logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Blood Bowl

Pittsburgh Penguins vs Hermanni Hiiri ja Kaikkien Kaverit

2. jakson 2.vuoro - pallo melkein maalissa...Kallokukkulan verikulholiika 2517 jatkui Pittsburgh Penguinsien (Chaos Dwarfs) kohdatessa 22.9.10 ensimmäisen liigakierroksen vastustajansa Hermaani Hiiri ja kaikkien Kaverit (Skaven) Espoon Tapiolassa hätäisesti päätetyssä kahvilassa.

PP:n  joukkuessa oli 2:n lumiukon (Chaos Dwarfs) ja 1 pingviinin (Hobgoblin) vaje edellisen ottelun turpakäräjöinnin jäljiltä. Tilkkeeksi palkattiin 3 jorneyman-pingviiniä. PP:n joukkueessa oli siis 4 lumiukkoa, 6 pingviiniä ja 2 jääkarhuratsastajapingviiniä (Bull Centaurs). Hiirillä oli 2 blizeriä, 3 rännijuoksijaa ja 8 linjarottaa. PP toi vaihtoaitioon vielä yhden Bloodweiser typykän tasoittamaan joukkueiden lievää tasoeroa.

Yleisöstä oli 8 000 PP:n (FF2) ja 7 000 TT:n (FF4) faneja, eli PP sai edukseen Fame +1:n. Myös re-rollit olivat 4-3 PP:n eduksi. Hiiret tosin voittivat kolikonheiton ja päättivät hyökätä.

Rosteri: Pittsburgh Penguins (1. pelin jälkeen)

1. jakso

Hiiret ottivat pallon haltuun ja veivät sen turvaan lähelle omaa maaliviivaansa. Sitten Hiiret tuuppivat keskustassa (mm. toisen PP:n jääkarjuratsastajista ulos kentältä!), hautoivat palloa, tuuppivat, hautoivat ja odottivat PP:n virhettä ja maalintekopaikkaa. Hiiret saivat hienoisen yliotten keskialueen tuuppimisessa ja PP ei saanut lähetettyä pelaajaa painostamaan pallollista hiirtä.

Se virhe tuli vuorolla viisi, kun Hiiret olivat tuoneet pallon keskialueelle ja PP:n valmennusjohto yritti lähteä liian ahneesti sumputtamaan pallollista hiirtä. Seurauksena oli, että yksi journeymanpingviineistä mokasi heti alkuunsa 2 nopan blockinsa, eikä sanut käytettyä re-rollia epäonnistuneen loner-heiton vuoksi. Puolustuslinjaan jäi ilkeä aukko. Hiiret iskivät. PP yritti pelastaa tilannetta ja SAMA journeymanpingviini mokasi väistöheittonsa ja loner-taito sanoi re-rollille no-can-do. Lopputuloksena oli yhden vuodon viivyttelyn jälkeen hiirimaali vuorolla 8.

Jääkarhuratsastaja Mumble käyttää viimeisen tasoittavan vuoron pallonnoston ja heittotekniikkansa esittelyyn ja saa palkakseen yhden tähtipelaajapisteen. Muu pelistatistiikka oli jakson lopussa: TD 0-1, CAS 0-0, KO 2-1.

2. jakso

Toinen puoliaika alkoi katastrofaalisesti. Pallo näytti putoavan PP:n heikommalle laidalle ja Hiiret saavat vielä blizin! 4 hiirtä iskee yhden pingviinin ketoon ja rynnistää odotamaan putoavaa palloa. PP:n hyökkäyksestä olisi tullut Hiirten hyökkäys, ellei Nuffle olisi puhaltanut palloa yli keskiviivan ja aiheuttanut Touchbackiä.

Pallo annettiin toisella laidalla odottavalle jääkarhuratsastajalle, joka blizasi itsensä läpi heikon hiiripuolustuksen ja rynni 45 jaardia Hiirten kenttäpuoliskolle. Muu joukkue pyrki parhaansa mukaan kaatamaan ja sitomaan vastustajat. Hiiret onnistuivat kuitenkin kaatamaan pallollisen jääkarhuratsastajan, mutta pallo jää nurmelle hyvään paikkaan pelattavaksi, josta sen poimi seuraavalla vuorolla pingviini #03 Ramon ja sai suojakseen miljoonalla GFI-heitolla rakennetun häkin. Häkki pitää ja Ramon juoksee maaliin kolmannella vuorolla. Peli on 1-1.

