logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Flames of War

Flames of War taisteluraportti: 1944 Saksa vs. Venäjä

Itärintama: Kesäkuu 1944

Operaatio Bagrationin turvin Venäjän suuri panssarijyrä on juuri lähtenyt käyntiin. 1. Valko-Venäjän Rintama on jyrännyt alleen Saksalaisten etuvartioasemat ja muutaman päivän taistelun tuloksena ylittänyt Dnepr- ja Drut-joet. Saksalaiset on yllätetty täysin, mutta saavat pikaisesti järjestettyä vastahyökkäyksen.  Reservissä olevan 20. Panssaridivisioonan miehet komennetaan torjumaan vihollisen hyökkäyskiilat läpimurtokohdassa.

Taistelu oli perus Free-For-All tehtävä, jossa molempien pelaajien tavoitteena oli vallata jompi kumpi vastustajan puolella sijaitsevista objektiiveistä. Objektiiveinä toimi palavat tankit, jotka oli sijoitettu Saksan puolella pikkukylään ja Länteen johtavalle tielle. Venäjän puolella objektiivit sijaitsivat Itään johtavan tien haarassa, sekä suurehkon metsän takana. Saksalaiset asettivat kovimmat vaununsa (3 pantteria) avoimemmalle pohjoiseen, jossa heitä vastassa oli heikennetty komppania Neuvostojalkaväkeä, sekä heikennetty komppania (6 kpl) T-34:sia.

Etelässä puolestaan oli Saksalaisten hyökkäysjoukot: kaksi täysivahvuista (5 vaunua) Panzer IV-joukkuetta, sekä pienehkö pioneerijoukkue. Heitä vastassa oli vastaavanlainen heikennetty T-34 komppania, täysivahvuinen pioneerikomppania, sekä 3 raskasta IS-2 vaunua. Lisäksi Saksalla oli reservinä mekanisoitu panssarikrenatöörijoukkue, sekä kaksi 150mm kenttähaupitsia. Venäjällä ei ollut reserviä tai tykistöä, mutta ilmatukea oli tarjolla ja Pohjoisessa oli lisätukena Saksalaisiksi pukeutuneita ja heidän puolitelavaunuillaan kulkevia eliitti Spetsnatz tiedustelujoukkue.

Venäläiset saivat ensimmäisen vuoron ja lähtivät vyörymään eteenpäin koko rintaman leveydeltä. Pioneerit ja kaikki panssarit ottivat asemat metsän reunasta. Ilmavoimia ei Stavka suuressa viisaudessaan tarjonnut ensimmäiselle vuorolle ja tulitus oli muutenkin vaimeaa. Tiedustelijat porhalsivat jo reilusti vihollisen tuntumassa ja suuri määrä tulitusta tuli Pohjoisen panssareilta kohti avoimella tuliasemia valmistelevia 150mm haupitseja – tuloksetta.

Venäläiset laskivat paljon sen varaan, että tykistö hiljennettäisiin tai edes vaimentuisi (menisi pinniin tai menettäisi tulitehoa yhden tai molempien tykkien menetyksellä). Näin ei kuitenkaan käynyt ja tätä seuraava tykkituli oli murhaavaa tiiviisti sumputtuneille Etelän panssareille. Saldona oli kaksi tuhoutunutta T-34:sta, yksi tuhoutunut IS-2, sekä yksi maastoon jumiutunut ja toinen Bailed Out T-34. Vastaavasti Pohjoisessa Pantterit ajoivat esiin ja tuhosivat kaksi T-34:sta. Mekanisoitu jalkaväki lähti koukkaamaan Pohjoisesta samalla kun Panzer IV:t ja pioneerit ottivat parempia asemia kylän lähistöllä.

Onneksi ilmavoimat päättivät kuitenkin tulla Venäläisten avuksi kakkoskierroksella, tuhoten yhden puolitelavaunun miehistöineen, sekä toisen kenttähaupitseista. Myös T-34:set pääsivät kostamaan Saksalaisille tuhoamalla Panttereiden kärkietenijän kauniilla kylkiosumilla.

Panssaritaistelu muuttui yhä kiivaammaksi Etelässä. IS-2:set tiputtivat kaksi vihollisvaunua ja yksi Panzer IV:stä jäi jumiin yrittäessään koukata Venäläisten selustaan kylän Eteläpuolelta. Loput Panzer IV:t kävivät vastahyökkäykseen ja onnistuivat tuhoamaan yhden T-34:sista ja saamaan toisen Bailed Outiin. Viimeiset kaksi Pantteria kävivät tulitaisteluun Pohjoisen T-34:sien kanssa saldolla 2-0. Viimeiset kaksi Pohjoisen T-34:sta juoksivat karkuun, jättäen jalkaväen melko huonoon jamaan vihollisen mekanisoidun jalkaväen ja yhden Panzer IV:n (komppanian varakomentaja) kanssa.

