logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Peli-illat, -raportit ja -arvostelut

Peli-ilta: Uusia tuttavuuksia (Space Hulk, Whistling Death)

Tänään oli taas mukavasti väkeä peli-illassa ja pelattiin eri pelejä laajalla skaalalla. Allekirjoittanut otti harjoitus pelin hyvin realistisen oloista lentosotapeliä nimeltä Whistling Death, opettajana toimi kerhon uusin jäsen Juha Helin.  Kyseinen peli on ehkä hieman liian tarkka minun makuun, eikä lentokoneet ole se kaikista kiinnostavin asia minulle, mutta tarkkaa lentosotasimulaatiota kaipaaville varsin sopiva peli. Sturmovik Commander potenssiin kaksi ja puoli.

Lisäksi tuli otettua kokeilumielessä erä uutta Space Hulkia, joka vaikuttaa varsin mukavalta ja nopealta peliltä. Itselläni oli vähän ennakkoluuloja ko. peliä kohtaan, mutta hyvin tuntui toimivan. Säännöt ovat kohtalaisen simppelit ja lyhyen skenaarion pelaa läpi puoleen tuntiin (ellei sitten kämmää nopeammin.) Peli rankaisee ihan kivasti virheistä. Otin kauniisti kuokkaan “stiilereillä”.

space_hulk

Tänään kerholla pelattiin myös BloodBowl liigan virallinen ottelu epäkuolleiden ja kaaoskääpiöiden välillä, ilmeisesti tuli tasapeli ja siitä raporttia pelaajilta.

Kiinnostus Napoleonin aikaisiin sotiin on viimeaikoina myös lisääntynyt. Ilmeisesti EIA-kamppis on toiminut pienenä keskustelun avaajana. Hannu oli jo maalannut 15mm ukkoja ja hyvältä näytti. Pelaan kyllä, kunhan joku maalaa armeijat :)

Lisätietoja Whistling Deathista:

Bookmark and Share

2 comments to Peli-ilta: Uusia tuttavuuksia (Space Hulk, Whistling Death)

 • avatar jaakko

  Yleisö vaatii peliraporttia böbbömatsista! Tahtoo itekin pelaamaan!

 • avatar Niilo Kalakoski

  Saamanne pitää, Mikalta sitten kuvia ja omia näkemyksiä pelin kulusta.

  Tulostiedote, Niilo Kalakoski, Starry Wisdom Band
  Starry Wisdom Band(Chaos Dwarfs) – Tunti Turpaan(Undead)
  Yleisöä: 15000, Lopputulos: 0-0, Loukkaantumiset 1-0 kääpiöiden eduksi

  Starry Wisdom Band(SWB) sai ensimmäisen hyökkäysvuoron. SWB valitsi toispuolisen hyökkäys muodostelman, tarkoituksenaan harventaa TT:n rivejä hiukan ja kuljettaa pallo laidan tuntumassa maaliin.

  Idea näytti alkuun toimivan kohtuullisen hyvin, useat undeadit keräilivät luitaan maasta, loukkaantumisia ei kuitenkaan saatu aikaan. Pallonhakuun määrätty Hobgoblin (Shifty, 65 jaardia) kuitenkin kuppasi pallon noukkimisessa kolme vuoroa ja hyökkäys tyrehtyi siihen. Ensimmäisen puoliajan lopulla pallo oli saatu vasta keskilinjan tuntumaan ja pian sen jälkeen Shifty löysikin itsensä katsomosta. Halveksuva yleisö ei viitsinyt edes piestä tätä kunnolla. Pallo päätyi TT:lle, joka ei kuitenkaan ehtinyt saada sen ihmeempiä aikaan ennen puoliajan loppumista.

  Joukkueet pääsivät toiselle puoliajalle täysilukuisina. SWB otti perinteisen 3-4-4 puolustuksen, TT asettui melko tasaisesti kentälle. Peli lähti käyntiin edellistä puoliaikaa sujuvammin. Toinen ghouleista nosti pallon ja lähti etenemään oikeaa laitaa pitkin. Tukijoukkojen tultua niitatuiksi maahan pallollinen ghouli totesi paremmaksi vaihtaa laitaa. Sieltä löytyikin paremmin tilaa ja ghouli ryntäsi vuorolla viisi SWB:n linjojen läpi. Lisäturvallisuuden vuoksi otettu GFI kuitenkin kostautui ja ghouli lensi naamalleen. Pallon keräsi maasta SWB:n Bull Centauri Ay’Sh’Re. Pikaisten laskelmien jälkeen muu joukkue alkoi raivata tilaa etenemistä varten. Seuraavat kaksi vuoroa sujuivat kuin huonossa amerikkalaisessa urheiluelokuvassa. Kääpiöt niittasivat luurankoja maihin luoden Ay’Sh’Relle sopivan reitin ja tämä juoksi useamman GFI:n avustamana etulinjan läpi. Viimeisellä vuorolla onnistunut blitzaus vapautti Ay’Sh’Ren kahdesta vainoojasta, mutta re-rollattu dodge ei kuitenkaan onnistunut vaan viimeinen vastustaja kamppasi mullikan selkeässä maalipaikassa. Ay’Sh’Re eteni lopulta 95 jaardia.

  Ottelua seuranneissa perinteikkäissä mellakoissa kuoli tuhat SWB:n kannattajaa. Varsin harvalukuinen yleisö osti innokkaasti Ay’Sh’Ren fanituotteita, todennäköisesti jotain sanoinkuvaamatonta voodoo-rituaalia varten. Selvästi jotain muuta ottelua seurannut lehdistö antoi arvokkaimman pelaajan palkinnon Hobgoblin Niftylle (no.10).

You must be logged in to post a comment.