentältä. Kivi ilmeisesti sai norse-pelurista kovan kimmokkeen ja pisti samalla tajun kankaalta ihmisten kiinniottajalta häiriten hieman myös hyökkäyssuunnitelmia.

Alivoimalla puolustaminen nopeampaa joukkuetta vastaan ei kovin helppo tehtävä ole, mutta vihdoin ja viimein ihmisten panssarit alkoivat paukkua. Kentälle saatiinkin enemmän tilaa, joskin molemmista joukkueista. Ogrea väistellyt linjamies Chan oli jo matkalla ruumishuoneelle, mutta lääkintämies heltyi ja tohtoroi pelaajan takaisin elonkirjoihin. Berserkkeri Magnus the Mad puolestaan paukutti jonkun vihollisen tusinalinjan luultavasti ulos lajin parista (-1 ST) rynniessään takakentällä syöttöpaikkaa odotelleen pallonkantajan iholle kiinni viimeistä edeltävällä vuorolla.

Pelin loppu oli yhtä ikimuistoinen kuin muu peli tähänkin asti. Ogre rynni Magnuksen kimppuun onnistumatta kuitenkaan kaatamaan tätä. Tässä vaiheessa sidottu ihmisblitzeri yritti irtautua tiukasta vartioinnista juostakseen maalialueelle vastaanottamaan syöttöä. Viimein jumalat olivat kuitenkin norsejen puolella ja blitzer kompastui irtaantumista yrittäessään. Näin Magnus oli yksin pallonkantajan ja ihmisten ogren kanssa lähellä maalia viimeisellä kierroksella. Linjamies avuksi pitelemään ogrea ja raivokas ryntäys pallonkantajan päälle saivat toisella yrityksellä pallonkantajan nurin. Pallo ylös ja kävely maaliin: 2-1! Pettynyt vierasyleisö poistui stadionilta nopeammin ja hiljaisemmin kuin kukaan koskaan. Muutamien paikallaolleiden kotifanien bileet jatkuvat edelleen.

Pelin parhaaksi valittiin kabineteissa otteluvalvojan kummin serkun kaima, linjamies Sigurd, joka oppi tästä hyvästä taklaamaan. Magnus the Mad puolestaan osaa jatkossa lyödä turpiin entistä kovempaa. Rahaa paloi kotijoukkueen fanien voitonjuhlissa lukumäärään nähden varsin paljon ja ICB:n tilille kolahti 60k kultaa (heitto 4, voitto, raportti, rosteri).

Pelaajakohtaiset tilastot

 • #3 Ulfwerener Gnup 40 edettyä jaardia
 • #5 Runner Petter 35 edettyä jaardia
 • #7 Lineman Erik 1 syöttö, 35 edettyä jaardia
 • #9 Berserker Magnus the Mad 1 kaato, 1 maali, 15 edettyä jaardia
 • #12 Lineman Thomas 5 edettyä jaardia
 • #13 Lineman Chan 25 edettyä jaardia
 • #14 Lineman Olav 1 maali, 35 edettyä jaardia
 • #15 Lineman Sigurd 1 MVP
 • #16 Lineman Rasmus 1 kaato
Bookmark and Share

3 comments to Blood Bowl: Ice Cold Blood vs. Pelkkää Voittoo

 • avatar Marko Sysipuro

  No olipa ottelu! Huh huh.

  Mahtaa ihmisjoukkue “Melkein Pelkkää Voittoo” olla masentunut. Nuffle antaa ja Nuffle ottaa…

 • avatar Niilo Kalakoski

  Joukkueen johtaja sanoi kyllä pelistä jääneen “huono maku”. Tämä saattaa olla ikävää kannibaalien kannalta. Ihmiset pitää ehkä ryöpätä ensin?

 • avatar Marko Sysipuro

  Äh, liian vaivalloista. Heitetään pataan vain tupla-annos valkosipulia ja juodaan ruokailun jälkeen Activiaa (lisää tähän kohtaan alaspäin laskeutuva nuoli) niin kyllä se siitä. Heikkovatsaisimmat pygmit voidaan sitten syödä jälkiruuaksi.

  Mitä itse peliin tulee, niin nyt norsupojat lienevät käyttäneet loppuun Nufflen hyväntahtoisuudeen maalinteossaan. Tumbadoran valmentamat pygmit odottavat siis innolla näkevänsä runsaasti kriittisiä GFI-tuplaykkösiä ja tuplakalloja.

  Pygmit ovat myös pitkien rituaalien jälkeen kaivaneet esiin vihreästä poimukivestä tehdyn hintavan kasinonopan, joka tekijänsä mukaan antaa lukemia yhdestä kuuteen hämmästyytävällä 1/6-tarkkuudella per numero.

  (PS. Mistä tulikin mieleeni, että todennäköisyyslaskenta kohtasi eilen illalla 3,5-vuotiaan poikani logiikan, kun hän heitteli 6-sivuista noppaa ja yritti arvata aina ennen heittoa seuraavan numeron. Itkuhan siitä tuli, kun keskimäärin viisi kuudesta arvauksesta meni väärin. Koetin auttaa asiaa ja sanoin, että arvaappa vaikka aina 2 numeroa kerrallaan. Leo-poika vastasi kyyneleet silmissään, että ei voi, kun nopasta tulee vain yksi numero. Niinpä…)

You must be logged in to post a comment.