logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Lauta- ja strategiasotapelit

K

Russian front, Suomikin on mukana pelissä!

Russian front, Suomikin on mukana pelissä!

Kylmä on mutta talvisodan hengessä jaksaa ahkerat fiwan jäsenet tulla kerhoiltaan notkumaan, vaikka eivät sitten siellä juuri mitään tekisikään. Pari jamppaa maalasi ja puolen tusinaa ihmetteli mitä peliä pelaisi vai pelaisiko mitään. No jotain zombi-aivonmetsästyspeliä sitten ottivat erän, mutta mepäs Hannun kanssa päätettiinkin setata vähän isompi “lautapeli”, eli Avalon Hillin 1980-luvulla julkaisema Russian Front.

Ihan perus lautapeliksihän tuota ei voi laskea, vaan pikemminkin kyseessä strateginen hexa-sotapeli. Skaala on iso, hexa on 25 kilometriä ja counterit kuvaa armeijakuntia tai armeijoita. Kartalla näkyy ryssää Puolasta Stalingradiin ja Suomikin on mahtunut mukaan, joskin kartan perusteella ei kyllä heti tuntisi, vähän samaa tyyliä eli “sinne päin” kuin vanhoissa kartoissa.  No alueiden morfaus on tietenkin tehty peliteknisistä syistä.

Hannu sitten vihaisena nuorena miehenä halusi vetää viikset nenän alle ja lähteä alistamaan velivenäläistä. Minä osaan hyvin samaistua julman johtajan rooliin, onhan siitä kokemusta jopa työelämästä. Itse peliä ei vielä ehditty aloittaa, mutta nappulat ja lauta saatiin järjestykseen. Joku oli jättänyt sopivasti pleksejäkin kerhohuoneelle, joten sosialisoimme ne käyttöömme.

No miten tästä eteenpäin?  Tarkoistus olisi kirjoittaa pelistä raporttia tai seurata sen etenemistä täällä. Settaus varmaan tehdään loppuun joulun aikana, samoin ensimmäisen pelikierrokset, kunhan nyt säänntö saadaan luettua loppuu. Säännöt vaikuttaa aika simppeleiltä, yhteensä sääntöjä vain n. 8 sivua!

Jatkoa seuraa myöhemmin (jos hannu ei sitten luovuta). Keskustelupalstojen mukaan Saksalla on melkein mahdotonta voittaa.

Bookmark and Share

2 comments to Kerhoilta 16.12 – Aivojen hankintaa itärintamalla

 • avatar Marko Sysipuro

  Ah.

  Tätä tuli nuormpana tahkottua useampaankin kertaan parin kaverin kanssa. Jostain kumman syystä Suomesta tuli taisteltua vaadittavaa agressiivisemmin. Koskaan Suomi ei kuitenkaan sortunut. Saksalaisten sotakone tosiaan jämähtää ennemmin tai myöhemmin, mutta mikään ei voita alun huumaa, kun vihollisten peltipanssarit ja ratsuväki ajetaan yli. En tiedä mistä vuodesta aloitatte, mutta suosittelen aloitusta alusta. Niin saksalaisialla on kivempaa…

  Isoin ongelma pelissä oli, että se vei liikaa aikaa ja se piti jättää aina lojumaan johonkin odottamaan seuraavaa sessiota. Poikamiesboxissa peli vei joskus pitkäänkin koko ruokapöydän.

  Ainahan te voitte kokeilla peliä heti perään puolet vaihtaen, niin saatte selville sen todellisen nojatuolikenraalin.

 • Aloitamme alusta ja joo, onhan se saksan rynnistys varmasti kova, mutta kyllä ryssän poika kestää, lapioidaan vaan lihaa kentälle ja toivotaan huonoa mutaista säätä :)

  Talvella sitten isketään vastapalloon :)

You must be logged in to post a comment.