logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Maalaus ja rakentaminen

Askartelumaanantai 4.10 – Kuvernöörin kartano

Figut mittakaavaa antamassa.

Tänään kerholla pelattiin blood bowlia ja rakenneltiin lisää Alamon rakennuksia. Työn alla oli kuvernöörin kolmikerroksisen kartanon sisätilat. Perustana talossa käytetään Litkon Miniature Building  Authoritylle lanseeraamaa vanerirakennelmaa.  Malli on mitä mainion. Vaikka talon huoneet ovat hieman pieniä, talo on säilytys ja kuljetus mielessä hyvä.  Työläin vaihe oli veistellä kalterien suorat kulmat pois. Kellarikerrokseen aloitettiin tehdä sisäseiniä junamaastoihin tarkoitetusta styroksista. Ulkopinta ja muiden kerrosten seinämateriaali on vielä hakuessa. Talon liimausten kuivuessa tehtiin lisää aitoja. Laserleikattu vaneriaita olikin jo pari vuotta odottanut että pääsee pelilaudalle.

Rakentelua jatkettiin 5.10. ja toisen kerroksen lattia sekä tapetoidut seinät valmistuivat. Hidasta hommaa liimailla tapetteja, erityisesti leikata oviaukot kun joutuu hetken odottelemaan että liimaus kuivuu. Tuo paras punakeltainen täydellisen kokoinen tapetti löytyi muuten Simonkadun Sinellistä, Hobbypointin tapetit ovat vähän liian puhtaita ja isoja, mutta niillä todennäköisesti vuorataan kolmas kerros. Mutta pitää mennä vielä etsimään jos löytäisi parempaa niiden tilalle. Kolmasvaihtoehto olisi printata..

Kolmaskin kerros sai tapetit 9.10 ja kellarin sellit laatoitettiin. Tapetointi alkaa sujua jo vauhdilla. Kellarin pahvilla laatoittaminen oli sen verran näppärää vaikkakin hieman hidasta että voisi harkita vaikka kivijalan rakentamista samalla tapaa.

Tero, tätä voi käyttää myös siinä terroristiskennaariossa mitä pohdit taannoin.

Bookmark and Share

11 comments to Askartelumaanantai 4.10 – Kuvernöörin kartano

 • avatar Marko Sysipuro

  En tiedä onko jo täysin myöhäistä ehdottaa mitään tällaista (kun kellarissakaan ei ole ovea :-), mutta eikö tuo kaikki toimisi kuitenkin paremmin yksikerroksisina setteinä? Pelikäytössä noita kerroksia jouduttaneen kuitenkin pitämään suuriman osan ajasta levällään ja erillään. Ei tarvitsisi hommata niitä portaita ja sinulla olisi saarisetin rakennusten kanssa jo ainakin 5 hyvin sisätiloista detaljoitua rakennusta!

 • avatar Mika

  Totta puhut, tämä oli aikomukseni että näitä voi käyttää yhdessä tai erikseen. Irto-ovia saa näppärästi ja vaikka yleensä liimaankin kaiken kiinni (kuten viikinkilaivan miehistön) niin näissä maltan mieleni ja jätän kerrokset irralliseksi. Mutta kahdenvaiheilla olen että liimaanko kellarikerroksen sisäseinän kiinni, pelimielessä nykyinen irrallinen ois parempi..

 • avatar Jaakko Bjorklund

  Mites toi porraskäytävä menee pohjakerroksesta kellariin? Näyttäisi tulevan pahasti vankisellien päälle. Rautaiset kierreportaat keskelle käytävää? Sisäänkäynti ulkopuolelta ja lattialuukku sisällä? Tämä lattialuukku voisi olla muutenkin ihan hauska – vähän tälläinen piilovankilaidea.

  Muuten kuitenkin erittäin hieno setti. Odotan innolla että päästään ton kanssa vääntämään. Hobbypointista saa muuten ostettua sellaista nukkekotitapettia. Sopisi vallan mainioisti useampaan sisäpuoleiseen seinään ja helpottaisi maalaamista. Tätä voi myös leikellä ja repiä, jos haluaa kuluneen tapetin aikaiseksi.

 • avatar Marko Sysipuro

  Mullakin kävi mielessä, että tapettia ehdottomasti seinään! Montako kertaa sitä pääsee elämässään ostamaan nukkekotitapettia.

 • avatar Mika

  Jea! Tapetteja on käyty jo kuolaamassa :)

  Kellariin tullaan oikealta nurkasta, sellin päältä mennään yläkertaa. Tuosta voi katsoa miten portaat kuuluisi olla, ja käsityksen miksi alustassa on aukkoja.

 • avatar Tero

  Joo, pitää käydä katsastamassa millaista skaalaa tuo on. Voisi olla ihan pätevä rakennus Spetznatzin vyörytettäväksi jos ei ole liian valtava.

 • avatar Mika

  Sinooperin tapetti on made USA kamaa, joten tuosta ei enää autenttisemmaksi pääse :) Tarkalleen ottaen se on jotain kuviokartonkia vanhan ajan kuviolla. Mainiosti alareuna oli sävytetty valmiiksi ja kuvio on kuluneen näköinen.

 • avatar Marko Sysipuro

  Hmm. Pitäisikö makuuhuoneseen kuitenkin laittaa jotain romanttisempaa tapettia. Ja sänky varmaan näyttäisi paremmalta toisella seinällä…

  “Hyvää settiä Mika”, on tästä selkeä understatement.

 • avatar Mika

  Kiitti! Jeps, mulla on muutama erilainen tapetti vertailtavani yläkertaan. Näistä ykkösenä ovat kukkia valkoisella pohjalla ja toinen punasävyisempi jossa kiemuroita. Punainen sopisi talon kokonaistyyliin, mutta kukallinen voisi piristää myös. Kakkoskerroksessa että kaikki seinät ovat samalla tapetilla mieleeni, mutta kolmasessa voisi harkita joka huone eri tapetilla.. Toisaalta makuuhuoneeseen voisi sopia punaset lyhdyt -teema. :)

 • avatar Marko Sysipuro

  Mä voin antaa kuule sulle Marko Paanasen numeron, niin saat apua näissä sisustusongelmissa. Paananen ei tosin lähde liikkeelle alta tonnin, mutta mitäpä sitä ei tekisi harrastuksensa eteen. :-)

  PS. Älä unohda verhoja…

 • avatar Mika

  Verhot pitää toki tehdä. Eilen etsin netistä ovia ja ikkunoita. Ikkunat vaikutti kalliilta, kolme puntaa muutama hassu valmisikkuna. Niitä kun tarvitsisi toistakymmentä. Hobbypointistakin oli Billings tumma mahonkirima loppu, eikä mitään tietoa koska tulee lisää. Mutta nyt on uusia tapetteja pariin ylimääräiseenkiin taloon.. valinnanvaikeutta :)

You must be logged in to post a comment.