logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Blood Bowl

Peliraportti: Blood Bowl

Kerhohuoneella on nähty useampana iltana Blood Bowl pelejä, niin nytkin lauantaina. Kampanjapelissä kohtasivat haamunvalkoiset ihmiset ja pirteämmän oloiset ihmiset.

Toimittaja intoutui maalaamaan pelin lopussa, mutta mitä ilmeisemmin haamunvalkoiset ihmiset veivät pelin 2-0 ja kokemusta kerättiin kivasti kun vastustajalta loukkaantui ainakin kaksi.

Bookmark and Share

13 comments to Peliraportti: Blood Bowl

 • avatar jaakko

  Enpä tiedä mitä kampanjaa (tai liigaa) tuo peli oli, mutta Kerhohuoneella vois kyllä oman liigan pistää pystyyn. Mä ainakin oisin mukana, joskaan en päävastuuta liigan pyörittämisestä kykene ottamaan.

 • avatar Niilo Kalakoski

  Minäkin olisin kyllä kiinnostunut pelailemaan. Vetäjäksi mieluummin tosiaan joku jolla on pelistä jotain kokemusta.

 • avatar Mika

  Moi,

  Mua kiinnostaa myös. Osaako Kalle, Marko tai Erno kertoa meneillään olevasta kampanjasta lisää? Ymmärsin että pelasitte vasta ekoja peljä, mahtuuko vielä mukaan?

 • Liiga voisi kiinnostaa. Hyllystä löytyy vanha BB ja maaltut orkit ja ihmiset, mutta en ole sitä pelannut sitten -90 luvun alun.

 • avatar Tero Särkijärvi

  On kyllä hyvä peli kyseessä. Itse olen tietysti eri kaupungissa, eli en voi osallistua, mutta suosittelen ihmisiä kokeilemaan jos liigan saatte pystyyn.

  Tossa on vähän mallia esim. liigan pyörityssoftasta:

  http://arabuusimiehet.com/veron/bloodbowl/obblm/

  Kannattaa huomata oma sijoitukseni viime kauden ykkösenä ja tämän kauden kakkosena.. :) Uusi kausihan alkaa Tampereella taas syyskuussa.

 • avatar kalle

  Moi,

  Kampanja on KKVKL 2516 Präntti turnaus, Dikdaattorina ja Ylimbänä Järjen Äänenä Eikka pahamaineisesta Chaos Boyz:sta. Kampanjassa on 12 koutsia kahdessa lohkossa pelaamassa, peli per kuukausi kuukausi tahtia mennään. Joukkueet lähti 1100000 kultahipun voimalla sarjaan, ja ennen liigaa pidettiin kolmen kierroksen alkuturnaus, jossa joukkueet pääsi keräämään tähtipelaajapinnoja pohjille. Mukana on ilmeisesti useamman vuoden veteraanivalmentajia, joten aloittelevampi liigapelaaja on joutunut joitain maaleja päästämään omiin…

  Puitteet on olleet komiat, alkuturnauksessa oli kolme puusta ja ruohomatosta askarreltua aitoa peliareenaa, aikas lailla hauskempaa oli sellaisella pelata kuin pahvikentällä. Ehkä vielä jonain päivänä tekaisen itsekin tuollaisen.

  Kuten BB liigaan kuuluu, liiga lehtiä Kalliokylän Pränttejä on julkaistu pari kappaletta, sisältäen highlightteja alkuturnauksesta ja ensimmäiseltä pelikierrokselta. Bowlywood Butchereille on jo aika valokuvaajalle varattuna, josko pääsis lehden sivuille, kun ei pimuihin vaikutusta pelituloksillakaan ole tullut tehtyä…

  Kyllä kieltämättä liigan pelaaminen on paljon hauskempaa kuin yksittäismatsit. Pienemmilläkin onnistumisilla voi kuitenkin vaikuttaa joukkueen taitoihin, ja joka kierroksella kuitenkin yksi satunnainen pelaajaa saa 5 SPP:tä, eli yhtä vaille uuden skillin.

  Vähän epälöittää, kerkeänkö toista liigaa pelaamaan, mutta turnaus sopivana lauantaina voisi olla ihan nastaa. Jos joku pistää kertsillä liigan pystyyn, ja lupaa toimittaa yhtä tasokasta printtiä kuin präntti, niin pakkohan se on ehtiä mukaan.

 • avatar kalle

  Moi,

  Itse Ylituomarilta tuli tällainen ilmoitus :

  >>>>>>>>>>

  Mikäli Fiwasta löytyy kerralla 6 uutta valmentajaa, voin toki istuttaa ne omaan lohkoon ja selvitellä peliparit liikakaavioista uudestaan viimeiselle runkosarjan kierrokselle ja kaikille löytyy sitten pelattavaa. Uusi kuusikko joutuu pelaamaan punkosarjan pääosin keskenään, mutta välierissä ja siitä eteenpäin tulee kyllä pelejä myös muiden lohkojen kesken.

  Präntin työmäärä ei siitä pahemmin muutu, että mukana on 12 tai 18 valmentajaa.

  -Eikka

  <<<<<<<<<<<<<<<<

  Ilmoittautuiltaa vaikka kerhohuoneen eemeliosotteeseen, tai tänne kommentteihin, niin pistän teitillen taas Eikalta ohjeet osallistumiseen, jos vaan saadaan pelaajat kasaan. Eihän tohon ny enää tarvitakkaan kuin pari koutsia lisää.

 • avatar Niilo Kalakoski

  Mikä mahtaa olla originaalin Blood bowl kentän ruutujen koko? Olen vähän miettinyt että voisin askarrella kaaoskääpiöilleni sopivan kentän jossain välissä.

 • avatar jaakko

  Enpä muista, mutta mun lauta on kertsillä valkosen kaapin keskilaatikossa ja sieltä voi mittailla.

 • avatar Marko Sysipuro

  Itse pelikenttä on kooltaan 75,5 cm x 44 cm, joka jaetaan 26 x 15 ruutuun. Yksi ruutu on siis kooltaan 2,9 cm. Toisaalta ruutujen koolla ei ole niin väliä, koska heittomitan sijaan netistä voi ladata mittataulukon, josta voi katsoa, minkä pituinen heitto on. Tyyliin: jos heitän palloa 2 ruutua suoraan ja 1 vinoon, niin heitto on Short Pass. Taulukko on erittäin helppolukuinen ja suositeltava, jos pelilauta on normia isompi tai pienempi.

 • avatar Niilo Kalakoski

  Kiitoksia, tuollaisia mittoja mittailin itsekin eilen. Taulukon käyttäminen tuntuu kyllä muutenkin fiksummalta kuin mitan kun nyt on kuitenkin kysymys lautapelistä.

 • avatar Marko Sysipuro

  Jos nyt kuitenkin mitan haluaa pakertaa, niin mitta on yhteensä 41 cm pitkä ja 5 cm leveä. Heittomitan alueet ovat sitten 2,6 cm (heittäjän päälle menevä alue) + 10cm (Quick Pass) + 10 cm (Short Pass) + 10 cm (Long Pass) + 8,4 cm (Long Bomb).

 • avatar kalle

  Ernolla taitaa muuten olla sapluuna, jolla voi vetää esim ruohomatosta väkerrettyyn kenttään maalilla suoraan tyylikkäät valkoiset katkoviivoitetut ruudukot. Kannattaa kysäistä.

You must be logged in to post a comment.