logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Historialliset sotapelit

Peliarvostelu: Commands & Colors: Ancients -lautapeli

Pelasin tossa iltana eräänä Ukon kanssa yhden pelin Commands & Colors: Ancients -nimistä peliä. Pakko myöntää, että ihan mukava tuttavuus. Nopea ja taktinen peli. Olen Ropeconissa nähnyt joidenkin peliä pelaavan ja tietenkin figupelaajana peli, jossa nappuloina on puublogit tuntuu vähän karulta. Peli on siis blokki-peli, mutta toisin kuin esim. Europe Engulfedissa, Wizard kings tai Hammer of the Scots, joissa blogeilla tehdään fog-of-war -efekti, on tässä pelissä blokit vain nappuloita ja merkitty tarroilla molemmilta puolilta. Peli  mallintaa ihan mukavasti historiallista taistelukenttää. Joukoista löytyy raskasta ja kevyttä jalka- ja ratsuväkeä sekä ilmeisesti vaunuja ja sotakoneitakin, joita meidän pelaamassa skenaariossa ei kuitenkaan ollut mukana. Lisäksi molemmilla puolilla on yksi tai useampia komentajia. Pelilauta on Hexa-pohjainen kartta johon maasto asetellaan laatoilla päälle (meillä oli vain muutama kukkula keskellä lautaa). Pelin voittaa kun tuhoaa vastustajalta riittävästi yksiköitä ja voittaa näin lippuja.

Alkutilanteessa armeijat ovat laudan vastakkaisilla laidoilla, aseteltuna skenaarion mukaan. Kenttä on jaettu kolmeen segmenttiin, vasen laita, keskikenttä ja oikea laita. Joukkoja liikutellaan/hyökätään komentokorteilla, joita pelaajalla on kädessä skenaariosta riippuen noin 5 kpl.  Näistä  valitaan pelattava kortti ja oman vuoron alussa käsi täydennetään. Voi siis olla, että ei voi panostaa hyökkäyksessä sinne minne haluaisi, jos käteen ei tule oikeaa korttia. Joukossa on perus-komentojen (esim liikuta vasemmalla laidalla 3 joukkoa) lisäksi erikoiskortteja (liikuta koko linjaa, ammu nuolisade, ratsuväkihyökkäys, jne),  jotka tuo pelii väriä ja vaihtelevia tilanteita.

Alkutilanteessa yhdessä yksikössä on aina 4 jalkaväki-blokkia tai 3 ratsuväkiblokkia, lisäksi samassa ruudussa voi olla komentaja. Kussakin hexa-ruudussa voi olla vain yksi yksikkö, blokit kertoo yksikön kestävyyden, vaikka yksikössä olisi vain yksi blokki jäljellä se edelleen kuitenkin lyö täysillä voimilla. Kun kaikki yksikön blokit tuhoutuu (usein lähitaistelussa) vastustaja saa tuhotusta yksiköstä yhden pisteen (lipun). Lähitaistelu tapahtuu viereisissä ruuduissa, jousilla ja heittoaseilla voi mäiskiä kauempaa, mutta se ei ole niin tehoksta. Voimakkaimmat punaiset yksiköt heittävät taistelussa 4 (vai oliko se 5)  taistelunoppaa, siniset keskiraskaan 3 noppaa ja kevyet 2 noppaa. Johtajasta saa bonuksia, ja esim liikkuminen vähentää ampumisnopat yhteen.

Peli tosiaan etenee nopeasti, ja tuntuu ehkä vähän DBA:n tapaiselta. Linjan pitäminen kannattaa, koska silloin ei joudu niin helposti piiritetyksi ja ja viereiset yksiköt antaa tuen, jolloin joukot ei lähde niin helpolla karkuun.

Lisätietoja pelistä Boardgamegeekistä

Bookmark and Share

You must be logged in to post a comment.