logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
High Seas

Peliraportti: The Shrimp Boys vs Royal Marines

LOTHS Battle report – Governor’s Island, Attack

Kiinalaiset lähtivät uudelleen purjehtimaan kohti meksikolaisten linnoitettua saarta. Nyt me otetaan se viimein haltuun. Haavat oli nuoltu edellisen tappelun jäljiltä.

Erittäin nopeatempoinen peli ja tasaväkinen. Puolustaja melkein pääsi ratsastaan karkuun. Pelin rento ilmapiiri teki tästä yhden parhaista pitkiin aikoihin.


Yhteenveto:

 • Voitto
 • Rahaa: $105,5 = [$65 (3d6x5) + $2 (rosteri) + $3 (raportti) + $0,5 (kuva)] + lunnasrahat $25 vihollisen kapteenista
 • Rahan käyttö:
  • $15 miehistön palkka
  • $5 surgeon hired gun upkeep
  • kasa rogueita ja cutthroat keihäillä
  • $11 papukaija
  • $12 soutuvene

Pelatut pelit:

 1. X Marks the spot (Eetu), Lost
 2. Sea battle (Eetu), Draw
 3. Governors island, attack (Eetu), Lost
 4. Governors island, attack (Marko), Won

Yhteensä 4 scenua pelattu.

Tilastoja, annetaan heidän levätä rauhassa:

 1. peli: 3 OaA, 1 rogue kuoli
 2. peli: 0 OaA
 3. peli: 13 OoA, 2 rogueta kuoli, yhdelle herolle old Battlle wound ja toiselle hand injury.
 4. peli: 5 OoA,  cuttroat ja roguea

Yhteensä 21 OoA joista 5 kuolemaa ja kaksi injurya.

Bookmark and Share

1 comment to Peliraportti: The Shrimp Boys vs Royal Marines

 • avatar Teemu

  Tässä Markon versio tarinasta:

  Kapteeni Kirk oli saanut tehtäväkseen suojella kuvernöörin tytärtä ja ammusvarastoa (tässä järjestyksessä). Miehistä oli hätäisesti koottu (rosteri tehtiin 10 minuutissa ennen peliä) ja Kirk oli potentiaalisten piraattien huijaamiseksi pukenutkin sekä merisotilaansa että merimiehensä meksikolaisiin sotilasunivormuihin (omat figut telakalla). Kiinalaiset merirosvot eivät menneet kuitenkaan halpaan vaan hyökkäsivät aamunkoitossa.

  Kirk määräsi vain 2 merisotilasta jäämään vartioimaan kuvernöörin tytärtä (1. objektiivi) ja rynnisti itse kahden merimiehen kanssa kohti hevostalleja tarkoituksenaan hakea kaupungista apua (2. objektiivi). Samaan aikaan saaren toisella puolella 2 merisotilasta ja 7 merimiestä yrittivät pitää kiinalaiset piraatit poissa kuvernöörin ammusvarastosta (3. objektiivi).

  Ammusvaraston suojelu alkoi erinomaisesti ja kiinalaiset lyötiin yhtä miestä lukuun ottamatta heti raatoina takaisin mereen. Mutta tämä viimeinen piraatti sitten osoittautuikin varsinaiseksi Kung Fu -mestariksi ja pieksi alivoimastaan huolimatta puolustajan toisensa jälkeen. Samalla ammusvarastolle onnistui hiipimän yksi toisaalta tullut kiinalaispiraatti, jonka tie ammusvarastolle aukesi lopulta, kun 2 viimeistä puolustajaa pakenivat epäonnistuneiden Rout-testien jälkeen paikalta. Kaboom!

  Kapteeni Kirkin rynnistys hevostalleille alkoi haparoiden. Toinen apureista sai heti veitsen otsaansa ja toinen yritti hevosten sijaan turhaan kavuta lehmän selkään. Kirk kuitenkin pääsi hevosen selkään, mutta sai kimppuunsa 4 vihaista piraattia. Kirk löi heidät ja ratsasti karkuun ja hän onnistuikin avunhakumatkallaan torjumaan VIELÄ 10 hyökkäystä lisää onnistuneesti. Herrasmiesmäisesti hän myös tyytyi vain torjumaan iskuja (parry), ettei vahingoittaisi vastustajiaan. Merirosvot eivät olleet yhtä herrasmiesmäisiä (vaikka rosterissa niin lukeekin) vaan onnistuivat hyökkäyksillä 15-18 lannistamaan Kirkin ja ottivat hänet vangiksi (haavoittumisheitosta “Captured”).

  Kuvernöörin tytärtä vartioineet merisotilaista toinen kaatui tehtävässään, mutta myöhemmin kersantiksi ylennetty merimies Murphy (korottui heroksi) onnistui lannistamaan hyökkääjät, mutta joutui lopulta luovuttamaan tyttären piraateille vangiksi jääneen kapteeni Kirkin käskystä.

  Piraateista ja Privateereista saa viranomaisilta d6x5 doubloonia, mutta Royal Navyn rahoista kehotetaan käymään pelaajien välillä vapaat neuvottelut, jotka menivät seuraavasti:
  Merisotamies Murphy: “Paljonko?”
  Kiinalaispiraatti: “Tsing Ping Pong!”
  Merisotamies Murphy: “Jättäkää rahaa edes palkkoihin.”
  Kiinalaispiraattimusketti: “Klik!”
  Merisotamies Murphy: “Tässä on 25 doubloonia. Sinnä on kaikki rahamme ja miehistöltä jäi nyt saamatta 15 doubloonia.”
  Kiinalaispiraatti: “Tsing, ping pong, hä-hä-hää…”

  Kasaan kilahti sitten 25 doubloonia, jotka kiinalaiset ottivat kaiken lunnaina. Aposteriorisesti saatiin aloitusrosterista 3 doubloonia. Pelin jälkeisestä rapsasta ja toisesta rosterista yhteensä 5 doubloonia. Lisäksi kapu myi toisen pistoolinsa ½ hintaan (3 doubloonia) ja kersantiksi ylennyt Murphy vaihtoi muskettinsa ja pistimensä ja osti tilalle heittoveitsiä ja miekan, josta jäi vielä 1 doubloon. Eli kovista lunnaista huolimatta rahaa saatiin kerättyä 12 doubloonia, joiden avulla ei vielä pystytty maksamaan palkkasaamisia (15 doubloonia), mutta pystyttiin palkkaamaan mukaan käsiaseilla varustautuneet merimiehet Gibbons ja McDonell. Miehistö ei kapinoinut. Kosto elää…

You must be logged in to post a comment.