logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Maalaus ja rakentaminen

Rakentelumaanantai 18.10

Hylsyjä..

Tänään aiemmin keskenjääneiden 40k-talojen alustat laatoitettiin ja hiekoitettiin. Taloihin lisättiin pieniä yksityskohtia rakennusmuoviosista, kettingistä ja hylsyistä. Hylsyt ovat muovikorujen valmiiksi pätkittyjä pikkuputkia. Ne ovat todella näppärä tapa tehdä isoja hylsykasoja. Pari euroa rasia tiimarissa.

Talojen kuivuessa  Wargames Illustrated lehden innoittamana tehtiin joukko “Au, olen tulessa tai vähintään savuttaa” -markkereita sekä Stalinin urut vehkeelle rakettien savujälkiä. Raketit tehdään green stuffista ja valkea piippuharja maalataan vielä  savun väriseksi. Savut on tehty eri värisistä huopavilloista, joita saa esimerkiksi pussin tiimarista kolmella eurolla.

Ennen kuin talon ja hiekan liimaa alustaan se kannattaa naarmuttaa karkealla hiekkapaperilla. Näin plasticardin pintaan tulee enemmän tarttumapintaa liimatulle hiekalle. Itse olen siirtynyt lähes täysin plasticardin käyttöön rakennusten alustoissa, se on ohutta, helposti työstettävää ja se ei väänny liikaa Eri keeperillä hiekkaa liimatessa.

Isommissa rakenteissä yksi idea on jättää aukko alustaan keskelle rakennusta (piilossa), tällöin vääntyminen voi olla vähempää. Itse pidän mahdollisimman ohuista alustoista, jotta maasto sulautuu pelipöydälle. Hiekka on ulkoa meren ääreltä poimittua.. Meri näppärästi lajittelee hiekan eri kokoisiin jyväsiin. Ei tarvi kuin poimia pieneen pussiin sopivan kokoinen valikoima kiviä ja hiekkaa. En ole vaivautunut hiekkaa pesemään, kaikki pikkutikku ja muu sälä antaa vaan eloa maastoon :)

Netistä löydettyjä muita rakenteluartikkeleita:

Bookmark and Share

4 comments to Rakentelumaanantai 18.10

 • Hyvin etenee maastoprojektit, nuo raketin muodostamat savupyrstöt toimivat loistavasti myös Flames of Warissa nebelwerfereille ja katyushkoille Fire in the Sky! markkereina :)

 • avatar kalle

  28.11. olisi seuraava hyvä tavoite ahkerille pikku rakentajatontuille. Ittekin meinaan pistää vanhoja junarata -siltoja yms 40K kuosiin, ja hankkia uutta 40K muoviakin kentille maastoiksi. Ihan ei kyllä kyvyt piisaa kertsillä nähtyjen taideteosten tasolle.

 • avatar kalle

  Kävin kertsillä kattelemassa noita Mikan ja Sampon 40K goottitalorakennelmia vähän tarkemmin, kun tuli ostettua tollanen 40K megamaastopaketti. Tuli vähän paineita noiden maalaamiseen, olivat aika hienon näköisiä nuo metallisiksi maalatut goottitönöt sinertävine litkutuksineen.

  Mika : mistäs tota plasticardia kannattaa ostaa ?

 • avatar Mika

  Platicardia saa esim Hobbypointista noin 1,60 euroa A4 arkki, mutta minusta meidän kannattaisi hakea vähän isompi setti levyä TeollisuusEtolasta (Etra Oy, Lampputie 2, puh. 02076511, http://www.etola.fi/?p=yhteystiedot&s=toimipisteet&). Siellä 1×2 metrin levy maksaa kuulemma noin 13 euroa. Joku autollinen voisi nappaa sitä kerholle, mä ostan heti kaksi jos sitä saa 1mm paksuudella.

  Sotavasarasta kaiveltua:
  Oleellista on, että muovilevyn pitää olla polystyreeniä (tavallista muovia), silloin myös tavallinen muoviliima (polystyrene cement) toimii.

  http://www.sotavasara.net/keskustelu/viewtopic.php?t=18935&highlight=plasticard

  Jos en tehnyt päässä laskuvirhettä tuo Hobbypointin levy maksaa 25 euroa neliö, kun Etolasta saa 6,5 eurolla neliö.

You must be logged in to post a comment.