logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Flames of War

Kerhopäivä 5.9. Flames of War megapeli


Tällä kertaa pelattiin kuuden hengen peli, joukkueina Saksa vastaan Liittoutuneet. Viimeisiä taisteluja käytiin Berliinin lähettyvillä, sekä Neuvostoliitto että Jenkit olivat molemmat kurittamassa Saksan valtakunnan viimeisiä puolustajia. Tehtävänä pelissä oli FoW -kirjan Free for All, ja käytettiin kolmea objektia molemmin puolin.

Kuuden hengen pelissä kukin pelaaja komensi 1200 pisteen komppaniaa. Saksalaisten puolella vasenta laitaa hallitsi armoton Stug keskittymä, ilmatorjuntatykeillä vahvistettuina. Keskialueella taisteli Pantzergrenadier komppania, ja oikealla laidalla muutama Tiikeri yritti horjuttaa päälle vyöryvien neuvostoliittolaistankken määrällistä ylivoimaa.

Tästä voi ladata Länsiväylä artikkelin : LV_2

Etenkin Saksan keskialue, jota allekirjoittanut ohjasti, oli liikkeellä erittäin puolustavalla jalkaväki/tykistö -listalla, ja peli vietettiinkin maahan kaivautuneena ja pahinta peläten. Vastaan asettui kaksi valtavaa neuvostoliittolaisten jalkaväki hordea. Tavoitteena oli saada tykistöllä ja konekivääreillä hieman harvennettua vastustajaa ennen ratkaisevaa kohtaamista. Deploymentissa tuli pientä hapuilua, minkä seurauksena konekiväärit olivat pääasiassa ulkona pelistä. Tykistö ja konepistoolituli oli kuitenkin riittävää, ja toinen jalkaväkikeskittymä hajosi, ja juoksi takaisin Siperian aroille. Toinen neuvostoliittolaisyksikkö pääsi pidemmälle pahanteossaan.

Pelin sävel oli selvä alusta asti : kaikilla alueilla hyökkääjä vyöryi, ja isänmaan puolustajat kaivautuivat ja iskivät vastaan. Vasemmalla reunustalla Stugit olivat pahasti alakynnessä vastustajan Shermannien ja ilmaylivoiman kanssa, mutta objektia piti loppuun asti kaksi ilmatorjuntalaveria. Oikealla laidalla samoin Tiikerien ylivertainen tulivoima ei riittänyt määrällisesti kovemman vastustajan kanssa. Objekti saatiin kuitenkin pidettyä, vaikka niukasti.

Lopullisesti peli ratkesi, kaikesta Liittoutuneiden näennäisestä ylivoimasta huolimatta hyökkääjän moraalin murtumiseen valtavien tappioiden jälkeen. Kaksi komppania hyökkääjiltä petti, ylin johto menetti urheasti henkensä, ja koko yhdistynyt armeija vetäytyi suunnittelemaan uusia kuvioita das Vaterlandin tuhoksi.

Pitäkää silmällä tulevan keskiviikon Länsiväylää, kaikki sekavassa mielentilassa tiukan sodan keskellä tehdyt harkitsemattomat lausunnot tulevat kaiken kansan taivasteltavaksi…

Bookmark and Share

6 comments to Kerhopäivä 5.9. Flames of War megapeli

 • avatar Antti Lahtela

  Hienon pelin olitte saanut aikaan. Taisi ensimmäinen nainenkin Fiwan historiassa olla kerhohuoneella todistetusti, huhuja nyt on aina ollut moisesta liikkeellä ;)

 • avatar Anonymous

  Oma emäntäkin haluaisi kovasti nähdä mitä me pojat täällä puuhaillaan aina päivät pitkät. Ei jaksa uskoa että ollaan niin kiinnostuneita pikku ukoista ;)

 • avatar kalle

  Tossahan on hallia käyttämättömänä pelitilan vieressä, voitaisiin vuokrata se ja pistää rouvat zumbatunnille siksi aikaa kun miehet sotivat. Lapsille vielä pleikkaritila johonkin, ja koko perhee pääsisi viettämään laatuaikaa…

  Kyllä tuolla valokuvaajatytöllä oli kieltämättä aika hauskaa siinä ukkojen juttuja kuunnellessa, noppaa heittäessähän on uho aina aivan käsittämätön.

 • avatar Mika

  Historian havinasta pystymme helposti todentamaan että esimerkiksi yleisölle avoimissa pelipäivissä on ollut monesti molemman sukupuolen edustajia. Jos tarkastellaan uutta kerhotilaa, ensimmäinen nainen oli ystävillisesti auttamassa muutossa. Iso kiitos! Hän oli siispä paikalla paljon ennen kuin monet karvaat kenraalimme :)

 • avatar kalle

  Nyt tuossa on linkki Länsiväylän artikkeliin pdf:nä.

 • avatar kalle

  Tässä on aika hyvä mainoslause noppakerholle :

  ”Harvassa
  paikassa voi tämän
  ikäinen mies
  leikkiä tinaukoilla
  ilman, että
  pidettäisiin jotenkin
  vinksahtaneena.”

You must be logged in to post a comment.