logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Blood Bowl

Peliraportti: Bloodbowl – Orc Klonetz vs. Norse Noname

Kerhohuoneella pelattiin tänään Blood Bowlia ja testattiin Hannun Mättö-peliä.  Taisivat pelata myös erän Age of Steamiä, hyvä peli kuulemma. Mättö palautettiin kovan keskustelun jälkeen takaisin suunnittelupöydälle. Motissa (sisarpeli, WW2) joukkojen kuntoisuuden määrittäminen d6-skaalalla toimii, koska elementtien määrä per komentonoppa on vähäisempi (5-6 elementtiä). Mätössä taas elementtejä on yhden nopan takana jopa yli 20. Tästä seuraa tietenkin se, että nopat napsu kutoselle hyvin nopeasti.  Kuntoisuusnopan pitäisi olla kai jotenkin sidottu kommandin kokoon.  Ehkä kuntoisuudella ja moraalille pitäisi olla omat nopat.  No Hannu varmaan tuunaa peliä. Ja nyt Bloodbowliin…

Bloodbowlin evoluutio

Olen WH40K:ta pelannut örkeillä ja niille on oma paikka meikäläisen sydämmessä, jos tällaista termiä voi örkkien yhteydessä käyttää. Bloodbowlia olen viimeksi pelannut 90-luvun alussa ja sieltä on vielä jäljellä maalatut ihmis- ja örkki-armeijat, joten kun tein päätöksen liittyä Fiwa:n Blood Bowl -lohkoon, oli vihreät aika nopeasti minun valinta.  Mukava huomata, että jotkut asiat eivät muutu ajan kuluessa.  Siinä missä joku WH40K:n (Rogue Trader) evoluutio oli muutos aivan toisenlaiseksi peliksi, on Bloodbowlin pelinä pysynyt hyvin samanlaisena kuin se mitä 90-luvulla pelasin. Jotain muutoksia pelissä toki on ja ne ovat varmasti tehneet siitä paremman turnausmielessä. BB:hen turnaustyyppinen kilpapelaaminen sopii hyvin.

Örkit on kovia kaikissa peleissä!

Jaakko kertoi nopeasti pelin perussäännöt ja pelaamaan pääsimme hyvin nopeasti. Alku ei luvannut hyvää örkeille, peli oli ilmeisesti vieraskentällä, koska Norse-faneja oli katsomossa selvästi enemmän. Vihreitä oli katsomossa toki aivan riittävästi (17.000 vs 12.000). Kotijoukkueen kannattajat kuitenkin kivittivät heti ennen ensimmäistä potkua yhden örkki-blizerin suoraan sairaalaa (vahinkoheitoista 12). Vakava kallonmurtuma ja lepoa ainakin seuraava peli. Vihamielinen Norsen kotiyleisö. Örkit potkaisivat siis ensin ja Norsen hyökkäys vyöryi eteenpäin örkkien vasemmasta laidasta. Juoksupeliä pohjoisen pojat yrittivät, mutta örkit onnistuvat saamaan pallon ja lähtivät vastajuoksuun vasenta laitaa pitkin ylös. Kokenemattomuuteni takia Norset pääsivät vielä nappaamaan pallon takaisin itselleen muutama jaardi ennen maalia. Entinen,  90-luvulla catcher-paikkaa pelannut veteraani, #9  (nykyisin blizer) otti kuitenkin pallon takaisin haltuun ja onnistui punnertamaan maalialueelle.  Ensimmäistä puoliaikaa jäi vain yksi vuoropari ja lisämaaleja ei nähty. 0-1 örkeille.

