logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Warmachine/Hordes

WARMACHINE megamättö: Llael kestää!

Khadorin hyökkäys vyöryi murtaakseen Llaelin jo ohueksi käyneen puolustuslinjan, joka koostui lähinnä palkkasotureista. Kuitenkin viime hetkellä puolustuksen avuksi saapuivat Cygnarin sekä Protectorate of Menothin joukot; paitsi auttamaan Llaelia, mutta kun myös Khadorin lyöminen sopi molempien agendaan, oli liittoutuma valmis. Mestarivakooja Anastasia DiBray ehti vain nopeasti vilkaisemaan lähestyvää vihollista, kun taistelu jo alkoi…

Armeijat

Khadorin hyökkäystä ohjasivat Tatu ja Teemu. Puolustajien puolella vastaan panivat Jaakko ja Mikko. Laudalla oli yhteensä 400 pisteen verran joukkoja ja kahdeksan warcasteria! Tatun komennossa olivat eButcher ja eIrusk. Teemulla eSorscha ja Vladimir. Jaakolla Stryker sekä Fiona. Mikolla Amon ja Kreoss. Kunkin pelaajan käyttämät listat löytyvät täältä.

Skenaario

Skenaariona oli kolmen alueen kaappaaminen ja hallussapito. Alueet ovat kuvissa ruskealla kankaalla merkattuja.

Alkaen kolmannesta kierroksesta, kustakin alueesta sai kummankin pelaajan vuoron lopuksi yhden control pointin, jos alueella oli omia yksiköitä ja ei lainkaan vihollisen ei-pakenevia yksiköitä. Viidennellä ja pelin viimeisellä kierroksella alueet olivat kolmen pisteen arvoisia. Lisäksi talojen välissä olevan patsaan hallussapidosta (B2B) sai myös yhden pisteen/kierros.

Deployment

Khador asetti omalle vasemmalle sivustalleen kylää vastapäätä todellisen teräslinjan. Neljästä warcasterista vain eSorscha jäi pitämään huolta oikeasta sivustasta tukenaan etenkin massiivinen joukko winterguardia. Puolustajien deploymentissa Amon sai päävastuun vihollisen pysäyttämisestä kylässä. Kreoss ja Fiona ottivat asemat keskeltä ja Stryker puolustajien vasemmalta sivustalta vastapäätä winterguardia. Apuna oli mm. Cygnarin uljas ratsuväki sekä joukko zealotteja Protectoraatin riveistä.

1. kierros – Khador

Khadorin invaasio lähti liikkeelle vauhdilla pääjoukon kylän edessä rynnätessä täysillä eteenpäin. Ainoastaan tukiyksiköt (Widowmakerit, Manhunterit) pysyttelivät metsän siimeksessä piilossa vihollisen ampumiselta. Kaikkien yllätykseksi myös vihollisen etenemistä keskellä taistelukenttää vakoillut Anastasia jäi eloon! Äärimmäisenä Khadorin oikealla sivustalla Kayazyt sekä manhunter-kaksikko valmistautui uhkaamaan puolustajia.

1. kierros – puolustajat

Puolustajien joukot ottivat parempia puolustusasemia etenemällä hieman eteenpäin. Stryker loitsi kantomatkaa pidentävän Snipen Kreossin ohjastamaan rakentinhetin-warjackiin Redeemeriin ja tämä laukoi rakettejaan kohti vihollisen linjoja. Raketit kuitenkin ohjautuivat harmittomasti ties minne. Fionan kultistin lataama Mariner ampui seuraavaksi ja onnistui kuin onnistuikin tappamaan yhden vihollisen mekaanikon – first blood! Puolustajien oikealla sivustalla kylän takana trencherit vetäytyivät hieman taaksepäin heitellen savupilviä itsensä suojaksi.

2. kierros – Khador

Khadorin vasemmalla sivustalla tapahtui, kun Kossite woodsmenit väijyttivät trencher-linjan. Kolme cygnarin sotilasta kaatui lähitaistelussa ja useampi sidottiin meleeseen antaen Khadorille mahdollisuuden edetä sivustalla. Muualla Khadorin eteneminen jatkui ja nyt myös puolustajat saivat tuta ampumisen tehon. Widowmakerit hyppivät esiin pusikoistaan ja etenkin Fionan rohkeasti eteen juosseet kultistit saivat maksaa siitä hinnan. Kreossin Defender’s Ward ei auttanut yhtä epäonnekasta flameguardia, joka sai myös maistaa widowmakerin luotia. Ja kuin enteillen tulevaa myös vasemman sivustan widowmakerit rohkenivat ampua jäljelläolevia trenchereitä savun seassa juoksuhaudoissaan – kaksii raatoa, kun tuplakutoset ja vitonen+kutonen tarvittiin osumiseen… Tilanne kylässä alkoi näyttää jo erittäin uhkaavalta punaisen teräksen vyöryessä kohti.

