logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Blood Bowl

Blood Bowl: Ice Cold Blood vs. South Beach Pygmies from Lustria

Ice Cold Blood (Norse) vs. South Beach Pygmies from Lustria (Halfling)

Lopputulos 2-0
Casualtyt 6-2
Yleisöä 26.000 (12.000+14.000)

Tämä ensimmäisen kierroksen ottelu oli siirretty aikataulussa eteenpäin, koska pygmijoukkueen saapuminen liigaan kävi takaoven (koiranluukun) kautta. Näinpä pohjoisen miehillä oli takanaan jo kaksi voittoisaa peliä ja pygmeillä puolestaan maaliton tasuri kaaoskyykkiä vastaan. Tasoituksena pygmit päättivät värvätä vielä yhden puumiehen, soppatykin, oluttynnyribabet ja bonuksena vielä yhden erikoispelikikan. Näiden johdolla pygmit veivät sekä yleisön kannatuksen että ensimmäisen hyökkäysvuoron. Ilma oli polttavan kuuma ja yleisö mietti miten pelaajat jaksavat painaa kentällä.

1. puoliaika

Puolituiskokin keitokset osoittautuivat erittäin tujuiksi ja kolme rerollia vaihtoi omistajaa ennen aloitusta. Pohjoisen miehet eivät lähteneet pelaamaan varmistellen, vaan puolustusryhmitys oli varsin agressiivinen 4-4-3. Pygmit taas passittivat rivistön puumiehiä linjaan ja pikkumiehet pääosin joko hakemaan palloa tai kokeilemaan heidän versiotaan heittopelistä. Pallo leijui takakentälle norsejen organisoidessa puolustuksensa uudestaan.

Pelin ensimmäinen blokki ja vahvistuksena saapunut Deeproot läiskäytti linjalla seisoneen “skillitön linja” Thomaksen cassuboksiin. Tämän jälkeen vähään aikaan ei sitten mitään tapahtunutkaan, mitä nyt lumirölli Örrmrrgh pääsi toteamaan, että Block-skilli ois kiva.

Puolituisten hyökkäys eteni jopa muutaman ruudun keskiviivan yli, kunnes Deeproot tyri totaalisesti päättäen vuoron tuplakalloihin. Norset iskivät kiinni auenneeseen tilaan ja pallo jäi vapaaksi. Puolituisten seuraavakin vuoro päättyi varsin pikaisesti yhden tusinapygmeistä kaaduttua yrittäessään irti koko joukkuetta varjostamaan siirtyneistä pohjoisen pojista. Pari edellistä peliä erinäisten kiviepisodien takia pääosin pukuhuoneessa viettänyt juoksija Petter viimein näytti mistä hänelle maksetaan, otti pallon ja kiikutti sen muutamassa vuorossa maaliin: 1-0.

Kuumuus kävi liian kovaksi yhdelle puumiehistä, mutta reservejeä vielä riitti. Norseilla miehitys jäi yhtä vajaaksi uuteen aloitukseen. Puolituisten hyökkäykseen antoi kumman lisäponnen, kun yleisö ryntäsi kentälle hakaten kaikki norsejen takakenttämiehet tainnoksiin. Puolituispeluri pujahtikin tyylikkään pallottelun jälkeen linjasta läpi pallon kanssa, mutta ei yltänyt ihan maalintekoetäisyydelle. Takakenttäukkojen maatessa tainnoksissa ja linjan ollessa jumissa kaikki pedattiin lumipeikko Örrmrrghin ryntäykselle. Toistaiseksi pelissä totaalisen tylsäkyntinen peikko päätti kuitenkin kaivaa kynsiviilan esiin juuri väärään aikaan, eikä edes valmentajan huutelu rerollin muodossa auttanut. Pygmien maali näytti aivan varmalta, mutta yksi linjamies onnistui irtoamaan otteesta ja pääsemään juuri ja juuri juoksuetäisyydelle.

Pygmit tekivät parhaansa jumittaakseen juoksulinjoja, mutta tämä yksi tuntemattomaksi jäänyt linjamies jäi vapaaksi, blitzasi pallonkantajan ulos kentältä ja pallo vielä pomppasi suoraan syliin. Myös muu joukkue pisti pygmejä viimein turpiin oikein kunnolla, joskin oman toisen maalin tekeminen unohtui siinä sivussa ja taukovihellys pelasti pygmit. Magnus the Mad mm. kohenteli tilastojaan lähettäen yhden pygmeistä paremmille metsästysmaille.