Toinen puoliaika ja onnistunut heittopeli

Toinen puoliaika alkoin Norsen potkulla. Pallo kimposi oikeaan kulmaan maalialueelle. Örkit rynni etulinjalla eteenpäin pussitti Norsen keskustan ja painoi oikealta ohi. Heittäjällä oli pallo hallussa ja hän liikkui eteenpäin. Norsen vasen (örkkien oikea) laita otti lukua ja örkit painoi läpi puolustuksen, samalla vahvojen musta-örkki-blokkerien kaataen norsen koko keskustaa kumoon. Heittäjä onnistui toiseksi pisimmässä heitossa ja kukas se siellä olikaan ottamassa kiinni, sama veteraani, ex-catcher #9.  Norsen valmennus merkkasi ko. örkin kirjoihinsa, erikoisvartiointi liigakaudella olisi odotettavissa.  Ysi hölkkäsi kohti maalia ja saman aikaisesti sopivasti murjomalla saatiin veteraanin juoksua suojaamaan yksi linjamies. Örkit osoittivat tälläkin taistelukentällä kiistattoman vahvuutensa. Taululla oli 0-2 ja Norse-yleisö buuasi.

Katsomo kuumenee – Norsen peli pysyy jäässä

Örkit laittavat pallon lentoon, mutta potku jää lyhyeksi ja tippuu täpärästi omalle kenttäpuoliskolle. Norse lähtee pelaamaan juoksupeliä taas omasta oikeasta laidastaan, ja homma vyöryy puoleen väliin örkkien kenttäpuoliskoa. Vihreänahat keskittävät voimansa ja onnistuvat pysäyttämään hyökkäyksen. Norskut onnistuvat kuitenkin blokkaamaan yhden örkin ulos kentältä ja vihainen katsomo hyökkää orkin kimppuun ja paloittelevat ko. pelaajan varsin brutaalisti (Vahinkoheitosta taas 12 + tappo). Örkit ovat varsin otettuja Norse-katsojien brutaalista käytöksestä. Kentällä örkit nappaavat pallon ja onnistuvat vielä siirtymään tyhjälle heittopaikalle, mutta Norset saavat katkaistua heiton (“mitä olisi tapahtunut jos” -heitoilla totesimme, että örkkien heitto ja kiinniotto olisi onnistunut ja maali olisi ollut varman). Onnistuneesta heitonkatkosta innostuneena norset lähtivät uudelleen kiertämään oikean laitaansa kautta ja onnistuivat putkeen 2 väistössä, sprinttaamisessa, pallon siirrossa –  vastaanotossa kuitenkin tuli tupla ykkönen ja homma kaatui siihen.

Koska ilmeisesti valmentajalla oli tullut nälkä päätti hän huutaa pelin poikki ja Norset lähtivät kentältä. Harjoitusottelusta voitto siis Örkeille.

Varsin mukava peli tuo BB ja kiva päästä pelaamaan liigaa. Pelit varmasti kovenevat kun tosipelit alkaa. Samaan aikaan pelattiin toinen peli Niilon Kaaos-käpyjen ja Riston Spaceman-ihmisten kanssa. Riston riekkumisen perusteella peli ilmeisesti päättyi ihmisten voittoon.

Bookmark and Share

5 comments to Peliraportti: Bloodbowl – Orc Klonetz vs. Norse Noname

 • Taidan tehdä tolle Numero Ysille tuunatun figuurin, kaksi maalia heti ensimmäisessä pelissa pitkän tauon jälkeen. Pitää vähän kaivella bizboxia ja katella millaisia örkkin ketkuja sieltä löytyy.

 • avatar jaakko

  Mä kyllä väittäisin, että se oli #10 joka ne maalit teki. Ysi tökittiin katsomoon jo ennen kuin kumpaakaan maalia tuli ja yleisö lynkkasi sen =)

 • avatar Niilo Kalakoski

  Kymppiä te ainakin eilen esittelitte.

  Toisesta pelistä sen verran, että Starry Wisdom Band oli mukana B-juniorijoukkueella. Bull Centaurin varmoissa jaloissa oli vielä aika paljon epävarmuutta.

 • Taisi Norset ottaa kovaa tyrmäystä kun numerotkin menee sekaisin… :)

 • Klonez otti jo toisen harjoituspelivoiton, tällä kertaa Fredan ihmistiimiä vastaan. En nyt jaksa raportoida, koska peli oli Fredan ensimmäinen ja käytin yhden pelin kokemuksellani ns. kokeneen pelaajan kikkoja… eli örkit murjoi. Toivotaan, että onni jatkuu kun varsinaiset liigapelit alkaa.

You must be logged in to post a comment.