logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Flames of War

FOW taisteluraportti – taistelu Gemert Roadista

Perjantaina 26.11 pelattiin Flames of War Market Garden kamppanjan (http://www.nopat.fi/2010/tapahtumat/flames-of-war-kamppanja-market-garden/) kolmannen kamppanjakierroksen kolmas peli. Saksalaiset olivat juuri onnistuneet katkaisemaan tärkeän Gemert Roadin, joka muodosti pohjoisessa taistelevien Liittoutuneiden ainoan huoltoyhteyden. Britit onnistuivat saamaan aloitteen ja tekivät sivustasta vastahyökkäyksen alueelle, jota oli jätetty tukemaan Sicherung-turvallisuusjoukkoja, sekä Luftwaffen 88-tykkejä. Liittoutuneet hyökkäsivät kahden panssarijoukkueen vahvistamana merkityksettömältä Overloonin alueelta. Nämä joukot tarkoittivat, että Saksa sai peliin ylimääräisen Sicherung-joukkueen (scheissea jalkaväkeä), sekä kaksi 88:ia. Liittoutuneet puolestaan saivat 6 Shermannia ja 2 Firefly panssarivaunua. Saksan joukot olivat kaiken kukkuraksi linjojen takana motitettuna, joten taistelun alussa piti heittää out-of-supply taulukosta mikä tämän vaikutus olisi. Onnekas 6:nen tarkoitti, että joukoille oli onnistuttu vakuuttamaan tehtävän tärkeydestä (sekä uhkailemaan perääntymisen seurauksista), joten heidän moraalinsa olikin normaalia parempi. Luvassa oli verinen (ja pitkä – 6h meni) vääntö.

Taistelu oli sopivasti “Not one step back”, missä Saksa puolusti kahta objektiiviä ja Britit hyökkäsivät pituussuunnassa. Saksalla oli 88:t väijytyksessä ja Panzer IV, Sicherung, Flak-2cm ja kevyet heittimet reservissä. Kentällä heillä oli kaksi vahvistettua SS-joukkuetta (näihin oli liitetty 2 konekivääriä sekä ylimääräisiä panssarinyrkkejä SS-tiedustelijoilta, nyrkkejä armeijassa oli joka toisella miehellä) sekä 105 mm kenttätykistöä.

Britit päättivät nokkelasti hyökätä yöllä. Molemmilla laidoilla oli joukkueellinen laskuvarjojääkäreitä ja panssarijoukkue. Keskellä etenivät rynnäkköpioneerit ja tukitulta keskeltä antoivat konekiväärijoukkue, PST-joukkue (6 pdr), heitinjoukkue ja kaksi tykistöpatteria.

Brittijalkaväki ja panssarit lähtöasemissaan

Brittien vasen laita - Cromwellejä, laskuvarjojääkäreitä, 6pdr tykkejä ja rynnäkköpioneerejaBrittien vasemmalla laidalla lisää laskuvarjojääkäreitä, panssareita, sekä keskellä konekivääreitä ja tykistöä

Keskelle on laitettu karsinaan Brittien "god of war" ja kevyitä heittimiä

Saksalainen puolustuslinja oikealla

Ensimmäiset kierrokset olivat ampumisen suhteen erittäin tehottomia, sillä joukkueet eivät joko halunneet paljastaa asemiaan ampumalla tai eivät onnistuneet näkemään vihollista yön pimeydessä. Päivä kuitenkin valkeni jo kolmannella kierroksella, jolloin helvetti pääsi irti.

Britit etenevät vasenta laitaa pitkin, saaden tykistön vihat niskaansa

Saksan joukot olivat ovelasti asetettu lomittain, jolloin joukkueet tukivat toisiaan mahdolliselta rynnäköltä. Miinuksena oli tietenkin se, että yhdellä keskityksellä sai helposti molemmat joukkueet pysymään maissa (pinned down).

Neloskierroksella Brittijalkaväki oli jo rynnäkköetäisyydellä vasemmalla laidallaan. Saksan joukot päättivät pitkittää rynnäkköä ja vetäytyä poteroistaan hyökkäyksen kantamattomiin. Tämä kuitenkin kostautui, kun tykistötuli ja suorasuuntausammunta eivät onnistuneet pysäyttämään vihollisen konekiväärejä. Monta hyvää miestä menetettiinkin avoimella vetäytymisen yhteydessä.

Keskustassa ja vasemmalla laidalla asiat sujuivat Saksalle paremmin. 88:t tulivat väijytyksestä ja tuhosivat Brittivaunujen kärkietenijän. Kaivautunut SS-jalkaväki avasi tulen liian lähelle tulleisiin Britteihin ja niittivät näitä kuin heinää. Vasen laita oli melko hyvin nyt turvattu.

Saksalaisten oikea laita nousee poteroistaan ja vetäytyy rynnäkköetäisyyden kantamattomiin (punaiset nopat avoimella olevilla)

Päivän valjettua 88:t ilmestyvät ambushista ja saavat heti ensimmäisen (ja ainoan) tapponsa

Vasemmalla laidalla laskuvarjojääkärit etenevät huolimattomasti SS-miesten tulietäisyydelle, menettäen puolet joukkueestaan

Saksan reservit saapuivat 4- ja 5-kierroksilla. Saksan oikea laita oli uhattuna, joten kaikki joukot saapuivat täältä. Panzer IV:t aloittivat välittömän tulitaistelun Brittivaunujen kanssa ja aiheuttivatkin heti tappioita. Keskellä Brittien rynnäkköpioneerit kävivät poistamassa konekivääripesäkkeen liekinheittimellä, mutta vaivansa palkaksi he saivat murhaavan tuliryöpyn niskaansa. SS-joukkueenjohtaja otti muutaman miehen mukaansa ja kävi hoitelemassa loput, mutta hyökkäävät tiimitkin kuolivat prosessissa.

