logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Maalaus ja rakentaminen

Pienoisrautatiepäivät

Taktinen maalausosastomme kävi Pienoisrautatiepäivillä Sörnäisissä katsastamassa vinkkejä maastonrakennukseen ja penkomassa kauppiaiden valikoimia. Rakennetuista rautatiemaastoista erityisesti silmää miellytti sukellusvenesatama, se suorastaan kutsui nappuloita laudalle :)

Vielä ehdit, päivät ovat auki myös huomenna sunnuntaina 24.10. Sisäänpääsy 8 euroa, perhelippu 20 euroa.  Paikkana Suvilahden Voimala, Sörnäisten Rantatie 22, Helsinki.

Sukellusvenesataman kivetyksessä oli käyttetty samaa valmiiksi kuvioita styroksilevyä kuin kuvernöörin kartanon kellarissa selleissä.  Alla sekalainen joukko kuvia tapahtumasta. Otin kuvat tarkoituksella ilman salamaa jonka takia ne ovat välillä vähän sumeita..

Bookmark and Share

6 comments to Pienoisrautatiepäivät

 • avatar kalle

  Noita junharrastajien keskieurooppalaisia kyläasetelmia olisi kiva saada Flames käyttöön… Kaivelin juuri varastosta mun vanhoja junaratasiltoja esiin, ne olisi flamesiin ihan passeleita, mutta taitaa olla 40K:hon vähän turhan pieniä.

 • avatar Mikko

  On hienoa maastoa flamesiin, tuo juna-asemakin oikein pyytää valtaamista.
  Hitto että menee huomenna niin aikaisin kiinni, toisaalta perheen taloustilanne ei kärsi isin heräteostoksista.

 • avatar Marko Sysipuro

  Kuulin juuri eilen yhden englantilaisen ylähuoneessa vaikuttavan lordin isoisästä, joka piti rakastajattarensa asunnossa myös huonetta pienoisrautatietä varten. :-)

 • avatar kalle

  No jos rakastajattaren luo on yhtään pidempi matka, niin onhan se mukava että siellä on tekemistä vähän pidemmäksikin aikaa :)

 • avatar Marko Sysipuro

  Tai sitten rakastajatar on ollut vain frontti junailulle. Onhan se ollut klubilla koolimpaa sanoa, että lähdenpäs tästä tiedätte kyllä kenen luo, kuin että “lähdenpäs tästä ajelmaan kierrokset lelujunillani”.

  Kun nyt sain pienoisrautatiet käännettyä rakastajattariin, niin en voi käsittää tätä: joka kuudennella Chilen kaivosturmasta pelastetulla kaivosmiehellä oli rakastajatar – parhaalla oli vaimon lisäksi peräti 3. Ja piti kaatua 700 metriä maata päälle, että jäivät kiinni. No, onpa ollut aikaa miettiä vastauksia…

  EDIT: Vielä itse asiasta: eivät taida pienoisrautatieharrastajat paljon vanhennella talojaan tai juniaan. Vaunuissa ei ole tagin tagia ja kaikki talot ja autot ovat kaikki vastapestyn näköisiä. Yhdessä talossa on vähän ikkunoita mustattu, kun on pitänyt saada paloauto kadulle tikkaiden kanssa. Selkeä markkinarako dippi/wash-myyjälle.

  EDIT 2: Pienoisrautateiden käyttö FoW:ssa saisikin ihan uusia ulottuvuuksia, kun panssarijunana voisi ajella paikanpäälle kauko-ohjaimella.

 • avatar Mika

  Vanhentamista ja maalausta junissa näkee harvemmin. Uskoisin että kyllä sitäkin tehdään. Itse olen pariin omaan vaunuun laittanut washilla ja kuivaharjauksella likaa, mutta kallista sähköjunaa en ole vielä raaskinut / ehtinyt maalailla :) Tästä innostuneen aloitettiin tekemään 15mm Ranskan peltoja. Kaksi ensimmäistä koekappaletta alla kuvassa. Neljään vastaavaan on jo tarpeet leikattu, liimausta odottavat.. näiden peltojen rajat on mitattu mittatikulla ja luotinarulla. Senttiäkään ei naapurille anneta.

  Pelto..

You must be logged in to post a comment.