logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Maalaus ja rakentaminen

Aluslevyjä, magneettitarraa ja tuumamittoja

Kerholla on saatavilla laadukkaita aluslevyjä, magneettitarranauhaa ja halpoja tuuman mittoja. Näitä voi tulla kysymään esimerkiksi maanantain askartelupäivissä tai tapahtumissa. Paras tapa on kysyä etukäteen sähköpostilla tai soittamalla, sillä aina kaikkea ei ole hyllyssä.

Saatavilla olevat koot.

Tuumamitat

Onko mittasi hukassa ennen peliä? Ei hätää, kerhohuone auttaa. Mitoissa on sekä tuumat että senttimetrit:

 • Oranssi = 2 euroa / kpl
 • Sininen= 2 euroa / kpl
 • puinen tuumamitta = 1 euro / kpl

Magneettitarra ja magneettilevy

Taipuisa magneettitarra on oivaa figujen basejen alle laitettuja. Sitä voi käyttää myös liikuttelualustojen ja kuljetussalkkujen vuoraamiseen. Isompaan pinta-alaan on saatavilla magneettilevyä kahdella eri paksuudella 60cm levyisenä isona mattona. Leikata voi vaikka saksilla haluamaasi muotoon. Huom, magneettien hinta on suuntaa antava ja hinta riippuu tilausmääristä.

 • 40mm leveä ja 1mm paksu tarranauha = noin 8 euroa metri
 • Taipuisamagneettilevy (ilman tarraa) 0,75mm = noin 40 euroa metri
 • Taipuisamagneettilevy (ilman tarraa) 2mm = noin 120 euroa metri

Aluslevyt

Ohuita Wurthin prikkoja basettamiseen:

 • 20mm (koodi 0411 3 20) = 0,03 euroa / kpl
 • 25mm (koodi 0411 5 25) = 0,04 euroa/ kpl
 • 30mm (koodi 0411 5 30) = 0,05 euroa / kpl
 • 40mm (koodi 0411 6 40) = 0,11 euroa / kpl
 • 50mm (koodi 0411 12 50) = 0,30 euroa / kpl

Aluslevyt on valittu siten että ne ovat mahdollisimman ohuita. Levyt ovat noin 1,1mm paksuja. Metalliset aluslevyt soveltuvat mainiosti kuljetukseen kun salkuun on tehty magneettitarrasta taso. Metallinen aluslevy pitää myös pelilaudalla muovisen ukon kivasti pystyssä. Kuvissa myös isompia aluslevyjä joita on myös saatavilla mutta niitä eivät ole kerholla vakiotavarana isoja määriä. Muita kokoja löytyy satoja.

Muovialustat

Laadukkaat ja käytännössä hyväksihavaitut muovialustat on suunniteltu yhteensopiviksi 4omm leveän magneettitarran kanssa. Alustoja on saatavilla useita eri kokoja. Hinnat riipuu tilausmääristä, mutta parilla kympillä saa kohtuullisen setin. Perinteisesti näitä käytetty historiallisissa sotapeleissä kuten DBM:ssä mutta loistavia myös moniin muihin peleihin kuin laivataisteluihin. Alustan vaaleamusta materiaali ovat tarkasti laserleikattua nimikilpilevyä. Suosittelemme naarmuttamaan päällipinnan karkealla hiekkapaperilla ennen hiekan liimausta.

 • 15 x 40mm= riippuu erästä
 • 20 x 40 mm= riippuu erästä
 • 30 x 40 mm = riippuu erästä
 • 40 x 40 mm= riippuu erästä
 • 60 x 40 mm= riippuu erästä
 • 80 x 40 mm= riippuu erästä

Alla on kuvia tuotteista

Bookmark and Share

13 comments to Aluslevyjä, magneettitarraa ja tuumamittoja

 • avatar jaakko

  Lisääpä tuotevalikoimaan sitä magneettitarraa (ja/tai magneettilevyä ilman tarraa), niin ainakin yksi asiakas lisää löytyy =)

 • avatar Mika

  Totta, pitää vielä kaivaa noille tarkempia hintoja jollain yleisimmällä tilauserällä.

 • avatar kalle

  Loistohomma, viimeistään fabaturnauksen aikoihin voisin tulla ostoksille.

 • avatar Samuli

  Kuinkas magneettista tuo magneettitarra on? Vaikuttaisi helpolta tavalta magnetoida omat Napoleonic ja muut isommilla baseilla olevat figut, mutta vähän epäilyttää miten hyvin tuo jaksaa pitää useampia metallifiguja sisältäviä baseja paikallaan?

  • Ei se neodyymille pärjää mitenkään. 15mm ja muut muurahaisukot ei ole mikään ongelma, mutta tosimiesten 28mm metalli, etenkin ratsuväki, on hieman haasteellista.

