logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
DBA

Peli-ilta 25.8. – DBM harjoittelua

Koska DBM:n kovatasoisin turnaus International Team Challenge Lissabonissa on taas oven takana, on aika aloittaa loppuvaiheen harjoittelu. Toisessa treenimatsissa pelasin Kimmoa vastaan.

Kimmo tosin on palkattu Portugalin joukkueeseen ilmeisesti kiivaan latinotemperamenttinsa vuoksi, joten en tiedä onko ihan oikein treenata myös vastustajaa..

Kimmo sai kaiken pelin maaston aseteltua näppärästi pöydän nurkkaan, joten keskusta oli täysin avoin, mikä sopi minulle mainiosti.

Joukkojen asettelussa suosin avointa keskustaa. Kimmo asetteli joukkonsa aikaa säästääkseen jo valmiiksi puolikuun muotoon. Sivustoilla molemmilla oli kevyitä joukkoja ja keskustassa Kimmo ei halunnut tulla reiluun tappeluun piikkien kanssa.

Kimmon laidan liittolaiskenraali (kuvassa oikealla) oli epäluotettava, ja ei saanut siten lähestyä vihollista tai osallistua muuten taisteluun paitsi perääntymällä.

Sivustoilla alkoi tapahtua. Vasen sivustani viivyttää taistelua, kun keskustassa ja vasemmalla pyritään etenemään. Vasemmalla saadaan jopa tappoja kevytaseita vastaan, mutta keskusta etenee hitasti tehokkaasta viivytyksestä johtuen.

Keskustan viivytykseen liittyi myös kirurgisella tarkkuudella tehty täsmäisku.

Ennen:

Olin siirtänyt piikit turvaamaan kenraalin kylkeä, koska siitä tulisi mahdollisesti rumaa jälkeä, jos kenraali saadaan käännettyä ja perääntymään piikkeihin (piikit kuolisivat). En tosin ajatellut, että vihollisvaunun liikettä pitäisi muuten noin yleisesti rajoittaa…

Jälkeen:

…mikä oli tietysti VIRHE. Kimmo keksi ujuttaa tuon vaunun kenraalin taakse, joka tarkoitti että Kimmon pitäisi voittaa tuo epätoivoinen 6 vs. 2 taistelu. Näin ei käynyt ja molemmat vaunut tuhoutuivat..

Ilman kenraalia keskustan eteneminen pysähtyi. Oikealla tehtiin tulosta. Epäluotettavan kenraalin joukkoja vastaan hyökättiin. Seurauksena kenraali muuttui jälleen luotattavaksi, mutta menetti nopeasti joukkoja, joka johti murtumiseen.

Keskellä Kimmo toi pelkäämiäni Bd(F) -miekkamiehiä kovaa vauhtia taisteluun, mutta ainakin aluksi linjat pitivät.

Vasemmassa laidassa, tarkoituksenani hidastaa Bd(F):n etenemistä, hyökkäsin jousimiesten ja kevytaseiden kimppuun. Hyökkäys tuottikin jonkinmoisia tuloksia jousimiehiä vastaan.

Nähtäväksi olisi jäänyt kumman komentajan joukot vasemmassa laidassa olisivat murtuneet, mutta pelistä olisi suurella todennäköisyydellä tullut tasapeli. Lopetimme pelin herrasmiessopimuksella minun edukseni.

PS. Kertsillä voi näkyä enenevissä määrin Portugalin kisoihin valmistautuvia DBM-pelaajia. Jos olet kiinnostunut DBM:stä, olet kokeillut tai haluat kokeilla, niin nykäise hihasta.

Bookmark and Share

4 comments to Peli-ilta 25.8. – DBM harjoittelua

 • avatar Niilo Kalakoski

  Tasaiselta tuo tosiaan näyttää. Kummankin vasen laita on hiukan pulassa, ainakin olettaen että Teron ritarikärryjen vastahyökkäys tyrehtyy, mikä näyttäisi minusta todennäköiseltä. Tietysti pippien kuivahtaminen voisi Kimmon osalta johtaa myös aika näyttävään katastrofiin.

  Kimmon vasen laita olisi ehkä vielä pelastettavissa, jos kärryt saavat tarpeeksi komentopisteitä siirtyäkseen sieltä tulevia ritareita vastaan. Murtuneet liittolaiset antanevat siihen kuitenkin muutaman vuoron aikaa.

 • avatar Tero Särkijärvi

  Tuo vasemman laidan vastahyökkäys ehti jo tyrehtyä ennen pelin loppua.. Tuosta vikasta kuvasta ehti vielä kuolla 2 kärryä ja 3-4 psiloita..

  Oikealla laidalla lähdin vähän siitä, etten ehdi enää sitä toista commandia saada alas, koska siinä oli breikkaamatonta kevytasetta vielä tosi paljon tiellä ja olisi pitänyt vielä about 5 laattaa tappaa.

 • avatar Niilo Kalakoski

  No siinä tapauksessa näkisin tuossa edun keikahtavan aika paljon Kimmon puolelle. Aikaa siihen kyllä palaisi paljon, eli turnauspeliajan puitteissa tuosta ei kyllä ratkaisua tulisi.

 • Ihan kiva saada sivuilla kuvallinen peliraportti DBM:stä. Nämähän on parasta mainosta pelille.

You must be logged in to post a comment.