logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Blood Bowl

Blood Bowl: Klonetz (Orcs) vs. SWB (Chaos Dwarfs)

Klonetz

Klonetz

Tuli sitten pelattua avausottelu BB-liigassa. Vastassa oli tuttu jengi, eli Niilon SWB, jonka viimekaudella voitin hienosti 3-1. Niilo oli joukkueellaan ehtinyt ottaa useamman ottelun välissä ja kaaoskääpiöillä oli jos jonkinlaista skilliä. Lisätasoitusta toi omasta joukueesta puuttuvat kaksi pelaajaa, joten tiimin koko oli tasan 11 miestä. Tämä näkyikin toisella puoliajalla, kun jengiä alkoi olla boxissa, loukkaantuneena ja ulosajettuna.

Ensimmäinen puoliaika

Örkit aloittivat hyökkäyksellä. Pallo lensi sopivasti keskelle lähelle Klapauciusta (Thrower). Hyökkäys lähti kuitenkin käyntiin hitaasti, koska keskustassa ollut Eddie-peikko oli erityisen hajamielisellä päällä (kolme peikon ekaa stupidy-rollia kaikki ykkösiä). Pikkuhiljaa kuitenkin päästiin etenemään omaan oikeaa laitaa, kunnes tähtihyökkääjä Zane-Gort iski juoksuun. Kätyrimaahiset kuitenkin onnistuivat kaatamaan hänet, mutta ZG onnistui nousemaan uudellen ylös väistämään taklauksia ja sprinttasi maalialueelle, jonne heittäjä “Klapa” onnistuneesti viskasi pallon. Peruspeli ja Touchdown. 1-0 örkeille.

Kun SWB:n hyökkäys onnistuttiin vielä pysäyttämään, kaikki näytti hyvältä. Väärin. Kaaos on vahva ja Niilo onnistui noin 10 heitossa putkeen ja kun lopussa vielä tein taktisen virheen niin tilanne olikin tasan ekan jakson viimeisellä vuoroparilla.

toinen puoliaika

Kivellä päähän sitä jolla huonompi onni. Toinen puoliaika alkoi  todella dramaattisesti. Yleisöstä lentänyt kivi osui blokkeri Cutieta suoraan olkapäähän murkaten koko käden. Game over ja pysyvä vamma (-1S). Tapaus masensi vihreitä ja jätti linjaan aukon,  juuri heikommalle  oikealle laidalle. Tätä hyödyntämällä SWB pääsi  puskemaan läpi linjasta, ja vaikka loppupelissä örkit saivatkin vielä linjaa kasaan oli takki jo tyhjä (myös valmentaja alkoi väsyä) ja loppu peli meni epämääräiseksi mättämiseksi, jonka seurauksena porukkaan lensi ulos tuomarin viheltämänä ja loukkaantuneena. SWB kuittasi toisen maalin ja örkkien vajaamiehitteinen viimeinen hyökkäys ei päässyt kuin muutaman yardin vastustajan alueelle.

Niilon jengi oli selvästi pari pykälää vahvempi kuin edellisessä kohtaamisessa. Kääpiölinjaa oli huomattavasti vaikeampi lyödä alas “kaartilaisten” takia, ja edes yhden mullikan puuttuminen ei tuntunut paljon haittaavan.

Tulokset ja tilastot

 • Zane Gort, TD, 25 yard
 • Tik-Tok, CS
 • Arkax, CS
 • Klapaucius, CP, MVP, 55 yards
 • Injury: Cutie (-1S) … eläkkeelle!

Kuvat

Bookmark and Share

6 comments to Blood Bowl: Klonetz (Orcs) vs. SWB (Chaos Dwarfs)

 • avatar Niilo Kalakoski

  Ei siihen minun ensimmäiseen maaliini sentään kymmentä onnistunutta heittoa tarvittu, yhdeksän riitti ihan hyvin :). 3+ dodge, GFI, 2 nopan block (tarvitaan kaato), 3+ dodge, 5+ hand-off, 2+ dodge, 3x GFI. Peruspeliä. Re-roll paloi jo toiseen dodgeen, sen jälkeen mentiin aika pienillä marginaaleilla.

  Jälkikäteen laskeskellen hand-offin ottaminen kahdessa TZ:ssa (6+) yhden sijaan olisi antanut hitusen paremmat todennäköisyydet. Ei olisi tarvinnut heittää yhtä dodgea eikä yhtä GFI:tä ja blockissa olisi riittänyt työntö. Eipä siinä mitään, toimi se näinkin.

 • avatar jaakko

  Oleellisempaa kuin tulos tässä matsissa on mihin kuntoon Klonetz sai telottua vihulaisen – infoa?

  Terveisin seuraava vastustaja =)

 • avatar Niilo Kalakoski

  Kaksi Badly Hurt tulosta kärsin. Nyt mietiskelen olisiko 1700 kiloon ja 15 pelaajaan turvonneessa joukkueessa karsimisen varaa.

  Ottelun suurin pettymys oli ehkä se, että Klonetz ei saanut minotaurista henkeä pois.

 • Voidaan sopia, että valitsit ton skenaarion ja maalia ei tullut :) muistaakseni heitit just 5 siinä händärissä.

 • avatar Niilo Kalakoski

  Ilman toista dodgea olisi ollut vielä re-roll käyttämättä :)

 • No heitä himassa noppaa ja kerro tuliko kutonen… :) *raapii tulostaululle tasapeliä*

You must be logged in to post a comment.