logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Blood Bowl

Blood bowl -turnaus 17.-18.10. 2009

päivitetty 16.9.2009

Turnaus järjestetään FiWA:n pelitilassa Helsingin Lauttasaaressa osoitteessa Lauttasaarentie 48. Turnausmaksu on 10 euroa, josta pelilaudan tarvittavine härpäkkeineen (blokkinopat, counterit tms.) mukanaan tuovat saavat kahden euron alennuksen. FiWA:n kerhohuonejäsenille turnaus on maksuton.

Ilmoittautuminen ja majoitus

Ilmoittautuminen tapahtuu joko kommentoimalla tätä artikkelia tai Sotavasaran turnausketjuun. Ilmoittautuessasi kerro koko nimesi ja myös mikäli tuot pelilaudan mukanasi. Kauempaa tuleville pyritään järjestämään majoitus. Ilmoitathan ilmoittautuessasi myös mahdollisesta majoitustarpeesta.

bb logoAikataulu

la 17.10.
klo 10.30 – 11.00 ilmoittautuminen
klo 11.00 – 14.30 1. kierros
klo 14.30 – 15.30 ruokatauko
klo 15.30 – 18.00 2. kierros
klo 18.15 – 20.45 3. kierros

su 18.10.
klo 09.30 – 12.00 4. kierros
klo 12.00 – 13.00 ruokatauko
klo 13.00 – 15.30 semifinaalit ja sijoitusottelut
klo 15.45 – 18.15 finaali ja pronssiottelu

Säännöt ja joukkueen muodostus

Turnauksessa käytetään LRB5+ sääntöjä ja myös LRB6:n uudet joukkueet ovat sallittuja.

Joukkueen rakentamiseen on käytössä rahaa 1100k. Rahalla tulee ostaa vähintään 11 pelaajaa joukkueen rosterista. Rahaa saa myös käyttää haluamansa määrän Inducementien ostamiseen, jolloin nämä ovat käytössä joukkueella jokaisessa pelissä. Poikkeuksena jos keskenään pelaavat joukkueet ovat värvänneet saman Star playerin, tämä ei osallistu ko. otteluun lainkaan.

Joukkueiden peleissä kärsimät loukkaantumiset ja pelaajien kuolemat nollataan kunkin kierroksen jälkeen. Joukkueen arvo ei myöskään muutu, eivätkä joukkueet voi saada muita Inducementtejä kuin ne, jotka joukkueelle on aluksi hankittu.

Joukkueen ei tarvitse olla kokonaan maalattu, mutta yleisö ei tykkää tulla katsomaan maalaamattomia pelaajia. Joukkueen peliin saapuvien kannattajien määrä vähenee tuhannella jokaista maalaamatonta pelaajaa kohti, mutta on kuitenkin vähintään 1k (aina sen verran fanaatikkoja löytyy).

Joukkueet saavat valita ennen ensimmäistä, kolmatta ja viidettä peliään pelaajilleen taitoja seuraavasti:

 • kaksi tavallista skilliä  TAI
 • yksi ”tuplat” vaativa skilli

Ennen ensimmäistä peliä jokainen lisäskilli tulee antaa eri pelaajalle. Ennen kolmatta peliä yhdellä pelaajalla saa olla kaksi lisäskilliä ja ennen viidettä peliä kahdella pelaajalla saa olla kaksi lisäskilliä. Skillit saa valita sen jälkeen, kun kierroksen vastustaja on selvillä.

Pelisysteemi ja turnauspisteet

Turnauksen alkukierrokset (4) pelataan swiss-systeemin mukaisesti, eli pelaajat sijoitetaan kunkin kierroksen jälkeen pistejärjestykseen ja listan ensimmäinen kohtaa toisen, kolmas neljännen jne. Alkukierrosten jälkeen neljä parasta etenevät semifinaaleihin ja loput pelaavat yhden sijoitusottelun. Semifinaaleissa pistejärjestyksen ensimmäinen kohtaa neljännen ja toinen kolmannen. Semifinaalien voittajat kohtaavat turnauksen finaalissa ja häviäjät pronssiottelussa. Alkukierroksilla ei pelata jatkoaikaa, semifinaaleissa ja sijoitusotteluissa (ml. finaali ja pronssiottelu) pelataan jatkoaika äkkikuolemaperiaatteella.