2. kierros – puolustajat

Khador tulisi iskemään kiinni seuraavalla vuorolla, joten nyt oli tehtävä jotain. Oikean sivustan trencherit saivat tukea Knights Exemplareilta ja rimpuilivat vastahyökkäykseen. Tulokset jäivät kuitenkin erittäin köykäisiksi ja sivusta vaikutti heikolta. Keskellä Vanquisher latasi tulta lähestyvien Man-O-Warien niskaan ja liekit syttyivät palamaan iloisesti. Valitettavasti Vassalin lataama toinen kuti epäonnistui täysin, devioi suoraan taaksepäin ja poltti yhden Fionan kultisteista. Ainoa hyökkäysetäisyydelle jäänyt kultisti päätti näyttää mielitetylle First Mate Hawkille ja tempoi yhden jo puoliksi palaneen Man-O-Warin rikki. Myös toinen kultisti juoksi lähelle vihollista Fionan merkki otsassaan. Näin Fiona pystyi taikomaan loitsuja kultistin kautta ja sai Influence-loitsullaan Man-O-Warit hakkaamaan toisiaan useamman iskun ja parin kuolleen soturin verran! Muutaman Man-O-Warin menetys tosin ei juuri Khadorin rivejä vähentänyt ja kylässä tulisi olemaan ensi vuorolla kuumat paikat…

Keskellä Sword knightit komensivat Ironcladia eteenpäin ja tämä päätyi slammaamaan Devastatorin voimalla pois control zonelta. Devastator päätyi suoraan eSorschan sotakoiran päälle, mutta jo aiemmin vuorolla Redeemerin osuman kestänyt koira päätti olla välittämättä tästäkään. Yksinäinen Sword knight hyökkäsi edenneen manhunterin kimppuun osumatta tähän. Journeyman warcasterin ohjastama Defender pommitti yhden kolmesta Khadorin Great bearista hautuumaalle ja Redeemer onnistui tappamaan jopa yhden mekaanikon – toinen selviytyi eIruskin antaman toughin avulla. Mariner ampui pientä vauriota Marauderiin.

Vasemmalla Cygnarin ratsuväki ei innostunut eSorschan Iron Fleshin ja Kovnik Joen rohkaisun tukeman winterguardin (DEF17, Tough) kohtaamisesta vielä ja perääntyi hieman taaksepäin. Zealotit sen sijaan ryntäsivät eteenpäin ja saivat uskostaan tilapäisen kuolemattomuuden voiman. Valitettavasti kranaatit lähinnä naarmuttivat laidalla edenneen Kovnikin ajaman Berserkerin peltiä.

3. kierros – Khador

Kolmas kierros alkoi ryminällä. Epic Butcher poppasi featinsa, ryntäsi eteenpäin teurastaen pari Fionan kultistia matkallaan ja jäi istumaan focuskasan kanssa odottaen muuta armeijaansa. Epic Irusk jatkoi ja Energizerin avulla Devastator päätyi helposti suoraan meniittilinjoihin. Tuloksena tästä ensimmäinen meniittiwarjack, Guardian, puri tomua. Myöhemmin Man-O-Warit seurasivat eButcherin tarjoaman liikkeen avulla ja pistivät Vanquisherin, Derviksen sekä Crusaderin pahasti vauriolle. Nyt kuitenkin Khadorille seurasi takaisku. Epic Butcherin “selustaa turvaamaan” liikkunut Bokur olikin tiellä, eikä raivopää päässyt tämän läpi pakittamaan karkuun eIruskin Tactical Supremacy -loitsulla. Greylordit heittelivät pilviä Man-O-Warien eteen blokaten näkökentän eButcheriin, mutta kuinka kauaksi aikaa…

Aivan Khadorin vasemmalla sivustalla Kossitet, Manhunter, Yuri ja Drakhunit moppasivat yhtä lukuun ottamatta Trencherit ja metsän siimeksestä ilmestyneet widowmakerit ampuivat suojattomat Knight Exemplarit palasiksi.

