logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
DBM - De Bellis Multitudinis

Kourallinen DBM-armeijoita lahjoitettu Noppaseuralle!

Suuri ihmiskunnan hyväntekijä Eino Partanen on lahjoittanut Noppaseuralle mielettömän henkisen pääoman ! Lahjoittaja luopui käsittämättömästä määrästä DBM nappuloitaan, joukossa useampi armeijallinen Helleenejä, Gallialaisia, ynnä muita antiikin ja keskiajan armeijoiden nappuloita. Nopeana arviona täysin amatööripohjalta veikkaisin että tuossa on sellaiset ainakin 4 upeasti maalattua täysimittaista turnausarmeijaa, ja vähintään toinen mokoma maalaamattomina!

Lisäksi lahjoituksessa tuli mukana muuta sekalaista 15mm skaalan napoleonin aikaisiin sotiin sopivia ukkeleita, ja Balkan Front, Second Front sekä Winter War -lautapelit.

Tässä muutamia kuvia laatikoista :

Teen inventaariota, ja alan kuskailemaan näitä kertsille pikkuhiljaa. Tässä on mainio tilaisuus kaikille historiallisista peleistä kiinnostuneille tulla kokeilemaan todella näyttävillä DBM armeijoilla pelaamista. Mukana on uskomattoman upeita vaunuja, norsuja, bretti, -ei kun ranskalaisritareita, etc.

Eiköhän pistetä lahjoituksena tulleet armeijat kerhohuoneen vitriiniin kunniapaikalle, ja Einolle ikuinen kunniajäsenyys ja pysyvä kutsu kerhon DBM turnajaisiin.

Bookmark and Share

16 comments to Kourallinen DBM-armeijoita lahjoitettu Noppaseuralle!

 • Hieno homma!

  Suuret kiitokset Einolle!

  -tapio

 • avatar kalle

  Jos ei mitään yllättävää ilmene niin kuskaan noita nappuloita ja pelejä keskiviikkona kertsille.

 • avatar Tero Särkijärvi

  Näyttäisi olevan Essexin figuja. Ainakin maaleissa joku makedonialaisarmeija (piikkejä, auxiliaa, ratsuväkeä) ja keskiaikainen armeija (todennäköisesti tuosta saa ainakin Communal Italian listan, Carroccio-vaunusta päätellen). Todennäköisesti noista saa kyllä useita erilaisia kokoonpanoja tehtyä.

  Kiitos Eino!

  Ainakin nuo tulevat olemaan kertsillä vapaasti kaikkien käytössä ja mahdollisesti myöhemmin löytävät omistajan (??).

  On ollut puhetta DBM:n aloittelijaystävällisistä turnauksista, jossa arvottaisiin osallistujien kesken armeijoita(!). Saas nähdä mitä noiden kanssa päädytään tekemään.

  Muistaakseni olen joskus Einon kanssa DBM:ää pelannutkin Ropeconissa X. Hieno mies ja arvostus loikkasi monta pykälää ylespäin..

  Keskiviikkona tulen ainakin itse paikalle juurikin DBM:än merkeissä, niin voin katsella noita vähän läpi.

 • avatar kalle

  Essexin figuja ovat, ja Einon mukaan niistä saa käytännössä minkä tahansa dbm:n kakkosarmeijakirjan armeijan koottua.

 • Eihän nyt näin hienoja lahjotuksia aleta minnekään myymään tai lahjoitaamaan.
  Pidetä kerhon omina armeijoina tai niiden runkona ja rakennetaan sitten siihen tarvittaessa lisää. Voisin omatkin DBM-tinat lahjoittaa kerholle, jos me joskus jotain askartelupäiviä tms järjestetään.

  Ainakin itselläni nousi kiinnostus DBM:n/An pelaamiseen kertaheitolla, kun ei tarvitse lainailla armeijoita. Hiton hyvä juttu.

  Noillahan voi pelata muitakin pelejä kuin DBM/Aää. Field of gloryäkin voisi testata, vaikka sitä onkin jonkin verran haukuttu. Tai Warhammer Ancientsia 15mm:sillä :) (Edit: ja tietty DBMää puolitettuna, 200 pisteen armeija, limitit puolitettu)

 • avatar Tero Särkijärvi

  Minkä tahansa armeijan kokoaminen on aika rohkea väite, mutta suuren osan varmasti voi saada.. :)

 • avatar kalle

  Kaikki vaan huomenna ihastelemaan paikan päälle. Joku (vielä) paremmin DBM:n hienoudet hallitseva voisi sitten tehdä noista inventaarion sopivalle sivulle, niin kuka tahansa voi siitä sitten tykönään suunnitella listoja peleihin.

  Jahka saan faban turnausmaastot ja fowin saksalaiset iskuun, alkaa taas armoton unkarilaisermeijan nysvääminen. Paitsi että on alkanut vähän houkuttelemaan neukkuarmeijan hommaaminen fowiin…

 • avatar Tero Särkijärvi

  Se on hyvä, että on valmiita armeijoita kaikkien käytettävissä. Tokihan tuolla kertsillä on nykyiselläänkin laina-armeijoita valmiina.

