logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Blood Bowl

Blood Bowl: Örkit vastaan sammakot

Sammakot olivat edellisen murskavoiton jälkeen voiton varmoja. Örkeillä toki oli paljon hampaan välissä valmentajien edellisestä kohtaamisesta. Heillä olikin vain yksi taktiikka, lyödään sammakot mutaan ja poljetaan päälle. Sammakoiden näppärä hyppely kummastutti aluksi örkkejä, mutta kohti toista puoliaikaa örkit kotosivat rivinsä ja mättivät sammakon jos toisen vaihtoaitioon tai pilven reunalle.

Faneja oli paikalla 20.000 mistä enemmistö oli Sammakoiden ystäviä.  Ensimmäisellä puoliajalla örkit tekivän komean maalin, guardillinen peikko kahden black orkin kanssa nuiji eturivin sammakot turpeeseen ja taitoheitolla orkki blitzeri juoksi maalin kopista. Vastaavasti sammakot tekivät tasoituksen nopeasti parissa vuorossa. Peli oli 1-1 tilanteessa kun peliä oli pelattu 4 vuoroa ja seuraavassa aloituksessa siirrettiin vuoromarkeria kickoffissa taaksepäin. Olimme kuitenkin pelanneet jo neljä tuntia.. tällä tahdilla peliä on siis jäljellä vielä noin 12 tuntia.. selvä väsytystaktiikka örkeillä.. Nopesti sammakot tasoittaivat 1-1 tilanteeseen. Sammakot tekivät ensimäisen puoliajan loppuun 2-1 maalin, kun örkit eivät osanneet nostaa palloa ja mieli-ala oli korkealla. Kunnes örkit tappoivat heti perään maalin tehneen sammakot.. Siitä peli kääntyikin.

Sammakot pääsivät toisella puoliajalla aloittamaan hykkäyksellä. Pohdittavaksi jäi että pidetäänkö palloa koko loppu peliaika ja juostaan karkuun, vai yritetäänkö maalia. Sammakkopelaajia alkoi olla kentällä kovin vähän kun toinenkin puolustaja kuoli. Pienen aukon avautuessa örkien puolustukseen sammakot päättivät singahtaa,  mutta pallonheittäjä oli liian peloissaan perässä juoksevasta isosta örkistä että pallo lensi epätarkkana vastaanottajan viereen.. pomppien sopivasti örkien pelipuoliskolle. Ei ollut tuuri mukana, vaikka örkeillä oli suuria vaikeuksia poimia palloja.. he pelkällä raa’alla voimalla tekivät tasoittavan 2-2 maalin toiseksi viimeisellä vuorolla.

Inducement erolla sammakot saivat yhden blitzer mercenaryn jolla guard. Tämä tasoitti mukavasti, joskin jälkikäteen ajteltuna pari apoteekkaria olisivat olleet parempi sijoitus. Varsinkin kun tämä mercenary meni tekemään maalinkin, milloin jäätiin ilman tärkeitä pelipisteitä. Harmillisesti uuteen nousuun lähtenyt sammakkojoukkue koki kahden miehen tappion ja jengin näköalat liigassa näyttävät kovin huonoilta. Loppupelissä epätoivoiset hyppelyt toimivat juuri niin kuin Niilo aina muistuttaa.. mutta hauskaa on pomppia kohti palloa ison yllättyneen örkin yli :)

Rahaa heitettiin komeasti kutonen ja sillä juuri ja juuri saadaan yksi uusi blitzeri. Miten muuten menee jos MVP heiton heittää pelissä kuolleelle? Saako sen heittää jollekin toiselle uudestaan? Tein jälkimmäisen (heittäen tuplat skilliin) ja pitää korjata rosteri tarvittaessa.

