logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Blood Bowl

Blood Bowl: Ice Cold Blood vs South Beach Pygmies

Ice Cold Blood (Norse) vs. South Beach Pygmies From Lustria (Halfling)

Lopputulos 1-1
Casualtyt 3-1
Yleisöä 28.000 (13.000+15.000)

Huippujännittävää kamppailua oli vaivautunut seuraamaan kauden ennätysyleisö, josta pieni enemmistö oli pygmien kannattajia. Norset olivat värvänneet joukkueeseen pelin alla uuden heittäjän, joten puolituiset saivat tasoituksia jopa 790k! Perinteisten soppatykin ja Deeproot-puumiehen lisäksi riveihin liittyikin myös liigan kallein tähtipelaaja Morg ‘n Thorg. Kolikonheiton voittajana puolituiset valitsivat ensimmäisen hyökkäysvuoron, mutta soppatykin liemet olivat tyystin tehottomia avausjaksolla.

1. puoliaika

Pallo laskeutui puolituisten takakentälle ja Morg ‘n Thorg kävi sen sieltä poimimassa. Puolituiset muodostivat lihamuurin ogren ympärille ja puumiehet tönivät norseja pois linjasta. Norset painoivat päälle kaataen kaikki puumiehet maahan ja sitoen puolituiset parhaansa mukaan. Nämä kuitenkin nousivat ylös ja väistelivät itsensä kerta toisensa jälkeen karkuun ilman ongelmia. Puumiehet puolestaan päättivät juurtua keskialueelle.

Norsejen tehottomuus hakkaamisessa sai jopa hieman surkuhupaisia piirteitä, kun mm. Magnus the Mad (Block, Frenzy, Mighty Blow, Piling On) ei useammallakaan yrityksellä saanut puolituisia edes KO-boksiin. Vähitellen puolituisblokki joutui kuitenkin peruuttamaan lähes omalle maaliviivalleen. Morg ‘n Thorgin viime hetken ratkaisu oli törkätä pallo puolituiselle, joka väisteli itsensä puolikenttään juurtuneen puumiehen luokse. Vain heitto ja tällä ei olisi vastassa enää kuin siihen asti koko pelin liikkumatta seissyt lumipeikko takakentällä, hyvällä onnella ei tätäkään. No toisin kävi ja puolikentässä yksin tylsistynyt puumies päätti paiskata puolituisen kentän pintaan ja tämä kannettiinkin ruumisarkussa ulos stadionilta.

Pallo jäi vapaaksi ja lumipeikko kolasi puumiehen KO-boksiin. Kuitenkin yhden pelurin irrotus avuksi oli syönyt rerollin tuplakalloilla ja niinpä maaliin vaaditut 3+ pallonnosto ja 3+ hand off olivat norseille liikaa. Pallo kuitenkin jäi norsejuoksijan viereen varsin hyvään asemaan maalia ajatellen. Puolituiset olivat toki toista mieltä ja onnistuivat irrottamaan itsensä jälleen kerran norsejen vartioinnista. Yhden nopan blokki block/dodge juoksijaan luonnollisesti tehosi ja pallo löytyikin taas puolituisten häkistä.

Jakson viimeisellä kierroksella puolituiset olivat lopulta joutuneet niin pahaan asemaan, että näiden oli pakko antaa norsejen yksinkertaisesti hakata vapaasti ja toivoa epäonnistumista. Sehän toki saatiin ja pallonnosto osoittautui ylivoimaiseksi. Tauolle mentiin siis pyöreissä lukemissa 0-0. Koko puoliajan aikana kentältä saatiin blockilla pois yksi(1) pygmi puumiehen lisäksi.

2. puoliaika

Norset lähtivät hyökkäämään ja puolituisten avauspotku tarjosi pallon suoraan hyökkäysmuodostelman keskelle. Norset innostuivat ja kun puolituiset jättivät susihukka Aslen vartioimatta, näytti uusi heittäjähankinta Havard kykyjään quick passin muodossa. Asle oli sössiä vastaanoton, mutta rerolli pelasti ja tämä köpöttelikin vastakkaiseen vartioimattomaan nurkkaan kohti maalia. Parin ruudun päässä maalista Asle huomasi takaa-ajajat vähäisiksi, mutta sprinttasi kuitenkin maaliin asti: 1-0.

