logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Blood Bowl

Blood Bowl: ”Pittsburgh Penguins” (Chaos Dwarfs) vs ”Sportverein Wulffsburg” (Necromantic)

Lumiukoista (5 Chaos Dwarfs), jääkarhuilla ratsastavista pingviineistä (2 Bull Centaurs), pingviineistä (4 Hobgoblins) ja yhdestä minotauriksi naamioituneesta pingviinistä koostuva Pittsburgh Penguins kohtasi 29.11.10 Kallokukkulan liigassa neljännen kierroksen vastustajanaan niskaromanttisen ”Sportwerein Wulffsburgin” Nopat ja Taktiikka ry:n tiloissa Lauttasaaressa. SW:ssa pelasi, 2 ihmissutta, 1 ghouli, 2 lihagolemia, 2 wightiä ja niin iso kasa zombeja, että vaihtoaitioon taisi riittää luita ja lihamassaa kolmen zombin verran. PP:llä oli allaan 2 tasapeliä ja 1 tappio ja SW:llä oli 1 voitto ja 2 tappiota. Molemmat olivat siis kipeästi voiton tarpeessa.

Yleisöä oli saapunut 19 000, joista peräti 14 000 kannatti pingviinejä! Re-rollit olivat tasan 4-4. SW voitti kolikonheiton ja päätti hetken miettimisen jälkeen aloittaa hyökkäämällä.

1. jakso

SW aloituksessa ei ollut mitään ihmeellistä, jos pallon maahan jääntiä ensimmäisellä vuorolla ei lasketa. Myös PP:n viimeisin hankinta Minotaur ”Memphis” teki juuri niin kuin valmentaja oli pelännytkin ja aiheutti blokatessaan kahdella ekalla vuorolla 2 re-rollin käytöstä huolimatta turn-overin ja iski itsenä lopulta tajuttomaksi. Normi minotaursettiä siis.

Tällä välin epäkuolleet olivat saneet lyömis- ja tuuppimisedun ja PP auttoi asiaa kompastelemalla sorkkiinsa kaikista re-rolleistan huolimatta ja oli lopulta voimaton estämään SW:n viivyteltyä maalia vuorolla 8. Löysipä yksi pingviini itsensä katsomostakin.

Ensimmäinen jakso päättyi: TD: 0-1, CAS: 1-1, KO: 0-2.

2. jakso

PP sai vain 10 pelaajaa SW:n täyttä miehitystä vastaan kentälle, minkä vuoksi oikea sivusta jätettiin hiukan heikommaksi ja päätettiin yrittää vasemmalta läpi. 1 jääkarhuratsastaja ja 1 pingviini jätettiin noukkimaan palloa ja loput pelaajat olivat keskiviivalla. Tästä se lähtee!

Tai sitten ei.

Agresiiviseen puolustusmuodostelmaan asettautunut SW sai Blizin ja iski läpi PP:n heikommalta sivustalta tuupaten lumiukon katsomoon. Lisäksi ihmissusi pääsi kiinni palloon ja vielä 3 SW:n pelaajaa oli ryntäämässä läpi aukosta ja kaikki keskiviivalla seisseet PP:n pelajat oli sidottu. (Katso alun kuva.) PP teki minkä pystyi, mutta blockit ja dodget eivät menneet oppikirjan mukaan ja SW teki jo toisella vuorolla nöyryyttävän 0-2 johtomaalin. Voi Nuffle, miksi meitä näin koettelet.

PP:n valmennusjohdolla kesti hetken koota motivaationsa uuteen hyökkäykseen. SW asettui jälleen itsevarmasti aggressiiviseen puolustusmuodostelmaan ja kun PP ei re-rollaamallakaan saanut jääkarhuratsastajallaan palloa ylös, rynnisti 3 SW:n pelaajaa syvälle PP:n puolelle painostamaan pallon pelaamista. PP vastasi lyömällä oikeaa laitaa puolustaneen lihagolemin vaihtoaitioon ja nostamlla pallon ylös pingviinillä, joka juoksi täydet ja ojensi pallon toiselle pingviinille, joka vuorostaan juoksi häkin suojaan SW:n kenttäpuoliskolle. SW:n pelaajat olivat hyvin sidottuja ja kurnutettuja. Lisäksi liian monta SW:n pelaajaa oli väärällä kenttäpuoliskolla ja -laidalla päästäkseen apuun. PP teki suhteellisen helposti maalin vuorolla 6. Pelin tasoitusta ajatellen se olisi voinut mennä nopeamminkin, mutta otetaan mitä Nuffle antaa kiitollisena vastaan.

SW yritti vielä 2 vuoron maalia ja PP:n minotauri yritti auttaa vastustajaa tekemällä taas turn-overin re-rollista huolimatta. Onneksi SW mokasi kriittisen hand-offinsa ja peli jämähti keskikentän tuuppimiskesi.

Summa Summarum:

On se minotauri niin turha ja kallis pelaaja. Tiesin sen ja silti törsäsin siihen ison kasan rahaa. Tai sitten “Memphis” vain kiukutteli, kun oli ainoa maalaamaton pelaaja kentällä.  Joskohan peli paranisi, jos vain uhkaan istuttaa härkäpäätä vaihtoaitiossa odotamassa MVP:tä, kun sai jo tähtipelaajapisteitä lihagolemin telomisesestakin.

Pelistatistiikkaa:

 • FANS: 14.000 – 5.000
 • TD: 1-2
 • CAS: 2-2 (KO: 2-2)
 • FF: 3
 • MONEY: 60K (heitto) + 20K (rapsa & rosteri) + 20K (Fame +2) – 10K (liiga) = 90K

Pelaajasuoritukset & muutokset:

 • #01 Bull Centaur “Mumble”: MVP (5 SPP), New Skill: Break Tackle
 • #04 Hobgoblin “Nestor”: TD (3 SPP), 65 yds, New Skill: Dodge
 • #05 Hobgoblin “Raol”: 20 yds
 • #10 Minotaur “Memphis”: CAS (2 SPP)
 • #11 Chaos Dwarf ”Risupeukalo”: CAS (2 SPP)
 • #12 Chaos Dwarf ”Koivuniemi”: Badly Hurt
 • #14 Chaos Dwarf ”Huttupää”: Brocken Neck (-1 AG, MNG)

Rosteri: Pittsburgh Penguins (4 pelin jälkeen)

Pittsburgh Penguinsin “kotisivut”

Bookmark and Share

You must be logged in to post a comment.