logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Historialliset sotapelit

Peliraportti: The Good, The Bad and The Ugly

High noon at Wienertown… paikalliset osasivat fiksusti välttää tätä hetkeä ulkonaliikkumiseen, sillä auringon polte saa nuorten miesten veren kiehumaan tähän aikaan. Poikkeuksellisesti, olisi tällä kertaa liikkeellä peräti kolme jengiä – hyvät, pahat ja rumat. Tavoite oli kullekin porukalle selvä – vain keskuskadulle unohdettujen pikkupossujen pelastaja säilyttäisi kunniansa. Infamyeroituksen tasoittamiseksi saivat Outlawt infamyerotuksen/2:lla verran rahaa, jolla he ostivat väliaikaisesti hevosen ja ylimääräisen henchmanin sixgunilla.

“Hyvät”, eli McCullen klaanin lainvalvojat etenivät varovaisesti pohjoisesta, kokeneen “papa” McCullenin ovelasti antaen kahdelle muulle jengille aikaa heikentää toisiaan.

Pahat, eli Juliette Lewis and her Magpies of the NorthEast etenivät röyhkeän rohkeasti reipasta tahtia pitkin pääkatua. Kovimmat konkarit Juliette Lewis ja kivenkova Henry Rollins etenivät kiivaasti ratsastaen suoraan kohti Kalpeita Ratsastajia. Ohimennessä pojat ampuivat viattoman lehmän silkkaa ilkeyttään.

Kalpeat Ratsastajat lähtivät hekin vihaisesti päälle – ratsastajat kärjessä. Heidän etenemissuuntansa talon turvin oli tuomassa heitä nopeasti törmäyskurssille Juliette Lewisin ja Henry Rollinsin kanssa.

Tulitaistelu aukeaa vuorolla kolme Kalpeiden Ratsastajien ja Juliette Lewiksen välillä. Molemmat puolet kutsuvat Fast Drawn, mutta Lewis on nopeampi katkaistun haulikkonsa kanssa, jonka tappavaan tulialueeseen peräti neljä Kalpeaa Ratsastajaa eksyy. Lopputuloksena on, että ylimainostettu pyssysankari Jerry Cotton saa surmansa ja Prize Fighter Cassius Clay syöksyy nurkan taakse piiloon. Vastavuoroisesti Clint Eastwood räimii omalla katkaistulla haulikollaan Lewikseen haavan ja Chuck Norris viimeistelee homman tomahawkilla, joka tiputtaa röyhkeän neidon satulasta. Henry Rollins ei ole moksiskaan hauliryöpystä, joka tulee kahdesta suunnasta. McCullen klaanin tarkkaa-ampujat avaavat tulen pitkältä matkalta talon ympäri koukkaaviin ratsastajiin tuloksetta. Wrangler Lucky Strike yritää olla sankari ja laukkaa keskelle katua onnistuen lassoamaan palkintopossut, mutta ei onnistu vetämään näitä itseään kohti. Bud Spencer ja Terrence Hill syöksyvät valkoiseen taloon ikkunoista.

McCullen poikineen tulee vuoroilla 5 ja 6 todenteolla esiin piiloistaan. Yksi Kalpeista Ratsastajista yrittää pysäyttää etenemistä katkaistun haulikkonsa kanssa, mutta 5 ampujaa on hänelle liikaa ja hevosensa menettäneenä säntää mies lähimpään taloon piiloon. Tällä vuorolla tulitaistelu saavuttaa muutenkin kliimaksinsa, kun kaikki kolme puolta kisaavat Fast Drawsta ja lainsuojattomat aloittavat hullun fannayksensä kadulla.

