logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
DBM - De Bellis Multitudinis

Scipio Africanuksen sotaoppeja

Luettuani kirjan roomalaisten sotaretkistä, päätin kokeilla Scipio Africanuksen käyttämää taktiikkaa Niiloa vastaan. Scipio syötti armeijallensa varhaisen aamiaisen ja hyökkäsi Karthagon armeijan kimppuun ennen kuin nämä olivat kerenneet nauttia aamista. Kyseisessä taistelussa Kartahagon nälkäinen ja valmistautumaton armeija kaatui nopeasti.

Herätys sunnuntai aamuna 6:15. Tukevan aamiaisen jälkeen pakkasin gallialaiset reppuun ja lähdin hakemaan Niiloa kerholle. Taistelu alkoi heti kahdeksalta gallialaisten asettuessa tyylikkääseen linjaan Niilon palmyralaisia (pieni kaupunkivaltio Lähi-Idässä). Harmikseni jouduin toteamaan että Tapio on hankkinut kerholle kaikenlaista naposteltavaa ja suuri strategiani romahti. Armeijoiden keskustat kolahtivat yhteen ja gallialaisten päällikkö kaatui ensimmäisten tappioiden joukossa. Vaikka palmyralaisten ritareista kaatui lähes puolet, niin gallialaisten armeija murtui parin vuoroa kenraalin kuoleman jälkeen. Pitänee ruveta kehittelemään uutta strategiaa…

Bookmark and Share

3 comments to Scipio Africanuksen sotaoppeja

  • avatar kalle

    Täytyy sanoa, että olin kyllä aika yllättynyt kun ennen yhdeksää kerholla oli jo täysi sota päällä! Hyvältä näytti peli, ja pääsinpähän todistamaan gallialaisten kenraalin traagisen menehtymisen. Onkos tämä nyt vastaava kuin Vercingétorixin tappio Alesiassa, että siitä ei sitten puhuta :)

  • avatar Niilo Kalakoski

    Scipion opeista jäi varmaan puuttumaan se, että gallit kävivät sikana päälle heti aamusta asti. Olisi pitänyt odottaa, että huonomman aamupalan syöneelle vastustajalle tulee nälkä.

You must be logged in to post a comment.