Puolituiset saivat puumiehen takaisin KO-boksista ja lähtivät jälleen hyökkäykseen. Tällä kertaa sen onnistuikin päästä lähes puolenkentän tuntumaan ennen kuin norset iskivät kiinni. Morg ‘N Thorg löysi itsensä katsomosta ja seurasi jopa yksi vuoro, jolla norset pääsivät puolituisten panssareista läpi tehokkaasti kahden casualtyn arvoisesti (ainoat aiheutetut koko pelissä huom). Tässä tilanteessa puolituisten oli turvauduttava heittopeliin, jonka he toki osaavat. Puumies nakkasi pallonkantajan hienolla tarkkuudella ohi takakenttää vartioineen norsepelurin yhdestä häiritsijästä ja peikon läheisestä läsnäolosta huolimatta ja tämä laskeutui pehmeästi kirien tasoitusmaalin: 1-1.

Norseilla oli kolme kierrosta aikaa voittomaaliin, mutta puihinhan se meni ja rankasti. Ensimmäisellä kierroksella kolme maalintekijäkandidaattia juoksi asemiin ja laita oli täysin vapaa hyökkäykselle. Pallon kiinniotto kuitenkin osoittautui ylivoimaiseksi heittäjä-Havardin tarkasta syötöstä huolimatta. Toisella kierroksella pallo saatiin raivattua suht helposti vapaaksi, mutta toki irtopallo pomppasi juuri sen yhden ainoan jo toimineen norsepelurin syliin ja eteneminen jäi siihen. Pallon saanut juoksija toki block/dodgesta huolimatta kaatui pygmien maastanousseen puumiehen blitziin. Ja kruununa kakun päälle kolmannella vuorolla ainoan pallon vieressä seisoskelleen puolituisen raivaaminen tuotti blockista tuplakallot ja heti tämän perään sinänsä tarpeettomasta blockista toiset! Näin yli viisi tuntia(!!!) kestänyt ottelu päättyi tasapeliin.

Norseyleisö oli syystäkin pettynyt koko haukotuttavaan koitokseen ja kannattajien nähtiin polttavan kausikorttejaan stadionin ulkopuolella. Rahaakaan ei pelistä juuri kertynyt (40k). Peli kuitenkin ilmeisesti opetti norseille miten todellakaan ei pidä blockkailla, joten pelin parhaan pelaajan palkinnon saanut lumipeikko Örrmrrgh oppi hirmuisen iskun ja juoksija Espen Guard-taidon.

Pelaajakohtaiset tilastot:

 • #1 Snow Troll Örrmrrgh 1 kaato, 1 MVP
 • #2 Ulfwerener Asle 1 maali, 35 edettyä jaardia
 • #4 Thrower Havard, 1 syöttö, 50 edettyä jaardia
 • #5 Runner Petter, 25 edettyä jaardia
 • #6 Runner Espen, 1 kaato
 • #9 Berserker Tor 1 syöttö
Bookmark and Share

9 comments to Blood Bowl: Ice Cold Blood vs South Beach Pygmies

 • avatar Niilo Kalakoski

  Viimeisellä lohkokierroksella sitten vastassa lohkonsa casualty-tilastoa johtava Bedrock Hackers. Syksyn turnauksen perusteella luvassa reipasta pallopeliä.

  Täytyy tosin muistaa, että vaikka BH onkin muiden lohkojen kovin casualtyn tekijä (10 cassua 5 pelin jälkeen) ei tuo tulos FiWAn lohkossa riittäisi tällä hetkellä kuin jaetulle neljännelle sijalle :)

 • avatar jaakko

  ICB:hän kohtasi Hackersin jo Präntti-turneessa. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla norsea tökittiin ulos kentältä surutta, mutta jälkimmäisellä puoliajalla nämä sisuuntuivat ja laittoivat vähän takaisin. Maalinteko jäi kuitenkin molemmilta haaveeksi. Onneksi suuremmilta vahingoilta vältyttiin, mutta sanotaan näin, että ei kääpiötiimi ehkä toivevastustaja ole juuri ennen pudotuspelejä…

 • avatar Marko Sysipuro

  Niin ja kuten jaksan aina muistuttaa, niin Bedrock Hackerseilla pelaa liigavetäjä Erno, jolla on tapana voittaa liiga. Tosin Ernon kääpiöillä ei ole tainnut mennä kovin hyvin tällä kaudella.

