logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Galleria

Askartelumaanantai – Villi länsi ja Afrikka

Dinosaurusperhe. Maalaus onnistui minusta mukavasti, joskin kuva on hieman ylivalottunut.

Kirpputoreilta löytää kaikkea hauskaa askartelutarvikkeiksi.  Tällä kertaa puuhastelun kohteina oli muovieläinten lisäksi  lännenaitausta ja dinosauruksia.  Saippuapesun, valujälkien puhdistuksen, maalauksen ja alustan teon jälkeen otukset ovat valmiit pelikentälle.  Edullisiin on myös kätevä kokeilla uusia tekniikoita. Lännenaitaus pilkottiin usempaan osaan ja täydennettiin aiemmin hankitulla peltotarvikkeella.

Muoviset rakennustarvikkeet on syytä pestä hyvin ennen pohjamaalausta. Pohjamaaliakin olen laittanut normaalia paksummin parina kerroksena erityisesti pehmeistä muovista tehtyihin eläimiin. Näillä pehmeämmillä ei ole vielä pelikokemusta, joten en tiedä kuinka hyvin maali pysyy. Parhaita  ovat 70- ja 80-luvulla valmistetut Hong Kongissä tehdyt eläimet, fysiikka on kohtuullisen hyvä ja kovempaa muovia. Alla kuvia työn alla olevia ja valmistuneita pelimaaston kappaleita.

Lisää halpoja askarteluvinkkejä löytyy täältä:

http://www.nopat.fi/maalaus-ja-rakentaminen/askarteluvinkit/

Bookmark and Share

3 comments to Askartelumaanantai – Villi länsi ja Afrikka

 • avatar kalle

  Tosi epäreilua pitää hauskaa noin halvoilla kamoilla :) Harrastusten kuuluu maksaa ajan lisäksi rahaa, mieluiten kaikki mitä käytössä on. Dinot ja tönöt näyttää tosi hienoilta, mutta osalle napeista ei ilmeisesti ilman uudelleen skulptausta pysty ihmeitä tekemään. Millos näillä pääsisi pelaamaan ?

 • Jos kehittäis pelin jossa örkit tappaa noita Mikan elukoita, vähän niin kuin sellainen Predator setti.. joukossa vois tietty olla pari länkkäriä kanssa tuomassa lisähaastetta. Dinosauriat vois olla örkkien lemmikkejä.

 • avatar Mika

  Miksi kaiken hauskan pitäisi maksaa maltaita :)

  Jep, eläimistä toki kannattaa valita parhaat päältä. Toisaalta paras ostoni on laatikollinen eläimiä kahdella eurolla. Siihen hintaan jätin penkomisen kotona tehtäväksi. Askartelijan paratiisi, “Näpit irti mun norsu”-ruuhkaa kirpputoreilla en ole vielä havainnut..

  Eläimistä voi hyödyntää myös vain osan. Esimerkiksi eräällä hevosella oli aivan luvattoman pitkät jalat. Pää oli hyvän muotoinen, eikun jalat poikki ja kylkiasentoon alustalle siten että toiselle puolelle tehtiin lyhennetyistä jaloista yksityiskohdat. Lopputulos oli mainio siitä huolimatta että en jaksanut viimeistellä liitoskohtia greenstuffilla.. Eikai se muuten makaisi maassa ellei ole jalat poikkia, doh. Näkyy tuossa lampaiden ja karhujen edessä.

  Villiä länttä tai afrikkaa voidaan pelata mikä tahansa maanantai kun olen ovia availemassa, myös satunnaiset viikonloput sopii. Hyvä sopia etukäteen, koska mikäli aivot on jo askartelumoodissa, extempore peli tuskin tukahduttaa intoa rakennella.

  Lännenpelissä käytetään GW Historicals’n Legends of the Old West sääntöjä. Samoilla säännöillä mennään myös Afrikassa. Tarvitset vain kymmenisen figua. Afrikkaa varten mulla on myös tuttavani tekemät Triumph & Tragedy säännöt, mutta ne pitäisi ensin löytää jostain ja lukea.

You must be logged in to post a comment.