logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Blood Bowl

Blood Bowl: Ice Cold Blood vs. Tunti Turpaan

Ice Cold Blood (Norse) vs. Tunti Turpaan (Undead)

Lopputulos 1-0
Casualtyt 3-1
Yleisöä 22.000 (10.000+12.000)

Liiga jatkui marraskuun sarjakierroksella. Vastustaja, ei-niin-kuollut Tunti Turpaan, oli ottanut edellisessä kamppailussaan avausvoittonsa. Ice Cold Blood puolestaan oli ilman pistemenetyksiä sarjan kärjessä. Mukavassa säässä vastustaja sai avustuksena ylimääräisen rerollin ja muutaman beibin ulosheittämään väkeä KO-boksista. Yleisön tuki oli niukasti epäkuolleiden puolella, mutta norset saivat ensimmäisen hyökkäysvuoron.

1. puoliaika

Norsejen mättöpeli lähti heti käyntiin tyylikkäästi. Blockillinen zombi tönittiin katsomoon, jossa yleisö hakkasi tämän täysin palasiksi. Jollain ilveellä palat kuitenkin kasaantuivat vaihtopenkillä ja pian zombi istuikin odottelemassa pelikatkoa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Lisäksi toinen linjaan itsensä tunkenut muumio telottiin KO-boksiin.

Jatkossa hyökkäys ei enää kulkenutkaan kuten elokuvissa. Ensin norsevalmentaja huomasi jo toisessa peräkkäisessä pelissä asettaneensa kentälle yhden pelaajan liian vähän. Pallonnostonkin kanssa oli ongelmia ja kun epäkuolleetkin pökkivät läpi kevyestä pohjalaispanssarista kuin sitä ei olisikaan (no eihän sitä kyllä ole), tasoittuivat voimasuhteet kentällä ja hyökkäys pysähtyi epämääräiseen mättöön keskialueen reunassa.

Epäkuolleet saivat pallonkin välillä riistetyksi ja olivat itse asiassa jo maalintekoetäisyydellä, mutta viime hetkellä paikalle rynnännyt lumirölli Örrmrrgh käänsi mättämisen voimasuhteet voimillaan norsejen eduksi ja lopulta pallo saatiin riistetyksi. Pian epäkuolleita oli tönitty katsomoon ja muuten vain hakattu niin paljon, että kentällä oli todella tilaa. Niinpä berserker Magnus the Mad nappasi irtopallon kainaloonsa ja viimeisteli kolmessa vuorossa hallitun 90 jaardin juoksumaalin: 1-0.

Päättävällä mättövuorolla koko kahteen kerrokseen pakattu epäkuolleiden KO-boksi tyhjeni. Yleisön hakkaama wighti sen sijaan jäi pois loppupelistä, mutta ilman pysyviä vammoja. Mättövuorolla epäkuolleet saivat kiven vaarottomasti päähänsä ja tyylikkäät neloiskallot päättäen vuoron lyhyeen.

2. puoliaika

Epäkuolleet pääsivät kokeilemaan hyökkäystä tasakentällisin. Yleisö riehaantuikin ja antoi tuomarille turpasaunan, joten jokunen rike saattaisi mennä jatkossa läpi tämän huomaamatta… Norset asettautuivat agressiiviseen 3-2-6 puolustukseen ja epäkuolleet vastasivat 3-4-2-2 kuviolla. Pallo tipahti kivasti takakentälle ja ghoulit pääsivät esittelemään pallonpeluukykyjään.

Norsejen turhankin hanakkaasti pallonriistoon pyrkinyt puolustus avautui vasemmasta laidasta ja epäkuolleet virittelivät kasan ukkoja pallon suojaksi. Magnus the Mad oli kuitenkin toista mieltä ja kirmasi puolustuksen avuksi teloen pallonkantaja-ghoulin loppupeliksi ulos kentältä. Irrallaan olleen pallon ympärille saatiin myös riittävä kasa muita pelaajia, mikä hyydytti epäkuolleiden rynnistyksen.

Loppupeli mentiinkin rehellisen mätön merkeissä norsejen kenttäpuoliskolla. Muumio teloi yhden pohjoisen miehen keskeytyskuntoon ja myös norsejen KO-boksi täyttyi uhkaavaa vauhtia. Epäkuolleet puolestaan kieltäytyivät jatkuvasti jättämästä kenttää ja nostettua palloa puolustaneet norset olivat koko ajan enemmän ja enemmän alivoimalla. Molemmat joukkueet yrittivät tuomarin silmän välttäessä myös potkia vastustajia antaumuksella, mutta tuloksetta.