  Joka tapauksessa, Ernoa vastaan pelatessa kannattaa muistaa, että hän osaa kaikki pelikirjan kikat ja yksi bravuureista on tyhjiä ruutuja täyttelemällä pelkillä tuuppaustuloksilla saada pallonkantaja ulos vankastikin vartioidusta häkeistä ja sitten kaataa se. Varo tätä…

 • avatar Eikka

  On totta, että kääpiöt eivät ole pärjänneet tällä kaudella. Jotenkin ei ole syttynyt samanlaista paloa kuin aiempien kausien monipuolisempia joukkueita kohtaa. Ehkä se kulkee käsi kädessä.

  Hys hys! Ei saa antaa vinkkejä vastustajalle :)

 • avatar jaakko

  No periaatteessahan se on mulle ihan sama miten tossa matsissa tulee tuloksellisesti käymään. Lohkovoitto on jo varma joka tapauksessa, eikä pudotuspelivastustajaan vaikuttaminenkaan ole oikein mitenkään omissa käsissä (miten parit sitten ikinä muodostetaankaan). Lähinnä oon tyytyväinen, jos jengi olisi kuosissa tän pelin jälkeenkin.

 • avatar Marko Sysipuro

  Otat Eikka sitten ensi kaudella jonkun vähän liikkuvamman joukkueen alle ja ei muuta kuin menoksi.

  OT: Tavallaan jo ensi kaudesta puheen ollen tekisi mieli peluuttaa lumiukkojani (6 kpl Copplestonen “Evil Snowmen”) ja pingviinejäni (kasa Copplestonen pieniä pingviinejä ja Happy Feet leffan noin 28mm suklaamunayllätyksiä). En vain tiedä minä joukkueena. Ogret olisivat aika looginen valinta, mutta strena 1:n snotlingit ja ykkösellä hölmistyvät ogret eivät oikein innosta tämän kauden jälkeen. Pelkkiä suklaamunapingviinejä voisi peluuttaa vaikka Amazoneina, mutta en sitten tiedä onko pingviini liian kaukaa haettu blodgellisesta pelaajasta. Muita ideoita?

  PS. Oi miksi Deeproot hylkäsit pygmisi juuri helmikuussa…

 • avatar Niilo Kalakoski

  Siististi pukeutuvat pingviinit ovat tietysti vampyyreja.

  Ehkä Lizardman tiimikin kävisi? Kuusi lumiukkoa pitämässä linjaa ja pieniä pingviinejä vipeltämässä ympärillä. Jostain vielä yksi isompi lumiukko lisäksi.

 • avatar Marko Sysipuro

  Vampyyrijoukkue mulla jo on.

  Liskoja olen miettinyt, mutta niiden huima move 8 ei oikein vastaa mielikuvaani pingviineistä. Toisaalta, onko se nyt niin tarkkaa, kun joka tapauksessa proxyttaa – ja vielä lumiukoilla ja pinguilla. Hmm. Ehkäpä. Olisi NIIN virkistävää liikutella S2:n ukkoja 8+2 ruutua 5+2 ruudun sijaan.

  Pitäisi sitten vain keksiä vielä joku teemaan sopiva figu Kroxigoriksi. Merileopardi? ;-)

 • avatar Eikka

  Kääpiöitä liikkuvamman joukkueen valitseminen ei ole vaikeaa :)

  Puuhaltioiden paimentaminen houkuttelisi, liskojen samoin, nurglekin oli tosi kiva joukkue. Toisaalta tähän mennessä on aina ollut eri tiimi valmennettavana, jotta joukkue tulisi askarreltua hyllyä koristamaan. Ehkä pro-elf (ja kakkostiimiksi joku hupailujoukkue).

You must be logged in to post a comment.