Oikealla laidalla taasen Kayazyt ja manhunterit juoksivat kiinni zealotteihin sekä tornin juurella seisoskelevaan Black 13th gun mageihin. Winterguard eteni tiukkana blokkina pitämään aluetta. Koldun Lordin ohjastama Destroyer sai kranaatinheittimellään täysosuman Strykerin Chargeriin tuhoten tämän ampuma-aseen.

Epic Butcherin feattia tehostaakseen kaksi Khadorin warjackia iskeytyi kiinni Temple Flameguardin linjaan keskisektorista hieman kylän suuntaan. Mikään ei auttanut ja widowmakerit vielä lisäsivät tuskaa poistaen yksiköstä kolme panikoivaa miestä lukuunottamatta jokaisen.

Keskellä Devastatorin mäkeen slammannut Ironclad sai kokea kahden yhä elävän Great Bearin iskuvoiman. Näiden rynnäkkö ei aivan pistänyt warjackia palasiksi, mutta takaa tullut Beast-09 hoiti homman loppuun ilman mitään ongelmia putsaten keskisektorin tyhjäksi puolustajista. Khador hallitsi nyt ensimmäisellä pistevuorolla myös kylän patsasta, joten se siirtyi 2-0 johtoon pisteissä.

3. kierros – puolustajat

Khadorin rynnäkkö kylässä ja sen vieressä puolustajien oikealla sivustalla oli kova, mutta niin olisi vastaiskukin. Kreoss hiippaili kohti kylää ja kutsui Menothin Raivon vihollisen ylle kaaten lähes kaikki viholliset kylän liepeillä maahan. Amon ryntäsi featinsa avulla rohkeasti kohti lähitaistelua ja silpoi Man-O-Warit palasiksi. Nyt näköyhteyden ollessa selvä taka-alalla piilotellut eEiryss sai makoilevan eButcherin tähtäimeensä ja haltia ei ampunut ohi. Kaikki oli pelattu Avatarille ja tämä kuoron tahdittamana ryntäsi kohti Khadorin warcasteria leipoen tämän kuoliaaksi parilla miekaniskulla. Jäljellejääneet meniittien warjackit kylässä saivat uskoa Amonin teoista ja ryntäsivät eteenpäin pilkkoen vihollista oikealla ja vasemmalla. Pari punaisista warjackeista ehti sammua eButcherin tuhoutumisen myötä ja myös useampi Man-O-War lisää poistui autuaammille metsästysmaille. Aukinainen Devastator meniittilinjoissa sai maistaa Bastionien vastaiskua ja jälki oli rumaa. Kylä oli puolustajien hallussa – toistaiseksi.

Keskemmällä Kreossin ja Fionan suojapaikkana käyttämää talonkulmaa uhkaamaan oli ilmestynyt kaksi Khadorin raskasta warjackia, jotka poistivat edestään Flameguardin. Näinpä Mariner ryntäsi ankkuri ojossa kohti ja paukutteli Dragon lähes keskeytyskuntoon. Perässä seurasi paladiini viimeistellen vihollisen. Toinen viholliswarjack sai kokea Aiyanan Harmin, Holtin pistoolit sekä kasan iskuja meniittien kevyiltä warjackeilta ja romurautaa saatiin siitäkin. Defender ampui nyt kohti toista Great Bearien jäljelläolevista jäsenistä, mutta tämä selvisi Toughin avulla. Enää perässä kimppuun rynnänneitä Sword Knighteja mies ei kuitenkaan selvinnyt. Stryker marssi seuraavaksi kohti aluetta popaten oman featinsa antaen cygnarilaisille (ja itsellensä) mahdollisuuden pysyä elossa. Tätä helpottaisi myös napakka Beast-09:ä rintaan osunut Disruptor-pistoolin laukaus.

Vasemmalla sivustalla homma sen sijaan ei mennyt ihan kuin elokuvissa. Storm Lances ryntäsivät kohti winterguardia, mutta yksikään impact hit tai peitsenisku ei onnistunut osumaan viholliseen! Black 13th yritti ampua manhuntereita, mutta vain toinen näistä saatiin rikki. Stormsmith epäonnistui myöskin salamansa kutsumisessa. Zealotit eivät saaneet vähemmän yllättäen meleessä mitään aikaan. Mikä vielä hetki sitten näytti vahvalta sivustalta, oli hetkessä kaikkea muuta. Kaikesta huolimatta kylästä puolustajat saivat yhden control pointin ja tilanne kaventui 1-2:een.

