logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Peli-illat, -raportit ja -arvostelut

Peliraportti: Sturmovik Commander

Sturmovik Commander merellä..

Zerot hoiti homman kotiin!

Tuli sitten pelipäivänä pelattua ensimmäinen peli ilmaista Sturmovik Commander -lentosotapeliä. Peliä peluutti Martin Söderström kahden eri skenaarion voimin, kiitos Martinille peluutuksesta. Itse osallistuin tyynen valtameren skenaarioon, jossa  jenkit yrittivät torpedoida Japanin lentotukialusta.  Jenkeillä on oli kaksi Helcat-hävittäjää, kaksi Heldiver hävittäjää ja yksi raskas 4-moottorinen pommikone, jonka mallia en muista, se kuitenkin kantoi kahta torpedoa ja Heldiverit kumpikin yhtä.

Minä pelasin Japanin lentueen komentajaa Tapiyo Suzukia ja 3 partiossa olleen ja 3 reservistä (tukialukselta) nousseen ketterän Zero-hävittäjän avulla onnistuin torjumaan hyökkäyksen. Tosin japanin pojat oli tainnut ottaa pikkaisen liikaa sakea, koska tuli ei oikein osunut ja vasta kahden risteilijän ilmatorjuntatuli hoiti pommarin ja toisen diverin tiputtamisen. Vastavuoroisesti kolme Zeroa putosi mereen, arvokkaat pilotit onnistuttiin kuitenkin kaikki pelastamaan tyrskyistä.

Mukava peli, kohtalaisen nopeasti kulkeva jos ei turhaan mieti liian paljon liikkeitä, eikä tarvitsekaan miettiä, sillä useimmissa käskyissä korkeutta ja nopeutta voi vielä muokata. Jos pääsee ‘teilaamaan’ niin voi vielä onnistua muuttamaan komentojaankin seurattavan mukaiseksi jos onnistuu lentäjän taitoheitossa. Simulaatiomielessä tarkempi kuin ensimmäiseen maailmansotaan sijoittuva Canvas Eagles, vaikka pelimekaniikaltaan onkin aika paljon samantapainen. Peli sopii hyvin ensimmäiseksi figu-peliksi, sillä pelin aloittaminen on edullista. Ohjeet ovat ilmaiset ja tarvittavat koneet saa kasaan muutamalla eurolla. Maalauskin on pikku-ukkojen sutimista helpompaa hommaa.

Oheisen kuvan iso kone ei ole pelistä.

Bookmark and Share

You must be logged in to post a comment.