logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Blood Bowl

Blood Bowl: Ice Cold Blood vs. Bedrock Hackers

Ice Cold Blood (Norse) vs. Bedrock Hackers (Dwarf)

Lopputulos 1-1
Casualtyt 5-7
Yleisöä 19.000 (9.000+10.000)

Lohkovoiton ja pudotuspelipaikan jo varmistanut Ice Cold Blood kohtasi päätöskierroksella FiWA:n lohkon ulkopuolisen joukkueen, sarjan pyörittäjän Eikan Bedrock Hackersin, joka kipeästi kaipasi pisteitä päästäkseen jatkopeleihin. Ottelua ei ollut vaivautunut seuraamaan pahemmin kummankaan joukkueen kannattajia, vaikka sää näyttikin mukavalta. Kuten ottelutapahtumista alla selviää, niin taisivat ICB:n fanit olla tehneet oikean valinnan polttaessaan kausikorttinsa viime pelin jälkeen…

1. puoliaika

ICB voitti kolikonheiton ja lähti hyökkäämään. Aurinko tuli täydellä teholla esiin pilvien takaa juuri kun kääpiöt asettautuivat puolustukseen ja tämä tulisi haittaamaan heittopeliä. No mättämäänhän tänne oli tultukin ajatteli peikko Örrmrrgh paiskomalla ensimmäisen kääpiön linjasta KO-boksiin. Magnus the Mad näytti heti perään esimerkkiä ja junttasi kroppansa painolla toisen kääpiön ulos pelistä niin pahoin, että lääkintähenkilökuntaa tarvittiin parsimaan tämä vielä pelikykyiseksi. Kaiken päätteeksi toinen norsejen berserkereistä kävi poimimassa pallon ja onnistui auringosta välittämättä viskaamaan sen vieressä odottaneelle juoksija Espenille. Päivä todella paistoi norseille – vielä toistaiseksi.

Kääpiöt kimmastuivat Magnuksen tempusta ja joukolla lähtivät potkimaan maassa makaavaa pelaajaa. Tuomaria ei luonnollisesti tämä kiinnostanut pätkän vertaa ja Magnus joutui jättämään pelin kesken. Seuraavat vuorot mentiin mukavasti norsejen töniessä käppänöitä pois iholta ja näiden kömpiessä takaisin. Örrmrrgh pisti vielä yhden tynkäkasvuisen pysyvästi pois pelistä ja yksi tönittiin katsomon puolelle. Espen kipitti pallon kanssa maaliviivan tuntumaan ja jäi seuraamaan mättöä puolen kentän tuntumassa.

Vaikka kääpiöt olivat pahasti alivoimaisia, onnistuivat nämä iskemään muutaman pohjan pojan ulos kentältä. Lopulta kääpiöt pääsivät vielä uhkaamaan pallonkantaja-Espeniä sen verran, että tämän oli tehtävä maali seitsemännellä vuorolla. Hackersille jäisi siis kaksi kierrosta tasoitusmaalin tekoon.

Kääpiöiden hyökkäys lähti käyntiin vähintäänkin brutaalisti. Pallo putosi suoraan tarjottimelle ja kääpiöt vielä varastivat hitusen pallon lentäessä ilmassa. Koko norsejen linja lähti KO-boksiin, mutta vain kaksi kääpiötä ehti maalintekoetäisyydelle. Norset tönivät toisen maalintekoon vielä ehtivistä kääpiöstä nurin ja toinen ympäröitiin lopuilla omilla miehillä. Kääpiöiden sumpunpurku epäonnistui alkuunsa ja nämä tyytyivätkin telomaan jälleen yhden norsen ulos pelistä. Kääpiöt yrittivät vielä potkia Örrmrrghin ulos keskeytyskuntoon, mutta tuomari äkkäsi tämän ja komensi kääpiön suihkuun. Tauolle lähdettiinkin ICB:n 1-0 johdossa, joskin pelaajat alkoivat käydä vähiin.

