logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Flames of War

A Bridge Too Far: Flames of War -megapeli 27.-28.12

Tapahtuman kuvaus:

Kyseessä on jo toistuvaksi riesaksi käynyt Flames of War megavääntö, jossa isot miehet ottavat toisistaan mittaa tinasotilailla. Osallistujamäärä on siinä kymmenen paikkeilla. Tällä kertaa näyttämönä toimii Arnhemin kaupunki syksyllä 1944, jossa Brittien laskuvarjojääkärit ovat vallanneet kaupungin ja pyrkivät pitämään sen hallussaan kunnes omat vahvistukset saapuvat. Saksalaiset puolestaan pyrkivät valtaamaan kaupungin takaisin ja siinä samassa torjumaan vihollisen hyökkäyksen.

Tämän pidemmäksi ei historiallista todenmukaisuutta kuitenkaan viedä, vaan kyse on enemmän kieli poskessa (ja jos sitä vähän puree – niin verenmaku suussa) ison kakkosen fiilistelystä “hyvässä” hengessä.

Ja jos joku ei sitä tiedä, niin Flames of War on 15mm skaalalla pelattava Toisen Maailmansodan komppaniatason sotapeli, joka on saavuttanut suurta kaupallista menestystä. Megamätön skaala on luultavasti n. 2 pataljoonaa vs. 2 pataljoonaa.

Aikataulu:

26.12 kärkietenijät väsäävät maaston loppuun ja asettavat pelipöydän ja maaston pääpiirteittäin

27.12 Pelipäivä 1: Saapuminen paikanpäälle VIIMEISTÄÄN klo 12. Lopetus illalla inhimilliseen aikaan.

28.12 Pelipäivä 2: Saapuminen paikanpäälle VIIMEISTÄÄN klo 12. Lopetus illalla vielä inhimillisempään aikaan liittoutuneiden joukkojen tuhouduttua.

29.12 Jossittelua ja sormen osoittelua

Yhteystiedot:

Pelipaikkana toimii FIWA:n pelitila Lauttasaaressa. Kartta ja osoite löytyy muualta tältä sivulta.

Jos herää kysymyksiä tai tulee ongelmia, yhteyttä voi ottaa Ristoon. Hänen puhelinnumeronsa (mikäli ei ole hävittänyt kännykkäänsä) saa laittamalla “Sotalammas” nimiselle sankarille yksityisviestin Sotavasara.net:ssä, tai viestiä siellä käytävään ketjuun:

http://www.sotavasara.net/keskustelu/viewtopic.php?f=41&t=89166&start=60

Briiffi:

Liittoutuneet ovat onnistuneet etenemään pitkälle Hollantiin ja heidän kärkijoukkonsa ovat päässeet Arnhemiin asti, jossa ei kuitenkaan olla vielä saatu sillanpääasemaa, kun Saksan joukot jo käyvät vastaiskuun. Pelin voittaa kylmästi se osapuoli, joka saa pelin päädyttyä pidettyä enemmistön viidestä objektiivistä hallussaan (omat joukot 4″ päässä ja vihollisia ei vastaavalla etäisyydellä). Peli päättyy pelaajien gonahdettua, mutta tarkoituksena on pelata ainakin 10-12 vuoroa. Vaihtoehtoisesti voiton saa myös, mikäli vastapuoli murtuu. Tämä tapahtuu, jos yli puolet osapuolen komppanioista on murtunut ja pataljoonan komentaja epäonnistuu omassa moraaliheitossaan.

Aloitusasemat ovat siten, että liittoutuneiden maahanlaskujoukot asetetaan n. 36×36″ alueella kaupunkiin. Saksalaisten jalkaväkiosasto (n. 25% Saksalaisten kokonaisvahvuudesta) asetetaan pelipöydän leveydelle 6-12″ leveälle kaistaleelle, jossa he aloittavat kaivautuneina ja gone-to-ground. Loput liittoutuneiden joukoista saapuvat 50-50 jaolla ensimmäisellä vuorolla kahdesta pöydän kulmasta (18″ kaistaleelta pöydän kapealta reunalta). Loput Saksalaisten joukoista saapuvat vastakkaiselta kapealta pöydänreunalta heidän ensimmäisellä vuorollaan. Liittoutuneilla on ensimmäinen vuoro.

Aloitusasemat ja objektiivien karkeat paikat ovat merkittyinä oheisessa kartassa (kiittäkää ristoa tästä taiteesta).

Osallistujalista:

Nämä yksinäiset sudet ovat ilmoittautunet saapuvansa paikalle vähintäänkin todennäköisesti. Hävetkää te muut!

Saksa :

Pasi – ???

Aito – Tiikerikomppania

Jaakko – SS-jalkaväkikomppania (raskaasti panssareiden tukema)

Henkka – Panzer Lehr

Oskari – Panssarikomppania – vai oliko tiikereitä?

Santeri – Sperrvebrand

Pisteitä arviolta 15000 poislukien Pasin tuntemattomat joukot, sekä Riston tarjoamat 3000-4000 pistettä lisäreserviä

Liittoutuneet:

Janne – Commandoes

Antti – Guards Armoured & Guards Rifle komppaniat

Steph – Jenkkijalkaväkikomppania

Risto – Brittien laskuvarjojääkärikomppania

Tatu – Jenkkipanssarikomppania

Pisteitä arviolta 12000

Pisteet tasataan loppujen lopuksi paikan päällä.

Bookmark and Share

You must be logged in to post a comment.