logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Fantasia- ja Scifi-pelit

Warhammer 40K maaston rakennus edistyi

Scifi-maastoa

Scifi-maastoa

Lauantaina oli ohjelmassa seuraavan päivän 40K -turnaukseen tarkoitettujen maastojen rakentamista. Olin aloittanut hommat edellisellä viikolla leikellen styroksista sopiva scifi-taloja, bunkereita ja betoniaitaa. Kaikki on alustettu reilun millin paksuiselle pahville jota minulla on varastossa kilokaupalla. Pohjamaaliksi vedin valkoisesta ja mustasta lateksimaalista miksattua harmaata. Musta maali on puolikiiltävää, joten se antaa hieman kiiltoa, joka on vähän huono juttu, mutta se sitten peittyy onneksi kun taloja kuiva-washaa mustalla.

Pohjamaalauksen jälkeen vedän “betoniin” päälle mustalla väripigmentillä kuivawashin, eli otan pensseliin maalijauhoa ja töpöttelen sitä kohtiin joihin halua likaa, varjoa tai tummentumia. Mustalla saa hyvin nokeentunutta sotamaasota. Tänään laitoin myös maastojen alustoja kuntoon. Mika tekee noi hieman paremmin pidemmän prosessin mukaan (hiekkaa, maali, wash, drybrush, flokkia ja koristusta), mutta koska itselläni oli pikkaisen kiire tyydyin laittamaan fain tummanvihreeä anti-static-flockia. Hyvä tuli.

Seuraavaksi ajattelin rakennella vähän rapattua ja vaaleanruskeä-keltainen sävytteistä örkkibase-kamaa. Kerholla on myös valmistumassa pari isompaa tukikohtaa. Ajatuksissa on peluuttaa Rogue Trader -kampanja ko. mastossa. Eli kyseessä olisi alkuperäisen 40K:n hengessä oleva skirmish/smallteam -tyyppinen kampanja, jossa Imperiumin pieni iskuryhmä tiputetaan örkkien valloittamalle planeetalla, tehtävänään aktivoidan intergalactic beacon ja siten mahdollistaa Imperiumin iskujoukkojen kaukoteleportaation suoraan planeetalle ohi örkkien voimakkaan kiertoratapuolustuksen.  Peli varten olen kehittelemässä uutta phase/activation -systeemiä, jossa liikuminen ja toiminta tapahtuu enemmän samanaikaisesta, vuoropohjaisuuden sijaan. Taitelu on enemmän taktista kaupunkisotaa ja joukota voivat tehdä enemmän eri asioita (vähän kuten mikan Wild West peleissä)

Bookmark and Share

1 comment to Warhammer 40K maaston rakennus edistyi

  • avatar kalle

    Hieno homma! 40K:ssä näyttäisi olevan buumi päällä, ja kovaa kysyntää etenkin 20+ ikäisten turnaustoiminnalle, joten maalaas rapsakkaan tahtiin… Tuomaksella ja mulla on kanssa haaveissa 40K maastojen rustailu tulevia turneita ajatellen, mutta saas nähdä miten aika antaa myöten. Tollaset 10 pelipöytää olisi mukava saada turnauksiin aikaiseksi. Nyt on Eikalta parin pöydän rojut lainassa, Teemu tuo yhden pöydän, ja kaiken näköistä muuta kaman toimittajaa on liikkeellä. Onneksi avaruudessa on myös vihreitä planeettoja, joten fabamaastoillakin pärjää jossain määrin. Huomiseen sessioon mulla on Mordheim taloja muutama mukana, nekin raunioina sopii 40k peleihin hyvin.

    Täytyy alkaa käymään kalentereita läpi, mutta luulen että 40K:ssa ei kauaa tartte seuraavaa päivän turnausta odotella.

You must be logged in to post a comment.