2. puoliaika

ICB:n KO-boksissa riitti vilskettä, mutta yksikään kolmesta pelaajasta ei kyennyt lähtemään toiselle puoliajalle kentälle. Näin olleen norset olivat pahasti alivoimaisia kääpiöiden lähtiessä hyökkäämään sään auringon häipyessä pilven taakse. Tällä kertaa kääpiöiden aloitus ei ollut yhtä brutaali, mutta linjaan joutunut susihukka Gnup sai viettää lopun peliä potiessa vammojaan. Pallopeli ei täysin ottanut kääpiöiltä onnistuakseen ja vähälukuiset norset pystyivät pitämään pintansa muutaman vuoron ajan.

Mättöpuolella yllättäen kääpiöidenkin panssari murtui pitkästä aikaa ja jopa kaksi ukkoa kannettiin pois kentältä nopein väliajoin. Myös norset ottivat lukua ja juoksija Petter sai maistaa kääpiön nyrkkiä. Apoteekkari oli pakko komentaa pelaajan pidetyksi elävien kirjoissa. Kunhan enää ei tulisi vakavia loukkaantumisia…

Ja niitähän tuli.

Kääpiöt onnistuivat tekemään lopulta viidennellä kierroksella maalin, kun norset jo toivoivat saavansa apuja KO-boksista. No eipä juuri tullut ja norset lähtivät hyökkäämään seitsemällä pelaajalla yhdeksää vastaan. Hyökkäys lähti käyntiin mukavasti, kääpiöt tönittiin nurin ja juoksija Espen kävi noutamassa pallon turvaan takakentälle.

Kääpiöt vastasivat agressivisesti, mutta keskeltä kenttää avautui erinomainen mahdollisuus ratkaista peli lopullisesti. Tätä ennen kuitenkin ICB:n ainoa guard-taidon oppinut linjamies oli kuudes kentältä paareilla kannettu norsepeluri. Ja tällä kertaa tarvittiin ruumisarkkua. Tuplakallot olivat pilata hyökkäyksen, mutta lopulta kolmea kahden nopan blokkia seurannut hand off onnistui ilman rerollia ja berserker Tor sprinttasi kohti maalia.

Kääpiöt ryntäsivät perään, mutta eivät päässeet riittävän pitkälle. Örrmrrgh näki tilaisuutensa ja kävi leipomassa pallonkantajalle tilaa. Tämä kiitti ja kipitti aivan maalin tuntumaan ylhäisessä yksinäisyydessän. Silmäkulmassaan Tor näki, että yksi kääpiöistä voisi vielä teoriassa saavuttaa tämän, joten vain pieni kiihdytys – ja rerollista huolimatta nurin.

Kääpiöt näkivät tilanteen sen verran toivottomaksi, että tyytyivät telomaan hyökkäyksen keskeytymisen takia huonoihin asemiin jääneitä ICB:n pelureita. Ja kuinkas ollakaan – blockilliselle 14 SPP:n susihukka Aslelle tarvittiin myös ruumisarkkua.

Ja toki jotta nöyryytys olisi täydellinen, Tor onnistui kenenkään häiritsemättä rähmimään pallon ylösnoston maaliviivalla ja peli päättyi kaikin puolin katastrofaalisesti lukemiin 1-1. Casualtyt menivät kääpiöille 7-5, kun Örrmrrgh kävi vielä telomassa yhden uran loppuun (-ST).

Pelin parhaana ICB-pelurina palkittiin ensimmäisen jakson lopulla kentällä käynyt ja lopun pelistä KO-boksissa viettänyt linjamies Olav. Yleisö oli tällä kertaa jopa kohtalaisen anteliaalla päällä, 60k rahaa kilahti kirstun pohjalle ja joku tyhmä meni vielä ostamaan play off -kausikortinkin. Rahaa tosiaan tarvitaankin, sillä kuolleena ICB:n miesvahvuudesta poistui 210k edestä pelaajia ja lisäksi 160k on poissa pudotuspelien avauskierrokselta. Se jääneekin ainoaksi ICB:lle, joten onnea vaan sille kuka vastaan asettuukaan. Hienot kaksi viimeistä peliä runkosarjassa, eipä voi muuta sanoa.