4. kierros – Khador

Jos ottivat puolustajat pahoja tappioita edellisellä kierroksella, niin ottivat nyt hyökkääjät. Warcasterin tuhoutuminen oli pahin menetys, mutta Khador ei aikonut jäädä pekkaa pahemmaksi: Amon olisi tavoitettavissa. Nyt oli Epic Iruskin aika käyttää featinsa nostaen kaatuneet omat miehensä ylös. Sen verran ahdasta kylässä kuitenkin oli, että vain yksi model pääsisi chargaamaan Amonin – sivustaoperaatiosta vapautunut Drakhun. Tämä ladattiin Battle lustilla ja jo edellisellä kierroksella supertehokkaaksi monipelissä osoittautuneella Signs and Portentsilla Vladimirilta. Ja niinpä Drakhunin MAT10 P+S14 +6D6 (pienin noppa pois) isku vähemmän yllättäen pisti Amonin keräämään kamansa – tai tarkemmin Amonin kamat kerättiin roiskeina talon seinältä. Seuraavana lavalle asteli Behemoth, joka samalla tuella latasi päin Avataria. Ei paljon Arcane Shield auttanut, kun Behemoth luukutti Avatarin palasiksi. Patsaan ympäristö oli jälleen vahvasti Khadorin hallussa, kun vielä Kovnik kävi herättelemässä eButcherin sammuneen Sprigganin takaisin toimintaan. Kuin ivana kaiken päälle mortarit pommittivat täysosumilla bastioneita ja muita tukiyksiköitä palasiksi takalinjoilla.

Keskemmällä Marauder sai voimaa Vladimirin featista ja hyökkäsi Marinerin päälle. Combo Smite lennätti warjackin kauniissa kaaressa Kreossin niskaan tuhoten samalla Marinerin lähitaisteluaseen. Kreoss säilyi vaurioitumattomana, mutta kaatui maahan. Onneksi samassa rytäkässä kuolleen Gormannin edellisellä vuorolla heittämä savupilvi suojasi yhä Kreossia ja muu Khador-armeija ei päässyt uhkaamaan tätä. Keskimmäinen control area jäi tällä vuorolla kiistellyksi, koska yksinäinen sword knigh onnistui jäämään eloon widowmakerin tulessa Strykerin Blur-loitsun ansiosta.

Khadorin oikella laidalla Kayazyt ja manhunter saivat tapetuksi Black 13:n Ryanin sekä mopatuksi lähes kaikki zealotit. Winter guard ei saanut mitään aikaan Strykerin featin ja Arcane shieldin vahvistamille Storm Lanceille. Joka tapauksessa Khador otti jälleen kylästä yhden control pointin ja johti näin 3-1.

4. kierros – puolustajat

Taistelu kylässä näytti vaikealta, mutta vielä jäljelläolevat joukot lähtivät yhteen vastaiskuun. Bastionit saivat raivatuksi patsaan ympäristön vapaaksi selviämättä kuitenkaan itse siihen kiinni ja Stormsmith disruptasi Behemothin. Kylään jäi sen verran paljon puolustajia, että sen menettäminen viimeisellä kierroksella kolmen pisteen arvoisesti näyttäisi epätodennäköiseltä, kun vielä Fiona käytti oman featinsa heikentäen vihollisen voimia mahdollisessa puhdistusyrityksessä.

Keskellä sen sijaan tapahtui ratkaiseva käänne. Kreoss juoksutti arc noden control zonelle ja sai arcatuksi Cleansing Firen sen takana viiden focuksen kanssa camppailleeseen eSorschaan. Damage roll tuotti todella mukavat luvut nautittavaan paikkaan ja POW14 isku boostattuna warcasteriin 9 damagea. Menenestyksen innoittamana junnu käski Defenderinsä tulittaa samaan maaliin ja nyt POW15 boostattuna riitti pistämään eSorschan pois pelistä myöskin messevällä damage rollilla. Samalla sammuivat Beast-09 ja Devastator control zonelta. Tätä ennen tosin viimeinen Great Beareista oli ahkeralla toiminnallaan Fionan “kehoituksesta” pistänyt Beastin aika heikkoon kuntoon. Puolustajat moppasivat keskialueen lopuista vihollisista ja Stryker juoksutti vielä itsensä, Lancerin sekä Ol’Rowdyn vahtimaan aluetta.