Alkukierroksilla joukkueet keräävät pisteitä seuraavasti:

 • voitto 30p
 • tasapeli 15p
 • tappio 5p
 • tehty maali 2p
 • blockilla aiheutettu casualty 1p
 • päästetty maali -2p
 • kärsitty blockista aiheutunut casualty -1p

Joukkue voi saada yhdestä pelistä korkeintaan 39 pistettä voittaessaan ottelun, 18 pistettä pelatessaan tasan ja 6 pistettä hävitessään. Joukkue ei voi saada pelistä miinuspisteitä.

Ilmoittautuneet:

1. Tapio Talvisalo, Klonenz (Orcs)
2. Jaakko Uusitupa
3. Niilo Kalakoski
4. Erno Langinkoski
5. E Saura (Slann)
6. …

Bookmark and Share

14 comments to Blood Bowl -turnaus 17.-18.10. 2009

 • Klonzets-örkit on toki mukana tossa turneessa.

 • avatar Niilo Kalakoski

  Enköhän minäkin tuo kaaoskyykkäni pelailemaan. Jos ei minulta piestä peli-iloa pois liigassa ennen sitä.

 • avatar E Saura

  Hei!

  Minä tulen slann-joukkueella. Tuon mukanani laudan.

 • avatar Mika Selvinen

  Paikalle saa varmaankin ilmaantua “vain” pällistelemään kyseistä turnausta ja ehkä napata muutaman valokuvan siinä sivussa ?

 • avatar jaakko

  Saa toki tulla, mutta jos vain peli on yhtään tuttu, niin kannattaa tulla mukaan! Osallistumassa on jo tällä hetkellä parikin varsin tuoretta peluria. Jengejä löytyy myös lainaan.

 • avatar jaakko

  Turnaus pelattiin lopulta neljän pelaajan kesken ja yksipäiväisenä. Kukin joukkue kohtasi toisensa kertaalleen. Alla lopputulokset:

  Erno (Lizardmen) 105 pistettä (31+39+35)
  Jaakko (Chaos Dwarfs) 51 pistettä (18+33+0)
  Esko (Slann) 39 pistettä (11+0+28)
  Niilo (Chaos Dwarfs) 12 pistettä (4+2+6)

  1.kierros
  Erno – Niilo 1-0 (casualtyt 2-3)
  Jaakko – Esko 1-1 (casualtyt 4-0)

  2.kierros
  Erno – Esko 3-0 (casualtyt 5-0)
  Jaakko – Niilo 1-0 (casualtyt 2-1)

  3.kierros
  Erno – Jaakko 3-1 (casualtyt 2-1)
  Esko – Niilo 2-1 (casualtyt 0-4)

  Onnea Ernolle voitosta ja kiitoksia osallistujille. Ehkäpä alkuvuodesta uudestaan ja silloin suuremmalla osallistujamäärällä?

 • avatar Marko Sysipuro

  Juu, minäkin olisin osallistunut, mutta olin seremoniamestaroimassa juuri tuona iltana firman 50-vuotisjuhlia, joita olin jo puolitoista vuotta valmistellut. Pidän peukkuja, että ensi vuonna turneeaika sopii paremmin…

  Ernon voitto nyt ei ollut yllätys. Mies taisi pienenä pudota Nufflen taikajuomapataan.

  Muistaakseni Erno kyykytti vastustajansa Kallokukkalan liigassa 2006 tai 2007 juuri liskoilla voittaen kaikki pelinsä melkein päästämättä omiin maaliakaan. Jaakolle pitäisi itse asiassa antaa avaruustikkukaramelli ja puoli valtakuntaa, että pääsi pistämään maalin Ernolle vikassa pelissä. :-)

 • avatar Erno Langinkoski

  Kiitoksia kaikille vastustajille. Pelit olivat hyviä ja meno rentoa.

  KKVKL 2513(2006) liskoja vastaan tehtiin neljä maalia kahdeksassa pelissä.

 • avatar Erno Langinkoski

  1. pelin loukkaantumiset menivät 2-3 Niilolle.
  2. pelin loukkaantumiset menivät 5-0 mulle. (5 lyömällä, 6. oli naamalleen gfittanut)

 • avatar Niilo Kalakoski

  Minun pelissäni Eskoa vastaan loukkaantumiset 4-0 minulle. Lisäksi yksi sammakko potkittiin pois pelistä ja potkija heitettiin ulos.