Pelaajakohtaiset tilastot:

 • #1 Snow Troll Örrmrrgh 2 kaatoa
 • #2 Ulfwerener Asle kuoli pois
 • #5 Runner Petter, maali, 70 edettyä jaardia, pois seuraavasta pelistä
 • #6 Runner Espen, 1 kaato, 35 edettyä jaardia
 • #7 Lineman Erik 1 kaato, kuoli pois
 • #8 Berserker Tor 1 syöttö, 55 edettyä jaardia
 • #9 Berserker Magnus the Mad, 1 kaato
 • #12 Lineman Thomas pois seuraavasta pelistä
 • #14 Lineman Olav, 1 MVP
Bookmark and Share

13 comments to Blood Bowl: Ice Cold Blood vs. Bedrock Hackers

 • avatar Marko Sysipuro

  Outch! Ice Cold Bloodin olisi tosiaan kannattanut pelata 2 viimeistä peliä eri järjestyksessä.

 • avatar Eikka

  Pakkovoiton edessä lähdettiin hakemaan pisteitä, jotka jäivät saamatta. Mikäli Karut Karpaasit pelaa ja voittaa Averland Roosterssin on Bedrock Hackers ulkona jatkopeleistä.

  Pelin alussa ICB pisti lähes jokaisella heitolla panssarit puhki ja pakettiin. Kääpiöille tuli hätä, että miehet loppuvat kesken, eikä pelistä jää mitään käteen. Se tasoittui hieman pelin edetessä, mutta tuhot olivat valtavat myös toiseen suuntaan.

  MB blitzer MNG
  Sidestep slayer MNG
  Guard linemen -MV, MNG
  Guard linemen -S, MNG

 • avatar Niilo Kalakoski

  ICB:n kehitys kyllä hyytyi tuossa pelissä pahasti, ja tosiaan aika hankalaan aikaan. Bedrock Hackers ei kyllä myöskään päässyt tuosta pelistä ihan vahingoittumatta, useampi pelaaja missaa seuraavan pelin.

  Eiköhän Jaakko nyt vielä tappiomielialasta huolimatta saa tuosta ihan uskottavan tiimin aikaan pudotuspeleihin, rahaa on kuitenkin säästössä useamman pelaajan hankintaan. Saavutettuja skillejä ei tietenkään rahalla korvata, mutta kuitenkin.

 • avatar Marko Sysipuro

  Anteeksi, mutta mitä ihmettä ovat “saavutetut skillit”? :-)

  Nimimerkki “Epätietoinen pygmi”

 • avatar Atte

  Jos olen ymmärtänyt oikein niin mikäli Karut Karpaasit *EI* pelaa peliään, se akitiivisempana joukkueena voittaa ja Bedrock Hackers on ulkona. Eli Eikan ainoa toivo on, että menen pelaamaan ja häviämään pelini.

  Ai-jai onpas täyden näköinen kalenteri. Harmi, kun Jussikaan ei ole soitellut ja ehdotellut peliaikoja.

 • avatar Niilo Kalakoski

  Minunkin pitäisi vielä saada järjestettyä Jussin kanssa peli jossa voin vaarantaa jatkopaikkani. Kuudennen kierroksen peleillä on varmaan etusija? :)

 • avatar jaakko

  No tämä lopputulos (vähän pienemmässä mittakaavassa) oli arvattavissa, mutta aattelin että se ois ollu vähän pelin hengen vastaista kikkailla matsien järjestyksellä.

  Matsin alussa MB+Claw peikko ja MB+PO berserkkeri putsasivat kivasti kenttää. Sen jälkeen kun pinottaja kengittiin ulos ja peikon kynnet tylsyivät, meni homma aika lailla toiseen suuntaan. Tosin sanottakoon, että nuo kaksi cassua tokan jakson alkupuolella tulivat sitten taas ihan pelaajilta ilman mitään kummempia tapposkillejä.