Panzer IV:t Etelässä kovivat tilanteensa tukalaksi ja pyrkivät hakemaan suojaa mistä kykenivät, samalla kun panssariosastot olivat osittain sekoittuneet toisiinsa. Pantterit lähtivät siirtymään Etelään auttamaan hädässä olevia pikkuveljiään. Venäläiset vaunut osasivat kuitenkin välttää lisävauriot Saksalaisvaunuilta ja vastavuoroisesti T-34:set ampuivat kaksi Panzer IV:tä lisää – yhtä kylkeen metsän läpi ja toisen avoimelle. Viimeinen neljästä vaunusta vetäytyi taistelusta. Melko hyvä saldo, ottaen huomioon että tässä vaiheessa voimasuhteet olivat 3 T-34:sta vs. 3 Panzer IV:tä ja 2 Pantteria. Kaunis Neuvostonvihreä selvästi suojasi metsässä paremmin kuin Saksan Dunkelgelb. IS-2:set ja Venäläinen Pataljoonan komentava torjuivat Etelästä koukkaavata Panzer IV:t tuhoamalla näistä kaksi kolmesta. Metsässä lymyilevät pioneerit kävivät vielä tuhoamassa viimeisein kasapanoksillaan.

Etelän tukalan tilanteen käännyttyä päälaelleen pioneeritä lähtivät avoimen yli etenemään Länteen kohti kylää. Jäljellä oli enää puolet pioneereista, mutta vastaavasti Saksalla oli kylässä enää omat pioneerinsa ja komppanian komentajan Panzer IV. Lisäksi Venäläisillä oli 2 IS-2:sta, sekä jokunen T-34:nen.

Läpimurtoa Etelässä ei kuitenkaan välttämättä tapahtuisi, sillä Pohjoisessa elettiin tiukkoja hetkiä. Mekanisoitu jalkaväki ja Komppanian varakomentaja olivat suorittaneet koukkauksensa Pohjoisen kautta ja uhkasivat vakavasti tienhaaraa. Heitä ajoi takaa liian pitkälle edennyt Venäläinen jalkaväkikomppania, joka oli lukumääräisesti suuri, mutta pelkästään konepistoolein varustettu (vs. Panzer IV ja kolme puolitelavaunua). Lähes huomaamattomina oli jäljellä oleva puoliryhmä Spetsnatzeja kuitenkin päässyt Saksalaisten objektiiville, jossa he helposti tuhosivat tykistön rippeet ja asettuivat pitämään objektiivia.

Saksan oli pakko reagoida, joten he lähettivät jäljellä olevat kaksi Pantteriaan poistamaan nämä Venäläisrippeet objektiivilta. Tässä Pantterit onnistuivatkin, mutta Pantterit jäivät huonoon asemaan epäonnistuttuuaan Stormtroop-lisäliikkeessään. Tämän seurauksena oli toisen vaunun tuhoutuminen metsässä lymyävän T-34:sen ja ilmavoimien toimesta. T-34 sai ammuttua Pantterin Bailed-Outiin selkäosumalla samalla kun lentokone teki saman tempun rakettiensa avulla. Tupla Bailed-Out oli liikaa miehistölle, joka luikki karkuun. Tämän seurauksena myös viimeinen Pantteri totesi tappioiden olevan liikaa ja livahti pois taistelusta.

Saksalaisilla oli melko hyvät asemat torjumaan Neuvostojalkaväki Pohjoisessa ennen kuin Venäläiset pioneerit valloittaisivat kylän Etelässä. Näin ei kuitenkaan päässyt käymään, kun Saksalaiskomentaja epäonnistui komppanian moraaliheitossaan ja Saksalaisjoukko murtui.

Tukalasta tilanteesta huolimatta Venäläinen panssaripataljoona onnistui kääntämään tappion voittoon, vaikka tappioita tulikin molemmille puolille runsaasti ja voitto oli hiuskarvan varassa. Kunniamerkit ovat jaossa!

Bookmark and Share

1 comment to Flames of War taisteluraportti: 1944 Saksa vs. Venäjä

You must be logged in to post a comment.