Vasemmalla laidalla Saksalaiset, jotka olivat menettäneet noin 4 puoliryhmää (alustaa) vihollisen tulitukseen kaivautuivat uusiin asemiinsa ja valmistautuivat ottamaan rynnäkön vastaan. He onnistuivat torjumaan hyökkäyksen nipinapin, kun 10 puolustuslaukausta onnistuivat aiheuttamaan 7 osumaa ja tappamaan muutaman hyökkääjän. Linja piti, mitä edesauttoi se, että laskuvarjojääkärit pysyivät kaksi vuoroa maissa (pinned down) – huolimatta komppaniankomentajastaan joka huuti kirouksia.

Saksan reservit alkavat saapua vuorolla 4. He tulevat tukemaan Saksan horjuvaa oikeaa laitaa

Murhaava tulitus keskustassa aiheuttaa tappioita rynnäkköpioneereille ja SS-joukkueen johtaja käy muutaman kaverin kanssa viimeistelemässä työn

Laskuvarjojääkärit yrittävät rynnäköidä ohuen SS-linjan, mutta kilpistyvät tarkkaan puolustustuleen

Brittivaunut vasemmalla jatkoivat vimmattua tulitaistelua Saksalaisvaunujen kanssa huolimatta jalkaväen epäonnistuneesta rynnäköstä. Keskellä olevat vaunut etenivät röyhkeästi kun 88:t oli ensin savutettu. Panzer IV:t onnistuivat kuitenkin tuhoamaan yhden keskellä vyöryvästä kahdesta vaunusta ja SS-miehet kävivät hoitelemassa toisen panssarinyrkeillään. Taaemmassa jäänyt Firefly (viimeinen tankki joukkueesta) totesi tilanteen toivottomaksi ja palasi raportoimaan selustaan.

Keskustassa Panzer IV:t tuhoavat yhden avoimella ajaneista Cromwelleista ja SS-miehet käyvät viimeistelemässä toisen panssarinyrkeillä. Viimeinen vaunu vetäytyy taistelusta

Saksan reservit etenvät oikealla laidalla ja ottavat hyvät tuliasemat. Kiivas tulitaistelu panssareiden välillä alkaa.

Näkymää taistelukentän keskustasta Brittien linjoilta käsin. Panssarit palavat ja jalkaväen rippeet yrittävät suojautua talon taakse.

Vuorot 5-7 olivat kiperiä. Taistelu oli ratkaisevassa vaiheessa. Saksalaiset panssarintuhoajamiehet panssarinyrkkeineen yrittivät uusia saavutuksensa ja tuhota myös toiset vaunut, mutta hyökkäys kilpistyi puolustustuleen. Avoimelle jääneet miehet ammuttiin seulaksi konekivääreiden, jalkaväen, tykistön ja pst-tykkien yhteistulella. Onnettomuutta syvensi se, että mukana kuoli Saksalainen komppaniankomentaja sekä viimeisen joukkuen johtaja. Joukkue oli vielä erittäin vahva, mutta ilman johtajaa he eivät pystyisi siirtymään vasemmalta laidalta tukemaan avoimena olevaa oikeaa laitaa.

Brittijalkaväen rippeet olivat vasemmalla jälleen liikkeellä ja Brittivaunut onnistuivat yllättäen tuhoamaan kaksi Saksalaisvaunua. IT-tykit oli ammuttu pois tykistökeskityksellä ja Sicherung-joukot, jotka oli tuotu mukaan lähinnä statisteiksi, olivat hekin ottaneet oman osansa tykistöstä.

Brittien läpimurto häämötti jo pahaenteisesti. Taistelu kulminoitui viimeisillä kierroksilla kahteen tapahtumaan. Ensimmäinen oli tiukka panssaritaistelu, joita viimeinen Panzer IV kävi viimeistä Brittivaunua sekä satunnaisia PST-laukauksia ja tykistökeskityksiä vastaan. Vaunut olivat vuorotellen molemmat bailed out, mutta kolmen kierroksen tulitaistelun jälkeen olimme jälleen todistaneet Saksalaisen taidon ja teknologian paremmuuden.

Vastoin kaikkia odotuksia Sicherung-joukot eivät olleet vielä juosseet karkuun 70% tappioista huolimatta. Sen sijaan nämä miehet yllättivät objektiiville ryntäävät eliitti-laskuvarjojääkärit rynnäköimällä villisti metsästä. Konepistoolilaukaukset ja tykistökeskitykset pehmittivät vihollista ja viimeinenkin jalkamies teilattiin lähitaistelussa.

Torjuntavoitto oli täpärä, mutta Gemert Road säilyi Saksan hallussa.

Taistelu kulminoituu tiukkaan vääntöön Brittien vasemmalla selustalla, kun jäljellä on enää yksi taisteluvaunu ja muutama jalkamies molemmin puolin.

Vastoin kaikkia odotuksia Sicherung-turvallisuusjoukot (jotka ovat ottaneet tykistöstä turpiin koko pelin) heräävät toimintaan viimeisillä kierroksilla. Tykistön tukemana he ampuvat ja rynnäköivät pois läpimurtoa tekevät laskuvarjojääkäreiden rippeet.

Pelastettuaan tilanteen ja voitettuaan taistelun (vastoin kaikkia odotuksia), sankarilliset Sicherungjoukot vetäytyvät metsän turvaan piiloon. Saksan voitto sinetöityy kun Panzer IV onnistuu kolmen kierroksen tulitaistelun jälkeen tuhoamaan viimeisen Cromwellin.

Bookmark and Share

You must be logged in to post a comment.