 • avatar jaakko

  Korjailin nuo telomistilastot edelliseen kommenttiin oikeaksi.

  Kohtalaisen lähellä oli “finaalissa” toinenkin maali liskoja vastaan, mutta hyökkäys pysäytettiin muutaman ruudun päähän maalista vähän ennen loppua ja sitten omissa kolisi. Liskojen liikkuvuus tuotti yksinkertaisesti liikaa ongelmia. Tosin käytännössä peli kyllä ratkesi jo siihen, että pari omaa pelaajaa päätyi cassuboksiin pelin alussa ja vaihtopelaajiahan ei rosterista löytynyt. Liskot taas eivät millään suostuneet pysymään poissa kentältä, joten alivoima koitui kohtaloksi. Mutta eipä lunastanut Erno lupaustaan hakata kaikki hobbarit keskeytyskuntoon, kun vain yksi kolmesta jätti kentän =)

 • avatar Marko Sysipuro

  “Ligi ei gillad gu Raumal”, kuten kotiseudullani Porissa sanotaan ilkikurisesti raumalaisten sanovan. (Suomeksi: “melkein onnistumiset lasketaan onnistumisiksi vain Raumalla”.)

  Eli BB:ssa on jäänyt ja tulee jäämään NIIN monta maalia tekemättä 5 jaardin (1 ruutu) päästä maalista GFI:n tuplaykkösten vuoksi, että ihan oman mielenrauhan vuoksi ei kannata muistella niitä läheltä piti -maaleja. Nuffle vain kiosoitteli, eikä sitä maalia ollut koskaan tulossakaan. :-)

  (Tuurista puheen ollen, näytän kadottaneeni puolituistuurini. 3 vuotta sitten tein yhden vuoron TTM-maaleja tuosta vaan, mutta nyt ei onnistu edes pallon nosto.

  Eli mulla on huomenna vuoden BB-tauosn ja 3-vuoden puolituistauon jälkeen eka Kallokukkulan liigan peli puolituisilla Niilon kaaoskäpyjä vastaan. Päätin kokeilla muistin virkistämiseksi itsekseni ihan pelilaudalla parin eri hyökkäyskuvion alkua, jotta ei tarvitse itse pelissä muistella ja mokailla – siis niin paljon.

  Aloitin heti molempien peruspuumiesten juurtumisella, mihin ei edes re-rolli auttanut. Se oli hyvä muistutus puumiesten ongelmista.

  Tosin luulen, että Jaakko on suorittanut jonkin alhaisen rituaalin puumiesteni juurille. Todisteena tästä on Jaakon aiemmat ilkeämieliset kommentit meilitse puumiesten surkeasta liikkeestä ja juurtumisesta. Rivien välistä suorastaan löyhkää epäurheilijamainen puumiesteni noituminen. Vaadin loitsun poistamista välittömästi tai olen pakotettu noitumaan Jaakon norsejoukkueen lumipeikon Wild Animal -heitot…)

 • avatar jaakko

  Niin siis ei se tasoitusmaali kaatunut huonoon tuuriin loppumetreillä, vaan siihen, että liskot ylipäätänsä onnistuivat pääsemään pallonkantajaan kiinni. No lopputulos sama =)

  Otan lumipeikon noitumiset ilolla vastaan. Ei sen rekordi (osalllistuminen noin yhteen neljästä joukkueen pelaamista vuoroista) hirveesti huonommaksi voi mennä!

 • avatar Marko Sysipuro

  “Hei bingo bango bongo, aina rakas ompi oma ruutu, siellä viihdyt sä vaan. Muiden riemuin tähden sieltä et sä lähde pois koskaan milloinkaan. Et tarvi paitaa, sukkaa, kenkää, tukkaa, varma se on. Hei bingo, bango, bongo – sä sinne jäät.”

  Eli noituminen on nyt suoritettu “Hullujussi” yhtyettä vapaasti mukaillen. :-)

  Tosin toissa kaudella kaverin norse-joukkueen lumipeikko kärsi samanlaisesta aloituskrampista, eikä saanut mitään aikaan. Sitten pelissä mun vamppeja vastaan lukko aukesi ja lumipeikko aiheutti pelin kolmessa ekassa vuorossa yhtä monta cassua.

You must be logged in to post a comment.