logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Blood Bowl

Blood Bowl: Pittsburgh Penguins vs Turpa Turpeesen

Vuoden 2517 Kallokukkulan verikulholiika alkoi, kun Pittsburgh Penguinsin (Chaos Dwarfs) lumiukot, jääkarhut ja pingviinit kohtasivat 4.9.10 kuukauden etuajassa toisen kierroksen vastustajansa Turpa Turpeeseen (Slann) Nopat ja Taktiikka ry: tiloissa Lauttasaaressa. Ja kuinkas sitten kävikään…

PP:llä oli joukkuessaan 6 lumiukkoa (Chaos Dwarfs), 3 pingviiniä (Hobgoblins) ja 2 jääkarhuratsastajapingviiniä (Bull Centaurs). TT:llä oli Kroxigor, 3 blizeriä, 2 catcheriä ja 5 linjaliskoa. Peli alkoi n. 12.30. Yleisöstä oli 11 000 PP:n (FF1) ja 5 000 TT:n (FF2) faneja, eli PP sai edukseen Fame +2:n. Myös re-rollit olivat 4-3 PP:n eduksi. PP voitti kolikonheiton ja päätti hyökätä.

Rosteri: Pittsburgh Penguins (aloitusrosteri)

1. jakso

PP:n ajatus oli harventaa liskoja ja kuljettaa pallo rauhassa maaliin. Yllättäen TT saikin 2:ssa vuorossa 2 PP:n pelaajaa pois pelistä ja lyöntifestiksi keskellä degeneroitunut peli suosikin ylivoiman ja Kroxin ansiosta liskoja. Pallokin kävi välillä maassa ja PP hikoili joutuessaan raivaamaan pallon ympärille tilaa, jotta sai nostettua sen uudelleen AG 2:n jääkarhuratsastajapingviinillä (Bull Centaur).

Järkevää häkkiä ei saatu koskaan kasaan ja pallo ei edennyt toivotusti. Lopulta vuorolla 7 jääkarhuratsastajapingviini Gloria teki epätoivoisen yksinäisen irtioton tarkoituksenaan juosta maaliin viimeisellä vuorolla. TT sai kuitenkin työnnettyä Glorian peräti katsomoon ja pallo singahti TT:n AG 4:n loikkijan poimittavaksi.

TT:n loikkija rynnisti pallon kanssa PP:n kenttäpuoliskolle valmiina heittämään pallon viimeisellä kierroksella toiselle loikkijalle. Hidas PP sai vain vaivoin pitkän säätämisen ja nopanheittämisen jälkeen sidottua loikkijaheittäjän ja -vastaanottajan niin, että TT:n oli onnistuttava neljässä 2+ heitossa pallon maaliin saamiseksi. Ei onnistunut ja ensimmäinen jakso päättyi 0-0 tilanteessa – mutta läheltä piti.

2. jakso

Toisen jakson hyökkäys alkoi TT:ltä katastrofaalisesti. Heillä oli alivoima ja PP pääsi Blizin ansiosta juokseman TT:n kenttäpuoliskolle ja pallon alle. Pallo putosikin suoraan jääkarhuratsastajapingviinin syliin (6+:lla kiinni). TT ei kuitenkaan vaipunut epätoivoon vaan pelasi uhrautuvalla blokilla (Both Down) pallon irti, poimi sen lopulta ylös ja talletti hienosti oppikirjan mukaiseen häkkiin. Miten tässä näin kävi?

PP painosti häkkiä, mutta jotenkin taas yksi AG 4:n loikkijalisko livahti karkuun ja kun jääkarhuilla ratsastavat pingviinit olivat sidottuja, niin muut hitaat PP:n pelaajat saivat taas repiä epätoivoisia lisäjaardeja, jotta saivat pakotettua yksinäisen loikkijan tekemään maalin vuorolla 6.

PP:llä oli nyt enää 3 vuoroa aikaa tehdä tasoitus. Re-rolleja oli tosin vielä 2 käyttämättä. Hyväksi tilanteen teki myös se, että PP:llä oli pieni ylivoima kentällä. Lisäksi avauspotkun aikana joku heitti yleisöstä kivellä viimeisen kirotun AG 4:n loikkijan lasarettiin. TT:llä oli lopulta kentällä vain 6 pelaaja jäljellä puolustamssa, kun hyökkäjiä oli huikeat 8.

Pallo putosi epämiellyttävän syvälle PP:n kenttäpuoliskolle. Kun keskiviivan lyömiset tarjosivat PP:lle heti tuplakalloja ja moka oli paikattava re-rollilla, oli jääkarhuratsastaja Mumblen nostettava pallo ylös ilman re-rollia 4+:lla, jotta maalin vielä ehtisi varmasti tehdä. Nufflelle kiitos nosto onnistui. TT kosti iskemällä PP:n pelaajan sairaalaan.

