logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Peli-illat, -raportit ja -arvostelut

Kerhoilta 20.1 – Saksan toinen tuleminen (Päivitetty 28.1)

blitzkrieg_kuvaKerholla pelattiin ahkerasti toista maailmansotaa, käynnissä oli Flames of War ja Command Decision -kahakat ja päätettiin Hannun kanssa ottaa uusi erä Russian Fronttia. Edellinenhän päättyi Venäjän sodan ratkaisevaan voittoon jo Marraskuussa. Venäjän talvioffensiivi vielä pelattiin ja kaksi saksalaista panssariarmeijaa lyötiin hajalle.

Uusi settaus siis. Venäjä asetteli joukkonsa hieman huolimattomasti ja kun Saksalla oli nyt jo vähän kokemusta Blitzkriegistä niin se vyoryi heti Minskin tuntumaan ja lähes 10 venäläistä armeijakuntaa  jäi ilman huoltoa loukkuun. No tämä ei tullut Venäjälle yllätyksenä vaikka Saksan sotakoneen voima tuntuikin pahalta. Saksan epäonni ensimmäisen kierroksen taisteluissa oli pahat osumat vahvoihin ja vaikeasti paikattaviin panssariarmeijoihin (Hannu heitti kolme ykköstä juuri sopivasti panssareiden 7+ hyökkäyksiin, ykkönen ainoa tulos jolla tulee hyökkääjälle tappiota). Etelässä Saksan rynnistys oli rauhallisempaa, ja ainakin tällä hetkellä näyttäisi siltä, että päävoimat yrittävät painaa Leningrad-Moskova akselia kohti. Saksa myös ajoi lujaa Rigaan ja valloitti sen, mutta ei uskaltanut kuitenkaan jatkaa uhkarohkeaa ajoa Tallinnaan, joka sekin olis ollut mahdollista (joskin kuluttavaa)

Venäjän puolestaa alkoi strategian mukaisen perääntymisen taktisiin puolustusasemiin ja vyorytti kaikki mahdolliset joukot takalinjoilta eteenpäin. Peli jäi kesken venäläisten siirtoihin.

Peli-ilta 27.1

(Kirjoitan nyt jatkoa suoraan tähän samaan juttuun.) Venäläiset eivät tehneet vuorollaan muita hyökkäyksiä kuin läpimurtoyrityksiä useista pienistä moteista, mutta suurin osa niistä oli tuloksettomia kiitos Saksan ilmaylivoiman. Jotain vaurioita kuitenkin hyökkäyksissä tehtin saksalaisiin. Muuten venäjän sodanjohto tyytyi uudelleen järjestelmään joukkojaan ja perääntymään parempiin asemiin.

Heinäkuu:

Etelässä saksan hyökkäys eteni hitaasti koska Brest-Litovskiin oli jäänyt venäläisiä mottiin pitämään kaupunkia hallussa ja kaupunki katkaisi huollon. Saksalaiset houkuttelivat heikon divisioonan uhraamalla joukot pois kaupungista ja miehittivät sen. Pohjoisessa saksalaisten hyökkäys eteni jo Minskin tasolle, mutta huoltoketjujen venyessä Saksalaiset eivät uskaltaneet jatkaa voimakasta hyökkäystä venäläisten jo pahasti heikenneeseen ja täynnä aukkoja olevaan linjaan. Saksa teki myös virheen ja lähetti yhden panssariarmeijan liian syvälle jolloin ne eivät saaneet ilmatukea, venäläiset vielä vahvistivat murtokohtaa reserveillä ja venäläisten kannalta onnistuneessa puolustustaistelussa Saksan panssarit ottivat pahoja osumia. Etelässä Saksa eteni jonkin verran ja romaniaan tuotiin yksi panssariarmeija vahvistukseksi.

Venäläiset omalla vuorollaan toteuttivat Etelässä yllättävän vastaoffensiivin, jossa Venäjän panssariarmeijat iskivät romanialaisten ja unkarilaisten liittolaisten panssarien kimppuun tuottaen näille pahoja tappioita.  Venäläisten huikeimmissa suunnitelmissa oli jopa isku Romanian öljykentille, mutta huollon puuttuminen pakotti maltillisempaan toimintaan. Etelässä liin lähelle Kieviä eksynyt heikko paremmin huoltotehtäviin soveltuva armeijakunta tuhottiin venäläisten nopealla vastaiskulla, kyseissä taistelussa Venäläiset ilmavoimat onnistuvat ensimmäisen kerran pakottamaan saksalaiset pakoon.

Pohjoisessa venäläiset vain perääntyivät parempiin asemiin kohti Smolenskia ja evakuovat teollisuuden Minskistä. Pohjoinen suunta oli auki aina Leningradiin asti. Vain aikainen talvi voisi nyt pelastaa Venäjän pohjoisen rintaman täyden romahtamisen saksalaisten ja suomalaisten armeijoiden yhdistymisen. Venäjä valmistautuukin nyt kohtaamaan vihollisen viimeisellä Moskova-Leningrad-linjalla. Äiti-venäjän puolesta!

Bookmark and Share

You must be logged in to post a comment.