logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Blood Bowl

Blood Bowl: ”Pittsburgh Penguins” (Chaos Dwarfs) vs ”Secret Project” (Humans)

Lumiukoista (6 Chaos Dwarfs), jääkarhuilla ratsastavista pingviineistä (2 Bull Centaurs) ja pingviineistä (4 Hobgoblins) koostuva 12-henkinen Pittsburgh Penguins kohtasi 12.11.10 Kallokukkulan liigassa kolmannen kierroksen vastustajansa ihmisjoukue ”Secret Projectin” Nopat ja Taktiikka ry:n tiloissa Lauttasaaressa. Ihmisjoukkueessa pelasi heittäjä, 2 kiinniottajaa, 4 blizeriä ja 4 linjamiestä. Vain 11 pelaajaa, mutta joukkue oli saanut jo 4 upgradea vain 2 pelin jälkeen!

Kumpikin joukkue oli pelannut kaksi avausotteluaan samoja joukkueita vastaan. Secret Project oli voittanut molemmat avauspelinsä. Pittsburgh Penguins oli sen sijaan kynsinyt itselleen vain tiukat tasapelit. Pingviinit olivat siis oletettavasti haasteen edessä.

Yleisöä oli saapunut 22 000 ja kummankin joukkueen kannatus oli tasan. Myös re-rollit olivat tasan 4-4. SP voitti kolikonheiton ja päätti aloittaa hyökkäämällä…

1. jakso

Ihmiset asettivat heittäjänsä keskikentälle ja loput 10 pelaajaa tiiviiseen massaan keskiviivalle kentän vasempaan laitaan. PP:n valmentaja hieraisi silmiään. Tälläkö SP:n ihmiset olivat voittaneet 2 ensimmäistä otteluaan? Vaikutti uhkarohkealta ja itsevarmalta hyökkäyskuviolta. Oli miten oli, oikea laita oli täysin auki. Oi Nuffle, kunpa pallo putoaisi oikeaan laitaan lähelle keskiviivaa ja PP saisi Blizin. Ja niin tapahtui. PP kävi poimimassa pallon, laittoi sen häkkiin ja sitoi SP:n väärällä laidalla seisseet pelaajat parhaansa mukaan ja pallo oli maalissa vuorolla 2 ja peli oli yllättäen 1-0 PP:lle. Praise Nuffle!

SP:n valmentaja ei ollut millänsäkään ja komensi joukkueensa uudestaan samaan ryhmitykseen. Okei Nuffle, sama uudestaan kiitos. Mutta pallo lensikin korkealle (High Kick) ja putosi vasempaan reunaan SP:n hyökkäysmassan keskelle odottaviin käsiin. Sitten SP näytti harjoitellun kuvionsa ja kuljetti pallon vuorossa syvälle PP:n alueelle ja pisti pallon maaliin seuraavalla vuorolla. Peli oli 1-1.

Oookei. Yritetäänpä uudestaan. SP:n aloituspotku lensi pois kentältä ja pallo annettiin jääkarhuratsastaja Glorialle (Bull Centaur). PP luotti voimaansa ja iski SP:n keskustan puhki ja vei pallon häkissä keskelle SP:n kenttää. SP tuli kiinni häkkiin (ks. 1. kuva) ja PP:n valmennusjohto ei halunnut jäädä viivyttelemään ja Glorialle raivattiin aukko, josta Gloria juoksi pallon maaliin vuorolla 6. Peli oli 2-1.

SP:lle jäi 2 vuoroa tasoitukseen. PP oli mielestään oppinut SP:n edellisestä hyökkäyksestä ja syvensi puolustustaan. SP vastasi rykäisemällä uudestaan liian helpon oloisesti saman 2 vuoron kuvion maaliin. WTF! Peli oli tasan 2-2. Jaksolla ei tullut ollenkaan loukkaantumisia ja vain 1 pingviini (Hobgoblin) lyötiin tajuttomaksi.

2. jakso

PP päätti puolustaa tasapeliä, pitää pallon turvassa ja katsoa teksikö SP virheen, josta voitaisiin iskeä viime hetken voittomaali. 2 vuoron hyökkäystä ihmisille ei enää annettaisi.

PP:n pallonsuojaus kuitenkin epäonnistui heti ensimmäisellä vuorolla valmentajan aivopierun vuoksi ja SP pääsi painostamaan liikaa pallollista jääkarhuratsastajaa (Bull Centaur). Tästä alkoi kissa ja hiiri -leikki, jossa PP vei pallon pari kertaa muutaman jaardin taaksepäin uuteen häkkiin ja SP iski häkin kulman auki, kunnes jakson puolessa välissä PP:ltä loppui peruutustila ja pallo vietiin keskiviivalle, mutta PP ei saanut rakennettua enää kunnollista häkkiä (kiitokset Nufflelle tuplaykkösistä). Seurasi pari vuoroa tiukkaa vääntöä maassa pyörivästä pallosta. Valitettavasti ihmiset saivat pallon ylös ensin. SP pelasi nopean Hand Off -kuvion ja pallo oli maalissa tasoittavalla vuorolla 7. Perät, me hävisimme. No, hävisimme ainakin saappaat jalassa.

Summa Summarum:

Secret Project oli näppärämpi pallon kanssa ja osasi heittää block-noppia ja myös läpi jopa 9:n haarniskasta, vaikka injury-heittojen kanssa olikin sitten heikompaa. Tämän seurauksena PP:n pelaajia pyöri kyllä maassa naamallaan, mutta vain 2 päätyivät vaihtoaitioon asti. Pittsburgh Penguinsilla oli tuuri kohdalaan GFI- ja pallonkäsittelyheitoissa, mutta pelin paras haarniskaheitto oli jotain tasoa 3. Noppia ei pelin tuloksesta valitettavasti voi kuitenkaan syyttää. PP:n valmennusjohdolle jäi pelistä sellainen inhottava tunne, että vastustaja olisi ollut vain parempi. :-)

Pelistatistiikkaa:

  • FANS: 11.000 – 11.000
  • TD: 2-3
  • CAS: 0-1 (KO: 2-3)
  • FF: 3
  • MONEY: 30K (heitto) + 20K (rapsa & rosteri) – 10K (liiga) = 40K

Pelaajasuoritukset & muutokset:

  • #01 Bull Centaur “Mumble”: TD (3 SPP), 105 yds
  • #02 Bull Centaur “Gloria”: TD (3 SPP), 45 yds, New Skill: Block
  • #04 Hobgoblin “Nestor”: MVP (5 SPP), 45 yds
  • #15 Chaos Dwarf ”Kynsikäs”: Gouged Eye (MNG)
  • #10 Minotaur “Memphis” palkattiin joukkueeseen

Rosteri: Pittsburgh Penguins (3 pelin jälkeen)

Pittsburgh Penguinsin “kotisivut”

Bookmark and Share

You must be logged in to post a comment.