  Vaikka peikko ei ihan niin tehokas ollutkaan kuin olisi voinut, niin pelin paras pelaaja se oli ilman pienintäkään epäilystä. Kääpiöt tungeksivat kivasti iholle, joten blitziäkään ei tarvinnut käyttää kuin ehkä joka neljännellä vuorolla sille. Paikoilleen raivoamaan se jäi vain kerran ja kaatoi vihollisen lähes joka yrityksellä viimeistään frenzyllä. No tosin sanoisin, että koko matsissa taidettiin nähdä aivan marginaalisen vähän mitään muita kuin kaatoja missään blokissa, mikä selittää cassutilastojakin…

  Rahaa on kyllä säästössä, mutta nuo menetykset valitettavasti tulivat juuri niille paikoille, joilla ne sattuvat eniten (tai no jos peli ois jatkunut vielä kierroksen niin varmaan peikko olisi kammettu arkkuun seuraavaksi). Blockki sudella ja etenkin Guard linjamiehellä ovat vain sellaista mitä joukkue tarvitsisi aivan ehdottomasti ja joita on tuskallisen vaikea saada. Niin ja no blodge juoksijakin ois ihan kiva ollu pitää.

  Toisaalta voishan sitä jossain vaiheessa käydä taas tuurikin.

 • avatar Niilo Kalakoski

  Noiden pelaajien puuttuminen saattaa tosiaan sattua, jos jatkopeleissä vastaan asettuu joku totinen lyöntitiimi. Pari örkkitiimiä ainakin näyttää notkuvan kärjen tuntumissa muissa lohkoissa. Toisaalta lohkovoittajana sinun ei ehkä kuitenkaan tarvitse kohdata muita lohkovoittajia ensimmäisellä kierroksella.

  Aika katastrofihan tuo tulos on, ja pahaan paikkaan, mutta eiköhän tuosta ihan pelattava tiimi tule seuraavaankin peliin.

 • avatar Eikka

  Katsotaan nyt, miten mielivaltainen komissaari tuomitsee pelaamatta jääneitä pelejä :)

  Niilo, kaikki pelatut pelit vaikuttavat, eikä niillä ole etusijaa. Roostersseilla on vain yksi väliin jäänyt peli, vaikka taulukoissa on kaksi punaista. Orkamaniaksia vastaan on jäänyt väliin.

  AR vs Return of the Parrots peli oli pelattu aikataulun mukaan, mutta en viitsinyt yhden pelin takia roikottaa papukaijoja ja kaakkeja liigassa, joten tuomitsin kaikki ottelut niitä vastaan.

  … eli teoriassa puolimielinen komissaari on edelleen jatkossa, jos AR ja CWB kohtaavat ja AR-KK jää pelaamatta.

 • avatar Niilo Kalakoski

  Tarkoitinkin tuolla etusijalla vain pelien pelaamisjärjestystä, eli kuudennen kierroksen pelit koitetaan yleisesti ottaen pelata ennen seitsemättä.

  Enpä minä tietysti ole ennenkään antanut sen häiritä, joten ehkä pitää kohta kysellä AR:lta uudestaan sopivista peliajoista. Jos saisi tällä kertaa vaikka vastauksenkin…

 • avatar Eikka

  Pelien pelaamisjärjestyksellä on pystynyt aina taktikoimaan, vaikka ei sitä ole liiemmin harrastettu.

  Pelaamisjärjestyksen pitämisestä on kysytty aika usein ja vastaus on aina ollut sama. Pelaamisjärjestystä ei ole pakko noudattaa.

 • avatar Atte

  Jos Eikkaa yhtään lohduttaa, niin Karpaasit kohtaa tänään kello 18:15 Roostersin Kaislan areenalla. (Liput alkaen 50€)

  Mähän olen voittotilanteessa viimeinen jatkoonpääsijä ja tappiotilanteessa se on Eikka, joten odotettavissa on mahdollisesti re-match tai sitten vastaan tulee oikeita kaaosjamppoja. (eikä mitään Norsen kilttejä pikkupilttejä)

You must be logged in to post a comment.