  Ehdotan, että maalaamattomat lahjoitetaan kuitenkin eteenpäin tai niille keksitään jotain käyttöä, koska eihän kukaan nyt ala yhteisen hyvän nimissä DBM-armeijaa maalaamaan, jolloin niiden figujen kohtalo on pölyttyä sitten kertsin nurkissa. Ja ei Tapio sunkaan näin ollen tarvitse ainakaan maalaamattomia kertsille lahjoittaa. Ainakaan jos ei niitä saa lahjoittaa eteenpäin…

  Ei se kertsi ole mikään romuvarasto ja tarkoitus ei edelleenkään ole kerätä sitä väkisin täyteen kamaa. :)

 • avatar kalle

  Pienenä täsmennyksenä näihin E.Partasen lahjoittamiin DBM –armeijoihin, pidän niiden omistajuuden ja päätösvallan itselläni ja omissa nimissäni, ja myönnän täyden vapaan pelikäyttöoikeuden ihan kenellä tahansa kuka niitä ikina haluaakaan käyttää FiWA:n tai Noppakerhon tiloissa ja puitteissa tai näiden järjestämissä tapahtumissa missä tahansa. Tarkalleen ottaenhan Eino lahjoitti ne nappulat mulle kunhan menevät pelikäyttöön, ja minä puolestaan lahjoitan niiden pelikäyttöoikeuden jakoon jotta lahjoituksen tarkoitus toteutuu maksimaalisesti.

  Maalaamattomat figutkin saavat pysyä kaikkien saatavilla, voin varastoida niitä himassa. Alan vaikka itse sutimaan niitä jonain kauniina päivänä :) Aloin jo suunnittelemaan 15mm faba -armeijoiden tekoa noista 15 mm ukkeleista, ranskalaiset ritarit on mielettömän makeita…

  Täytyy katsoa tänään kerholla löytyykö noille täysin pelikelpoisille armeijoille hyvä säilytyspaikka, mistä ovat esille otettavissa. Noiden lainaamiskynnys on kuitenkin vähän pienempi, kun ne eivät ole kenenkään yksityisomaisuutta (poislukien tuo hyvin nimellinen ns hallinnollinen omistajuuteni).

 • avatar tapio

  Mun mielessä joku yhteisprojekti voisi olla kiva. Itse
  en jaksa maalata 15mm ukkoja, kun ei silmät ja käsi riitä,
  mutta voin beissittää, pohjamaalata ja tehdä maastoja.

  Esim. joku historiallisen kahakan mallintaminen.

  Tai vaikka 15mm FIA-dioraaman tekeminen koristeeksi kerholle, tai ensi vuoden ropeconiin :)

 • avatar kalle

  Noi napithan tuli sitä kautta, kun liityin Ropeconin figuohjelmajärkkäritiimiin, joten kannatan aktiivista panosta Ropeconin ohjelmiin. Eli jonkin tunnetun historiallisen taistelun peluuttaminen porukoilla olisi makeata, yksinkertaisilla säännöillä ja näyttävillä napeilla ja maastoilla. Siihen jos saataisiin porukalla askarreltua kenttä ja napit, niin olisi kyllä hienoa. Nuo valmiitkin napit kyllä riittää siihen tarkoitukseen varmaankin.

 • avatar Tero Särkijärvi

  Demottamismielessä tuollainen historialliseen taisteluun perustuva pelikenttä voisi olla tosi hyvä olemassa. Sitä voisi kyllä porukalla tehdä, kunhan keksitään mikä on hyvä historiallinen taistelu ja kuinka siitä pöydästä saa tarpeeksi näyttävän, kestävän ja silti kuljetuskelpoisen.

 • avatar kalle

  Siellä on nyt kertsillä vitriinissä Helleeni ja Galliaisarmeijat. Hyllyllä on lisää Helleenejä, ja jotain sekalaista medieval settiä. Mulla on jotain maalattuja joukkoja (Bretonnian ritareita, mitä ne sitten DBM:ssä proxittaakaan) vielä kotosalla, sekä iso läjä maalaamatonta tinaa, mille pitää miettiä jotain järkevää käyttöä. Unohdin nyt tietysti merkata nuo armeijat, mutta joku voisi pistää niihin lappua, että ovat vapaasti käytettävissä. Tai merkkaan seuraavan kerran käydessäni.

  Lautapelit otti Tapsa hellään huomaansa, ja varmasti viihdyttää niillä kaikkia halukkaita.

 • avatar Mika

  Aivan loistavaa toimintaa, kiitos Eino!

 • Lautapelit vaikutti aika monsteriluokan peleiltä, eli mun makuun :)

 • avatar Tero Särkijärvi

  Ritarit ei proxyta DBM:ssä mitään. Jos ne on syvässä esim. kiilamuodostelmassa/ tuplabeissillä ne kuvaa Kn(I):tä, eli todennäköisimmin saksalaisia (palkka)ritareita. Voit toki proxyttaa niillä muissa peleissä mitä lystäät.

  Kaikki vitriinissä olevat armeijat ovat lainattavissa. Voit laittaa sinne jonkun yleisen lapun niin se ehkä on selkeämpää.

  Eli kertsille saapui siis armeija makedonialaisia (niistä saa monia eri makedonialaislistoja), galleja (tms. Wb-armeija) ja jotain myöhäiskeskiaikaisia vaikka näistä ei nyt armeijaa saakaan, kun niistä osa on muualla.

  Maalaamattomina näytti olevan ainakin etruskeja ja jotain varhaisia piikkimiehiä, joilla makedonialaisista saa ilmeisesti myös muita armeijoita.

You must be logged in to post a comment.