Vuorolla 7 Mumble eteni sitten pakolliset 45 jaardia käyttäen lisäjaardeissaan sekä sure feet re-rollin että team re-rollin. TT ei suostunut luovuttamaan ja loikkijat väistelivät irti vartijoistaan ja iskivät Mumblea suojanneen toisen jääkarhuratsastajapingviinin lasarettiin (onneksi vain Badly Hurt) ja saivat puristettua vielä jotenkin jostakin kaski loikkijaa kiinni Mumbleen.

Vuorolla 8 oltiin sitten kentän laidalla viereisen kuvan tilanteessa ja PP:n valmentaja sitten ähki ja pähki pitkään erilaisia tuuppauskuvioita Mumblen vapauttamiseksi, mutta lopulta oli todettava, että oli vain otettava kiltisti nopat käteen, luotettava Nuffleen ja heitettävä ilman team re-rolleja 4+ dodge ja vielä sprintillä kolme 2+:n lisäjaardiyritystä. Arvaatte varmaan miten kävi? Ei, vaan onnistuin ja peli oli hämästyttävästi tasoitettu viime hetkellä tilanteeseen 1-1. Läheltä piti. Varsinkin kuin myöhemmin selvisi, että TT unohti käyttää Mumblea vartioineiden pelaajien Diving Tacklea!

Ai niin, viimeisellä tasoittavalla vuorollaan TT lähti hakeman kassupisteitä ja heitti ekalla blokillaan tuplakallot ja aiheutti itselleen kassun, minkä ansiosta nuijimiset kirjattiin lopulta 5-4 PP:n eduksi. Pittsburgh Penguins kiittää tästä viime hetken lohdutuksesta.

Pelistatistiikkaa:

 • FANS: 11.000 – 5.000
 • TD: 1-1
 • CAS: 5-4 (KO: 3-3)
 • FF: 1+1=2
 • MONEY: 60K (heitto) + 20K (fame) + 10K (tasuri) + 20K (rapsa & rosteri) – 10K (liiga) = 100K

Pelaajasuoritukset:

 • #01 Bull Centaur “Mumble”: CAS (2 SPP), TD (3 SPP), 145 yds
 • #02 Bull Centaur “Gloria”: MVP (5 SPP), 35 yds, Badly Hurt
 • #05 Hobgoblin “Raul”: Smashed Knee (Niggling Injury, MNG)
 • #11 Chaos Dwarf ”Risupeukalo”: Broken Neck (-1 AG, MNG)
 • #12 Chaos Dwarf ”Koivuniemi”: CAS (2 SPP)
 • #14 Chaos Dwarf ”Huttupää”: CAS (2 SPP), Smashed Angle (-1 MA, MNG)
 • #16 Chaos Dwarf ”Könsikäs”: CAS (2 SPP)

Rosteri: Pittsburgh Penguins (1. pelin jälkeen)

Bookmark and Share

3 comments to Blood Bowl: Pittsburgh Penguins vs Turpa Turpeesen

 • avatar Mika

  Täältä voit lukea vastustajan näkökulman.

  Nyt vasta tajusin raporttia tekiessä, että mulla oli tuossa Diving Tackle mies kun dodgesit lopussa 4+:llä karkuun. Äh, kun ei osaa pelaa.. tai sitten menee väsymykseen ja nuhan piikkiin :)

 • avatar Eikka

  Aika hurjat osumat on joukkue ottanut heti ensimmäisessä pelissä. 2 stattilossia ja yksi niggling. Verikulhoa tosiaan.

 • avatar Marko Sysipuro

  Niinpä Mika! Onneksi et muistanut käyttää taitoa. :-)

  Jep. Turpiin tuli yllättäen, mutta toisaalta lumiukkojen (Chaos Dwarfs) vammat (-1 MA ja -1 AG) tulivat alueille, jotka ovat muutenkin näillä heikkoja ja niin sanotusti tarpeettomia.

  Pluspuolella sitten taas on huomattava, että sain 5 pelaajalle tähtipelaajapisteitä ja molemmat pelinrakentajat eli jääkarhuratsastajapingviinit (Bull Centaurs) ovat kärkkymässä 5 SPP:ssa ekaa taitoaan. Tosin seuraavassa rottapelissä voidaan kyllä ollä 3:n loner-taitoisen varamiespingviinin (hobgoblin) kanssa hätää kärsimässä. Muutenkin tuo haarniska 9 tuntui olevan kovin heikkoa. Etteivät vain liskot olisi käyttäneet jotain syvyttävää myrkkyä.

You must be logged in to post a comment.