Eipä aikaakaan kun yli puolet tappelijoista löytävät itsensä käsikähmästä. Sean O’Hooligan (Prizefighter) ja tuntematon U.S. Marshal jakavat lakia keskusaukealla lainsuojattomia vastaan samalla kun sheriffi itse himmailee taustalla haulikkonsa kanssa ja Marilyn Monroe kiipeää rohkeasti laatikkopinon takaa noukkimaan palkintopossut. Kalpeiden Ratsastajien ja Juliette Lewiksen poikien välillä tilanne kiristyy, kun Clint Eastwood huutaa “Time for a Whuppin’!” ja pieksee vastustajansa yhdessä Cassius Clayn kanssa. Tämän jälkeen Cassius Clay säntää keskiaukiolle pieksemään Marilyn Monroeta ja Clint rientää auttamaan Henry Rollinsin kanssa painivaa (selkää seinää vasten) Lucky Strikea.

Taistelun jatkuessa toinen deputeista on vihdoin päässyt tuliasemiin ja tähtäilee kiväärillään katolta. Ampuen epäreilusti Outlawien ja Cowboyden väliseen lähitaisteluun. Bud Spencerillä ja Terence Hillillä ei ole liiemmin kiirettä heidän tähdätessä kaikessa rauhassa haulikoillaan valkoisen talon kuistilta niitä näitä jutellen.

Clint Eastwood ja Lucky Strike saavat pahasti turpiin lähitaistelussa, jonka seurauksena Cassius Clay ja Terence Hill käyvät kostamaan O’Hooliganille Clayn mukiloidessa tämän pois pelistä. Myös US Marshal saa surmansa samoin kuin useampi Outlaweista. Juliette Lewiksen pojilla on kuitenkin possut kannossa, minkä lisäksi vielä muutama mies pitämässä takaa-ajajia loitolla. Deputy kuitenkin ampuu perään vimmatusti.

Chuck Norris tylsistyy loppumattomaan tappeluunsa yhden turhan Outlaw Henchmanin kanssa ja kääntää tälle selkänsä – jolloin pelkuri paukkasee heti Bud Spencerin kimppuun ja tiputtaa tämän. Kostoksi Cassius Clay käy vielä tiputtamassa Henry Rollinsin. Possut ovat jo melkein turvassa (kiväärin kantamattomissa), kun ensiksi Kalpeat Ratsastajat vetäytyvät taistelusta (5 tippunut 9:stä) ja tämän jälkeisellä vuorolla myös Juliette Lewiksen pojat luopuvat leikistä (7/10 tippunut). Lakimiehilläkään ei ollut karkuun juokseminen kaukana, sillä 4/9 heistä oli tippunut ja Chuck Norris/Cassius Clay kaksikko oli juuri pääsemässä iholle.

Voittopossut vei siis lainvalvojat, mutta hinta oli kuitenkin kova. Tuntematon U.S. Marshall ei enää herännyt kertomaan nimeään, eikä O’Hooligan (prizefighter) myöskään selvinnyt Cassius Clayn (prizefighter) käsittelystä. Myöskään Henry Rollins (prizefighter) ei selvinnyt Cassius Clayn syleilystä.

Peli oli erittäin tiukka ja hauska. Juliette Lewiksen Outlawt pelasivat erittäin agressiivisesti, mikä melkein voitti heille pelin. Kalpeat Ratsastajat väsyttivät itsensä Outlaweihin ja juuttuivat sivustoille tappelemaan pitkiksi ajoiksi tiputellen tappelijoita objektiivia hakemaan yksitellen. McCullen klaani pelasi himmailevaa peliä, joka säästi heidän voimavaroja loppua varten (ja voitti pelin tappioita vähentämällä) muiden taistellessa keskenään. Respektiä ei lainvalvojat käytöksellään kuitenkaan saa, joten eiköhän Wienertownin levottomuudet tule edelleen jatkumaan aivan yhtä verisinä.

Bookmark and Share

1 comment to Peliraportti: The Good, The Bad and The Ugly

  • avatar Tatu Purhonen

    No jos tarkkoja ollaan, niin McCullenin klaani eteni niin lujaa, kuin kintuistaan pääsi, ei irlantilaisilla varaa mihinkään hevosiin ole, ja ne pahuksen talot estivät ampumista tehokkaasti.
    ja jos kärkietenijällä on vielä boilerplate…

You must be logged in to post a comment.