2. puoliaika

Kuumuus oli liikaa jopa kahdelle puumiehelle ja nämä jäivät viilentelemään kaarnaansa vaihtopenkille. Pygmit saivat kehiin enää kuusi pelaajaa ainoan puumiehen seuraksi ja norsejen hyökkäys kymmenellä miehellä oli alkamassa. Soppatykin keitot olivat laimenneet sentään hitusen, joten tällä jaksolla vain kaksi rerollia vaihtoi omistajaa. Aloituspotkun ollessa ilmassa kuultiin yleisön kohahdus puolituisten käydessä pikaiseen vastaiskuun. No, lopputuloksena yksi (1) puolituinen liikkui hitusen häiritsemään pallonnostoa muiden lymyillessä takakentällä.

Pallo tipahti suoraan susihukka Aslen syliin ja tämä lähtikin ryntäykseen kohti maalia. Matkalla pygmejä hakattiin poikki ja pinoon, mutta jollain ihmeen ilveellä nämä vain pysyivät kentällä. Örrmrrgh teloi ties kuinka monennen kerran jäljelläolevaa puumiestä saamatta aikaan mitään muuta konkreettista kuin itsensä kentän pintaan.

Viimein lähes koko pygmirivistön lepäillessä kentän pinnassa Asle päätti ottaa pienen sprintin ennen maalialuetta toki vetäen tyylikkäät turvat maaliviivalle rerollin kera. Pallo luonnollisesti pomppi katsomoon, josta yleisö hetken palloteltuaan viskasi sen puoleen kenttään pois kaikista norse-pelureista. Lähistöltä toki löytyi kentän ainoa pystyssä yhä ollut pygmi, joka tosin hänkään ei ehtinyt aivan palloon kiinni. Pygmivalmentaja otti kuitenkin likaiset keinot käyttöönsä ja käytti Tzeentch-taikuutta monistaen pallon kahdeksi!

Norset (tai kukaan muukaan) eivät tienneet kumpi palloista oli se oikea, joten ratkaisu oli poimia molemmat kantoon. Pallon lähelle ehtinyt puolituinen tönittiin ulos kentältä ja köpöttely maalia kohti alkoi. Matkalla norset vielä yrittivät hauskuuttaa haukottelevaa yleisöä heitellen toista palloista ennen molempien kuljettamista maaliin. Protesteista huolimatta kahta maalia ei myönnetty: 2-0.

Peliä ollessa jäljellä vielä pari kierrosta norset heittivät lomavaihteen päälle. Ilma vaihtui kuin taikaiskusta kaatosateeksi, jonka takkuturkki Örrmrrgh ilmeisesti aavisti päättäen häipyä “kovaa kuumutta” valitellen vaihtopenkille. Sateesta huolimatta pygmit esittivät tyylikästä (pygmin)heittopeliä, joka kuitenkin päättyi heitetyn pygmin mahalaskuun juuri ennen laskeutumista maalintekoetäisyydelle. Näin lukemat pysyivät muuttumattomina. Deeproot ehti vielä päättää pelin kuten aloittikin: blockilla norsepeluri lasarettiin. Tällä kertaa tarvittiin apoteekkaria vakavampien vammojen välttämiseksi. Ihme ja kumma mies oli kuin olikin vielä puoliksi selvinpäin ja onnistui paikkaamaan juoksija Petterin kuntoon.

Pelin paras norsepeluri oli raadin mielestä viimeisellä vuorolla yhden onnistuneen telomisen suorittanut linjamies Olav, joka on näillä näytöillä valmis välttelemään vihollisia linjassa (Fend-skill). Kaksi maalia tehnyt, yhden pygmin telonut ja yhteensä 140 jaardia edennyt juoksija Petter puolestaan jatkossa väistelee blockeja paremmin. Erityisesti Örrmrrghin todella säälittävään esitykseen pettynyt yleisö ei juuri fanikrääsään tuhlannut ja ICB:n tilille jäi tuloina vain 40k kultaa (heitto 2, voitto, raportti, rosteri). Pelin mättötehoihin pettynyt (puolet casualtyistä puolituisten epäonnistuneista väistelyistä!) valmennusjohto pisti säästöt lihoiksi palkkasi seuraavaan peliin berserker Torin.

Pelaajakohtaiset tilastot

  • #3 Ulfwerener Gnup 95 edettyä jaardia
  • #5 Runner Petter 2 maalia, 1 kaato, 140 edettyä jaardia
  • #9 Berserker Magnus the Mad 1 kaato, 20 edettyä jaardia
  • #13 Lineman Chan heitto, 15 edettyä jaardia
  • #14 Lineman Olav 1 kaato, 1 MVP, 35 edettyä jaardia
  • (#1 Snow Troll Örrmrrggh 0/6 läpäistyä panssariheittoa – tai saattoi olla enemmänkin)
Bookmark and Share

You must be logged in to post a comment.