logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Historialliset sotapelit

Black Powder pelitestausta

Testattiin porukalla Black Powder sääntöjä. Säännöt tuntuivat luontevilta ja toiminta sujui nopeasti. Hauskaa oli! Alla joukko kuvia kuinka Napoleonin ajan peninsular britit kohtasivat suomalaiset Venäjän rajamailla.  Komentonoppiin perustuva toiminta oli virkistävää ja sai tapahtumat vaihtelemaan. Tuo yksityiskohta toi kaukaisesti toi mieleen DBM:än, jota oli laajennettu siten että ylikenraalin komennoilla saattoi vielä paikata muiden kenraalien tekemisiä. Erona muihin peleihin joukot liikkuivat yllättävän pitkiä matkoja mikäli komentonoppa sen salli. Napoleonin ajan peleihin tyypillisesti muodostelmat vaikuttivat ampumisnoppien määrään ja vastaavasti kykyyn selvitä vastustajan iskuista. Läheisten joukkojen antama tuki lähitaistelussa tuntui aikakaudelle tyypilliseltä ja tässäkin päti että on hyvä hyökätä muiden tukemana, mieluiten kaveri vihollisen kyljessä.

Aloituksessa suomalaiset tekivät hienon etenemisen ensimmäisellä vuorolla täydellisiin asemiin. Britit eivät vähästä hätkähdä ja päätivät koettaa hyökkää saman tien kimppuun.  Eihän siinä onnsituttu ja joukot jäivät komeasti isossa yhtenäisennä rintamana kentän reunaan. Tästä Suomalaiset etenivät hyviin asemiin, hyökkäsivät tykillä, jonka rakas brittiratsuväki tuhosi joutuen itse suomalaisten ratsuväen tuhoamaksi. Brittien tulitus pysäytti etenevät suomalaiset ja lopuksi brittien hyökkäys komea hyökkäys mursi suomalaisten linjat. Peli päättyi tasapeliin 2-2. Pisteitä sai siitä kuka oli vuorolla edennyt pisimmälle vihollisen alueelle aina vuoron lopussa. Käytimme 1:72 mittakaavan ukkoja, jotka oli basetettu 28mm ohjeiden mukaisesti. Kuvissa Eetun maalaamat suomalaiset ja Markon britit. Iso kiitos demon järjestäjille, valmiiseen pelipöytään tulo on aina kätevää.

Bookmark and Share

2 comments to Black Powder pelitestausta

  • avatar Marko Sysipuro

    Kiitos hienoista kuvista Mika! Pelitestaus tosiaan onnistui hienosti. Tätä lisää.

    Ainoana lisäyksenä sanoisin, että taistelimme Mika RANSKALAISIA vastaan, niillä oli vain tukenaan yksi pataljoona uusimaalaisia suomalaisia. Ei siis ole ihme, että komennot eivät menneet aina halutulla tavoin, kun ylikenraali komensi joukkojaan koko ajan hyökäämään suomalaisten kimppuun. :-)

  • avatar Jaakko Bjorklund

    Ihan hyvältä setiltä toi vaikutti – mitä nyt sivusilmällä FOW:n parista katteli. Ainakin tunnelma oli korkealla – pum pum! ja Tallyho! raikuivat.

You must be logged in to post a comment.