Kaikesta huolimatta norset saivat kuin saivatkin mahdollisuuden iskeä ratkaisuosuma aivan pelin lopulla. Tämä kuitenkin karisi norsejuoksija Petterin kädettömyyteen pallon kanssa ja ilmeisesti edellispelin kaksi maalia olivat vain vahinko. Palloa Petterille käteen tyrkyttäneelle Magnus the Madille kertyi ottelussa 130 edettyä jaardia, kun yksikään muu norsepeluri ei edennyt senttiäkään! Yleisön sekaan vielä viime kierroksella lentänyt Magnus saikin lähinnä heitellä high fiveja pelin viimeisen kierroksen ajan. Epäkuolleillakaan ei enää mahdollisuuksia maalintekoon ollut, joten peli päättyi avauspuoliajan 1-0 lukemiin.

Pelin pyttyraati oli ilmeisesti ollut hereillä vain ensimmäisen puoliajan lopun, sillä ottelun parhaan pelaajan palkinnon sai jälleen kerran muuten vähintään puolikoomassa kentällä höntyillyt lumipeikko Örrrmrrgh. Tämä innostui nimeämisestään niin paljon, että oppi heti kättelyssä blockkaamaan! ICB:n fanimäärä jatkoi kasvuaan, mutta kassaan jäi pelistä tuottoja vain 40k (heitto 2, voitto, raportti, rosteri).

Pelaajakohtaiset tilastot

 • #1 Snow troll Örrmrrgh 1 MVP
 • #9 Berserker Magnus the Mad 1 kaato, 1 maali, 130 edettyä jaardia
Bookmark and Share

10 comments to Blood Bowl: Ice Cold Blood vs. Tunti Turpaan

 • avatar Niilo Kalakoski

  Päivitin lohkotilanteen:

  http://www.fiwa.fi/fantasia-ja-scifi-pelit/bloodbowl-kkvkl-2516-liigan-fiwa-lohkon-otteluohjelma/

  Jaakko on pahasti karkuteillä, mutta kärjen takana on tasaista. Pudotuspelien sääntöjä ei ole ilmeisesti sen tarkemmin kerrottu, mutta todennäköisesti kolmen parhaan joukkoon on päästä, että olisi toivoa jatkopeleistä.

 • avatar Marko Sysipuro

  Tosi tasaista on ainakin taulukon mukaan ICB:n jälkeen. Meidän joukkueidemme TV:ssa on eroa jo 590 ja taitaa ehtiä rako leventyä entisestään ennen toista kohtaamista. Nykyerollakin saa tasoitukseksi keitosten lisäksi jo kaksi(!) Big Guyta: Deeprootin ja Bertha-ogren. Kiesus!

 • Klonez ei siis ole tehnyt yhtään maalia, mutta ensimmäisestä pelistä jäi pois toinen puoliaika juopon vastustajan takia ja siksi klonezia hyvitettiin yhdellä “maalilla”, yhtään ei siis olla tehty ja 3 kertaa ollaan karahdettu maaliviivalla goforit ykkösillä.

 • avatar Marko Sysipuro

  Kysyin Ernolta pudotuspelisysteemistä. Erno ei ole vielä päättänyt mitään ja pyörittelee vielä eri pleiarimahdollisuuksia. On kuitenkin myös mahdollista, että lohkon neljänsilläkin on saumaa pleiareihin. Erno kertoo systeemin viimeistään ennen joulua.

 • avatar Niilo Kalakoski

  Klonezilla onkin suraavaksi vastassaan Starry Wisdom Band, joka ei myöskään ole saanut vielä maalia aikaan. Ilmeisesti olet kuitenkin ollut lähempänä, minun maalini ovat kaatuneet re-rollattaviin 3+/4+ heittoihin.

  Ehkä toiselle on jopa luvassa avausmaali :)

 • avatar Marko Sysipuro

  SOPUPELIII! Hei, eipäs ruveta vielä sopimaan maalijakoja. Kaikille lienee selvää, että SWB:n ja Klonezin pelissä kaikki 0-0 tasapelin ylittävät lopputulokset ovat selvästi sopupelistä johtuvia. ;-)

 • avatar Niilo Kalakoski

  Kuka tässä nyt sopupeleistä on puhunut?

  Onko muuten Klonezin tähti-blitzeri jo löytynyt? Olisi todella ikävää, jos sille olisi sattunut jotain. Tai sattuisi, tulevan pelin lopputuloksen takia.

 • avatar jaakko

  Mä päivitin sivulle vähän enemmän tietoja sisältävän sarjataulukon. Klonetzin tai Pelkkää Voittoo:n rosteria ei löytynyt, joten Team Value puuttuu näiltä kahdelta. Myös cas-osiossa (osin samasta syystä) on luultavasti pientä heittoa tarkkojen tietojen puuttuessa myös osasta otteluraportteja. No melkein oikein ovat nuokin joka tapauksessa.

 • avatar Marko Sysipuro

  Kunhan kiusaan sopupelijutillani. :-)

 • avatar Niilo Kalakoski

  Toki. Mutta olisi silti harmillista jos tulevan pelin lopputulos jotenkin uhkaisi Zane-Gortin terveyttä.

You must be logged in to post a comment.