Epic Sorschan hajoaminen ja etenkin Iron Fleshin poistuminen teki yllättäen winterguardista hieman eri luokan maalin Storm Lanceille. Osumat ja electro leapit sahasivat puolet yksiköstä matalaksi kääntäen voimasuhteet jälleen puolustajien eduksi tornin läheisyydessä. Alueella ei ollut enää yhtään vihollista, joten tilanne oli nyt control pointeilla tasan 3-3.

5. kierros – Khador

Epic Sorchan menetys tarkoitti käytännössä Khadorille lähes varmaa tappiota keskisektorilla. Yksi manhunter ja Kodiak kuitenkin saatiin vielä alueelle raahattua ja Lancer pääosin tuhottua. Kylässä Khador luopui toivosta ottaa koko alue itselleen, vaikka se jälleen kerran Mortarien ja Behemothin tulella oli jopa kohtalaisen lähellä. Patsaaseen kiinni juoksi sotakoira ottaen siitä pisteen Khadorille.

Oikealla sivustalla tornin läheisyydessä oli jälleen punaisten vuoro juhlia. Kayazyt poppasivat minifeatinsa ja ryntäsivät Storm lancejen päälle. Lopputulos oli brutaalia ja ei edes ARM20 pelastanut ritareita tuhoutumasta. Berserker kävi leipomassa vielä Chargerin lopullisesti rikki. Alue olikin yht’ äkkiä punaisten hallussa ja yhteensä näillä neljän pisteen johto 7-3!

5. kierros – puolustajat

Viimeinen kierros käsillä ja oikeaa sivustaa pitivät pystyssä yksinäinen bastion, GMCA, Stormsmith ja epic Eiryss. Nämä kuitenkin riittivät tuhoamaan sotakoiran patsaan vierestä ja tästä yksi control point puolustajille.

Keskisektorin moppaus ei paljoa vaadittu, mutta kysymys olikin miten paljon resursseja jää vasemmalle laidalle. Berserker ja manhunter hoituivat lopulta Aiyanan Harmin ja Kreossin warjackien yhteistoimintana. Kolme pistettä puolustajille.

Vasemmalla alueella jäljellä oli kolme winterguardia ja neljä kayazya. Stryker käveli niin pitkälle kuin pääsi ja heitti Earthquaken winterguard-soturin selkään kaataen kayazyjen underbossia lukuunottamatta loput. Tämän jälkeen Reinholdtin lataamana tämä ampui pistoolilla kaksi winterguardia rikki. Arcane blast ei osunut mihinkään. Seuraavana Redeemer saapui mestoille ja latasi jäljelläolevaa winterguardia selkään napaten pari kayazya mukanaan. Toinen laukaus ohjautui alueen ulkopuolella seisseeseen kayazyyn ja tämän kuolema sai viimeiset kaksi sankaria alueella panikoimaan. Journeyman warcaster oli sprintannut alueelle ja ratkaisi näin voiton puolustajille 10-7!

Toimitus pahoittelee kuvamateriaalin dramaattista heikentymistä loppua kohden. Yhteensä noin kahdeksan tunnin peli vaati näköjään veronsa.

Aftermatch

Peli oli erittäin antoisa ja tilanteet vaihtelivat radikaalisti vuorosta toiseen. Molempien vuoroille oli erittäin tunnusomaista totaalinen vihollisen tuhoaminen etenkin kylän “päänäyttämöllä”. Se päätyi kierrosten loppuessa käytännössä ratkaisemattomaan ja voitto ratkesi sitä myötä muilla alueilla. Khadorin puolen noppa pyöri suorastaan pelottavan hyvin lähes koko pelin ajan, mutta eSorschan tuhoutuminen kahteen laakiin viiden focuksen camppimisesta huolimatta oli kuitenkin se yksittäinen tekijä, joka käänsi pelin puolustajien eduksi. Noppa antaa, noppa ottaa! Pelin brutaalein taika oli joka tapauksessa Signs and Portents, joka tuki “kohtalaisesti” Khadorin muutenkin vahvaa suorittamista. Widowmakerit Marksmenilla vahvistettuina myös tekivät julmaa jälkeä – varsinkin kun puolustajien AOE:t eivät suostuneet ohjautumaan lähellekään näitä. Kaiken tämän jälkeen hienoa kuitenkin, että pelin ratkaisuna olivat Journeyman warcasterin ohjastama Defender ja Commander Stryker Earthquakella! Annetaan meniiteille tunnustusta ihan hyvästä väännöstä kylässä =)

Bookmark and Share

You must be logged in to post a comment.