logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Fantasia- ja Scifi-pelit

Pelikehitystä: Greedy-luolapeli, osa 1

Tänään tein peli-illassa ensimmäisen pelitestin Greedy -luolapelistä. Kyseessä Uhkasta inspiraation saanut yhteistoiminta-peli, jossa stereotyyppiset arteenmetsästäjät lähtevät luolaston syvyyksiin etsimään aarteita, pelastamaan örkkien vankeina olevia orjia tai tekemään muita tehtäviä. Pelin kenttä muodostuu pelin edetessä ja luolasto ja huoneiden sisältö on joka pelissä erilainen. Ensimmäisessä testipelissä Kimmo ohjasti taidokkaasti neljää seikkailijaa (normaalipelissä, yksi pelaaja vastaa yhdestä seikkailijasta). Ensin vastaan tuli Cave Entry -huone, josta sikiää örkkejä ja goblineita, se hoitui nopeasti, ovi pultattiin kiinni ja jatkettiin matkaa kohti seuraavaa kaivo-huonetta. Seuraavaksi kohdattiin Wood workshop, josta vapautettiin neljä orjaa ja tapettiin niitä vahtinut kaaossoturi. Seuraavana huone olikin aarre-huone, mutta peli piti lopettaa kun Kimmolla oli kiire katsomaan jalkapalloa tms.

Peliä pitää monilta osin vielä tuunata, vaikka perusmekaniikka toimikin kohtalaisen hyvin. Jotain lisäsääntöjäkin tarvitaan, esim bonukset takaa/flankista lyönnille ja bonukset jos useampi taistelee yhtä vastaan. Haarniska-, kilpi- ja torjuntasäännöt pitää niinikään myös väsätä. Peli on nyt rakennettu D10 -systeemille, mutta jos se alkaa tuntumaan turhan tarkalta sen voinee helposti modata d6 nopille. Toisaalta D10 tarjoaa laajemman skaalan ja mahdollistaa kampanjapelissä paremman kehittymismekaniikan. D6:silla taas saa pelistä nopeamman, mutta toisaalta odsien laskenta ja sitä kautta laskelmointi helpottuu. Onko tämä sitten hyvä vai huone, mene (dungeoniin?) ja tiedä.

Kehitysfilosofia pelissä on vanhan/olemassa olevan hyödyntäminen, eli figuina voi käyttää esim. WH Fantasy Battlen ukkoja tai muite geneerisiä fantasiagubbeja. Luolastona käytän Fat Dragonin dungeon templateja, joita olen tulostanut paperille ja sitten liimannut pahville ja leikannut turhat pois. Samasta setistä löytyy myös paperista dungeonsälää, kuten ovia, arkkuja, laatikoita, yms.  Random Dungeon kortteja ja niitä vastaavia laattoja pelissä on tällä hetkellä about 25 ja Room/Event -kortteja 27.  Dungeon -kortti siis määrää minkä muotosta ja mallista luolastoa tulee ja Room kortti kertoo mistä huoneesta on kyse.

Tavoitteena on nyt pelata peliä joka keskiviikko, kun olen kerhohuoneella peli-isäntänä, eli kaikki ahneet arteenmetsästäjät voivat tulla tuolloin testaamaan. Jos tuot oman figun niin teen sille hahmolomakkeen lennossa.

Bookmark and Share

You must be logged in to post a comment.