   Siis kyllähän se jotain auttaa, mutta turha kuvitella roikottavansa ukkoja magneetilla ylösalaisin, mikä ei ole neodyymille juttu eikä mikään:

   http://www.smallcuts.net/photo/index.jsp?id=7376

   Laitoin tota tarraa oman ratsuväen alustoihin, ja kyllä ne kippaa sivulle viimeistään 45 asteen kulmassa.

 • avatar Mika

  Magneettitarra on varsin magneettista. On käytetty sitä pääasiassa 15mm figuissa ja ne pysyvät hyvin vaikka ylösalaisin metallisessa kuljetuslaukussa. Magneettilevy on minusta hieman magneettisempaa, sillä olen vuorannut kuljetuslaukkuni ja hyvin pysyy paikalla. Tämä havainto ei ole tieteellinen sillä käsittääkseni levy on samaa kuin tarranauha.

  Joskin jälki on rumaa jos ajat autolla kunnon monttuun ja metallifigut alkavat pomppimaan laatikossa.

  • avatar Samuli

   Jees kiitti, parempi siis varmaan laittaa vaan Neodyymejä pohjaan. 6 metallista 28mm ukkoa per alusta kuitenkin painaa aika paljon ja ei jaksaisi ihan jokaisen kuljetuksen jälkeen ruveta armeijoita fiksailemaan. Pitää ehkä 15mm seteille harkita tuota tarraa joskus.

   Ei sattuisi olemaan hyviä vinkkejä mistä tilata neodyymejä? supermagnete.de:tä olen nyt katsellut. Ja jos jollain on tarvetta saada magneetteja samalla niin ihan mieluusti jaan postikuluja.

   • Mä olen tilannut omani DealExtremestä. Siellä on valikoima hyvin kapea, mutta patterinjatkeeksi tarkoitettu 8x1mm magneetti sopii just 8mm koriprikkaan (jonka ulkohalkaisija on 25mm). 100kpl 8mm magneetteja maksaa n. kympin – ei muita kuluja.

    Supermagneten kama on kuulemma vielä parempaa ja valikoima hyvä, mutta sieltä pitäisi tilata vähintään 50e että postikulut olisi järkevät.

    Mutta sulla voi tarranauhakin toimia. Isossa alustassa on enemmän pinta-alaa (ellei niitä ukkoja ole ihan tappituntumalle ahdettu) ja se ei myöskään kaadu niin helposti kuin yksittäinen figu.

    Magneettien kanssa ei kannata vetää ihan överiksi. Seuraavaksi lähtee sitten äijiltä nilkat rikki…

    • avatar Samuli

     Joo no 15mm frontagella ukot eli aika kylkikyljessä ovat ja osassa täysin metallisista figuista koostuvissa baseissa painoa on. Ajattelin nyt 5x1mm magneeteilla kokeilla laittamalla pari ber base jos pitäisi riittävän hyvin paikallaan.

     Supermagneten sivuilla oli joku esimerkki missä oli käytetty aina yhtä 5x2mm magneettia warhammerien pitämiseen paikallaan. Eli toivottavasti ei ainakaan liian tehokkaita ole nuo ohuemmat ja äijät ei muutu kääpiöiksi :) Mieluummin sitten laittaa niitä useamman jos tuntuu ettei riitä muutama kappale.

 • Mä olen tilannut supermagnetesta joku kolme kertaa erilaisia magneetteja, käytännössä kuitenkin tykkitorneihin ymv. Sielä on ainakin yksi paras ja ystävällisin palvelu mitä on tullut testattua, tulee tracking numerot tilaukselle ja kaikkea. Ja jos sieltä kerran jotain tilaa, niin kannattaa tilata se 100kg kestävä magnetisoitu koukku, kyllä sille jotain käyttöä löytyy :)

  Noi kerhon magneettilevyt sopii parhaiten figujen säilytykseen, oon laittanut sitä varastolaatikon pohjalle ja sitte prikoille beissatut figut siihen, niin eivät heilu kun laatikoita siirtelee. Tämä siis opittu Mikan nurkkauksesta :)

 • Ainiin, jos joku on supermagnetelle tilausta tekemässä, niin voin osallistua parilla kympillä.

  • avatar Samuli

   Pistä mulle vaikka mailiin tieto mitä haluat niin nappaan samalla. Laitan tilauksen varmaan huomenna illalla menemään. Itse tilaan 5x1mm ja 5x2mm, joten jos noita haluat niin saa kappalehintoja niistä alas.

   Eli samuli.salovaara ät aalto.fi

 • avatar Icchan

  Olen sulle Mika euron auki, ostin 9 kpl 40mm prikkoja. Miten haluat maksun?

You must be logged in to post a comment.