Hiiret eivät masennu, vaan iskevät hetken pallonhautomisen jälkeen takaisin peruskuviolla. Kaksi gutteria väistelee läpi kummastakin reunasta. PP sitoo molemmat gutterit kahdella pelajalla ja toinen kaadetan nurmeen. Toinen gutter väistelee irti, saa syötön ja tekee maalin vuorolla kuusi. Peli on helposti 1-2 ja PP:lle jää vain 2 vuoroa aikaa tasoitukseen.

Hyökkäys alkaa Quick Snapillä ja jatkuu taas touchbackillä. Pallo annetaan jo 5 jaardia vastustajan kentälle edenneelle jääkarhuratsastaja Mumblelle, joka toistaa edellisen maalin brutaalin suoraviivaista kuviota blizaamalla itsensä vielä 45 jaardia läpi hiirilinjasta. Muu joukkue kaataa ja sitoo hiiriä ja toivoo, että se riittää. Hiiret saavat kuitenkin Mumblen etten 2 gutteria ja 1 hiiri käy blizaamassa Mumblea, mutta saa vain tuuppauksen aikaiseksi! Mumble blizaa toisen gutterin pois edestä ja väistelee re-rollattavalla 4+:lla itsensä maaliin. Molemmat valmentajat ovat aika hämmästyneitä 2-2 tasoituksesta.

Lopuksi

Nopat olivat vakipelaajille suosiollisia, mutta journeymanlonerpingviinit kuluttivat valmentajan hermoja mokaamalla kaikki 5 re-rollia koko joukkueen kaikkiaan käyttämästä 5 re-rollista.

Pelistatistiikkaa:

 • FANS: 8.000 – 7.000
 • TD: 2-2
 • CAS: 3-1 (KO: 5-1)
 • FF: 2+1=3
 • MONEY: 60K (heitto) + 10K (fame) + 10K (tasuri) + 20K (rapsa & rosteri) – 10K (liiga) = 90K

Pelaajasuoritukset:

 • #01 Bull Centaur “Mumble”: COM (1 SPP), TD (2 SPP), 105 yds, oppi taidon Block
 • #03 Hobgoblin “Ramon”: TD (2 SPP), 20 yds
 • #06 Hobgoblin ”Rinaldo”: CAS (2 SPP). (Journeyman joka palkattiin joukkueeseen pelin jälkeen.)
 • #15 Chaos Dwarf ”Kynsikäs”: CAS (2 SPP), MVP (5 SPP), oppi taidon Guard
 • Niin ja kolmas journeymanpingviini vasemmalta kuoli pelin viimeisellä vuorolla.

Muuta:

 • Palkattiin myös apo suojelemaan taidollisia pelaajia vahingoilta.

Rosteri: Pittsburgh Penguins (2. pelin jälkeen)

Bookmark and Share

5 comments to Pittsburgh Penguins vs Hermanni Hiiri ja Kaikkien Kaverit

 • avatar Tero Särkijärvi

  Tasurista ei saa +10k rahabonusta.. Ainakaan minä en saanut..

 • avatar Tero Särkijärvi

  Ja guardillinen blocker maksaa tuossa listassa myös tuon +20k.

 • avatar Niilo Kalakoski

  Sääntökirjan mukaan (s. 29) tasuristakin saa lisärahat. Voittaja saa sitten halutessaan vielä re-rollin rahanoppaan.

 • avatar Marko Sysipuro

  Komppaan Niiloa. Ja huomasin itsekin myöhemmin tuon blockerin puuttuvan 20K arvon. En ole jaksanut sitä nettiin korjata. Kuten en myöskään sitä, että tämä arvonnousu todennäköisesti pudottaa Niggling Injury -pingviinin tai apon pois listasta. Katsotaan tilannetta uudelleen lähempänä kolmatta peliä sitten. Muuten, myös edellisessä nettiexcelissä oli 10K:n virhe, mitä en jaksanut korjata…

 • avatar Tero Särkijärvi

  Jes! Eli lisärahaa mulle. Allright…

You must be logged in to post a comment.