Tilastot:

 • Tasapeli 2-2
 • Fanit 11.000 – 9.000
 • Raha: 60k (heitto) + 10k (fan)+ 10k (tasuri) + 20k (rapsa & rosteri) – 10k (liiga) = 90.000

Vammat:

 • Kaksi omaa kuoli #4 ja #15
 • Viholliselta yksi badly hurt

Rosterit

Pelatut pelit

 • TT vs Penguins, Tasapeli 1-1
 • TT vs Humans, Häviö 0-3
 • TT vs Rotat, Tasapeli 1-1
 • TT vs Klotzki örkit, Tasapeli 2-2
Bookmark and Share

8 comments to Blood Bowl: Örkit vastaan sammakot

 • avatar Niilo Kalakoski

  Kuolleelle heitetty MVP menee kuolleen mukana hautaan. Tuomariston mielestä pelaaja osoitti ihailtavaa omistautumista pelille ja joukkueelle.

 • avatar Mika

  Voi räkä. Näin örkkivalmentaja myös sanoi, mutta en suostunut uskomaan.. :) Kiitos sääntötarkistuksesta, eli tuolla #10:llä ei olekaan guardia. Sammakolle selvästi maalin tekeminen otti kovalle, maalia ja kanttuvei. Uskaltaakohan tässä enää yrittääkään maaleja. Kummasti tekemieni maalien määrä korreloi kuolleiden pelaajieni kanssa. Tai toisaalta kuten sanoit, loistavaa omistautumista. Maali tehdään vaikka ilman käsiä ja jalkoja.. beware sammakkoa!

 • avatar Marko Sysipuro

  Hämmentävää piilomainontaa BB-raportin välissä sekä II Maailmansodasta että Vietnamin sodasta. :-) Voit Mika muuten palkata halutessasi sen mercenaryn, joka teki maalin, jotta saat talteen ne 3 tähtipelaajapistettä.

  Jos Klonez voittaa seuraavan pelinsä tai pelaa sen sopivan väkivaltaisesti tasan, niin pingviinit ovat lohkon viimeisenä ja joutuvat ottamaan 2 pistettä ilman peliä B-lohkosta. Mites tässä nyt näin…

 • avatar Mika

  Suggestion voima on mahtava.. kohta kaikki löytävät itsensä Vietnamin sademetsistä. Alunperin jäin siihen käsitykseen että mersua ei voi palkata, mutta kai sen voi palkata. Sääntökirja sanoo vaan “cannot earn Star Player points other than MVP.. Can never get new skills” page 69.. Toisaalta myöskään rahat eivät riitä 190.000 kaveriin..

 • avatar jaakko

  Mercenarya ei voi palkata, journeymanin voi. Siinä on vissi ero kumpi on kumpi.

 • avatar Marko Sysipuro

  Äh, my bad. Siis Journeymanin eikä mercenaryn voi palkata, ja taisi tosiaan olla noin, että se sai vain MVP-pisteitä. Sori. Hämmensin nyt vain soppaa lisää. Eli unohda mun kommentit.

  Miksi muuten yht’äkkiä mieleni tekee pudottaa napalmia ranskalaisiin maalaiskyliin. Vai haluanko sittenkin ajaa Tiikerillä viidakossa?

 • avatar Tero

  Mitenhän tuon Mikan voisi suggestiolla saada tekemään mulle kilokaupalla 1:72 maastoa lähetystöjen pihoiksi ja kaupunkiympäristöksi mun terroristipeliin. Ei vielä ole tuolta sen satunnaismaastogeneraattorista arpa tuonut oikeanlaista.

 • avatar Mika

  Noita mun uusia Vietnam pensaita voi hyvin käyttää tuossa 1/72 skaalassa. Olen tehnyt myös joukon pari senttiä korkeata pensasaitaa. En tosin muista mihin olen ne laittanut, löytyvät jostain kerholta. Pelihuoneessa olevat ovat Antin, minun ovat askarteluhuoneessa ja tummemman vihreempiä. Joululomilla tavoite oli tehdä ranskalainen kaupunki 15mm kaavassa loppuun, joka voisi sopia myös scaalaasi. Mutta niskat hieman jumissa, saa nähdä kykeneekö. Lisää kinkkua ja pää kääntyy taas!

You must be logged in to post a comment.