logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Wild West

Old West – Alamo piti pintansa

Odotettu Alamon taistelu käytiin kerholla tänään, jossa kohtasivat Texas ja Meksiko. Puolustajina Texas lady rangers apunaan kiinalaiset kungfumiehet. Alamoa piirittivät Meksikon kuvernöörin miehet joilla apunaan virkavaltaa.  Säännöt olivat yksinkertaiset, pelin voittaa se jolla on eniten ukkoja lipulla 12. vuoron lopussa. Peli eteni sujuvasti ja ilta oli hauska!

Pelaajat valitsivat hieman erilaiset taktiikat. Kuvernöörin miehet etenivät yhtenä isona ryhmänä lipulle kun Texasilaiset jakaantuivat kolmeen joukkoon. Kuvernööri sai lipun ensimäisenä haltuun ja puolustajat joutuivat ankaraan haulikkotulitukseen.

Hyökkääjien noppaonni ei ollut mukana ja yllättävästi Texasilaiset ottivat ensimmäisen tulitaistelun voiton (3-1 kuollutta meksikaania). Seuraavalla kierroksella hyökkävät meksikaanit ottivat taktisen edun voittaessaan initin ja pääsivät joukolla muutaman etummaisena tulleen kiinalaisen kimppuun. Mutta kiinalainen nunchaku heilui ja ylivoima tuotti vain yhden tappion Texaslaisille. Taistelu jatkui ja miehiä kaatui molemmin puolin, peli kääntyi kun viimeisetkin Lady rangerit pääsivät keskustorille. Tässä vaiheessa meksikolaiset katsoivat parhaaksi poistua takaisin omille mailleen.. Alamo oli pelastettu.

Taktiikoista, joukkojen jakaminen näytti aluksi saavan Texas/kiinalaiset alikynteen tappelussa, mutta rangereidin uskomaton laaki ja vainaa tulitus  tasoitti rivejä nopeasti. Meksikaanit hyödynsivät soiled dovea parhaansa mukaan, mutta harmillisesti haulikkoylivoima ei tuottanut tällä kertaa tulosta.

Olut maistui. Otetaan uudestaan taas!

Pelin valmistelut jäivät vähän viime tinkaan, ja pelaajat pääsivät vasta paikalla perehtymään rostereihin.  Tästä otettiin opiksi ja rosterit on alla jatkopeleihin:

Bookmark and Share

8 comments to Old West – Alamo piti pintansa

 • avatar kalle

  Olipahan pro pelisessio. Järjettömän hienot maastot, mainio seura, nappulat ja rosterit oli valmiina, ja tuomari ja sääntöopastajakin vielä ohjaamassa. Ensi kerralla on säännöt hallussa ja otan kyllä revanssin.

 • Oli hieno peli. On kyllä tosi hienoa pelata elokuvamaisessa ja yksityiskohtaisessa maastossa. Länkkäriroolipelin GM voisi olla aika tyytyväinen jos omistaisi Mikan maastot. Variaatioita ja sälää löytyy.

  Ittelläkin on noita ukkoja, joten pitäisi varmaan maalat “Blueberry and the Blue’e Brothers” tiimi valmiiksi.

  – tapio

  ps. Voitton takasi kokemuksen tuoma pelimekaniikan tuntemus ja erittäin onnistunut ampuminen, eli nopan viskonta, sekä 2 onnistunutta 4+ pelastusheittoa, joiden ansiosta kiinalaisten kapteeni joukkoineen pitä keskustaa pystyssä kunnes lepakkorangerit tuli paikalle!

 • avatar Jaakko Bjorklund

  Hyvää settii! Hienot maastot ja kuulostaa siltä, että hyvä meisinki.

  Kiinnostais kyllä muakin aloitella uusi LOTOW-kamppanja tai ottaa ihan vaan yksittäismatsia. Harmi etten perjantaina kerennyt… Tosin oltiin oikealla ampumaradalla oikeilla kuudestilaukeavilla räiskimässä. En tosin tiedä miten fannays toimisi .44 magnumilla.

 • avatar Marko Sysipuro

  LoTOW on ihan hauskaa, mutta jo parin pelin jälkeen posset ovat helposti niin epätasapainossa, että pelaamisesta tulee lähinnä teurastusta. Peli voi mennä rikki myös ihan parin hyvin heitetyn skillin vuoksi. Esim, jos saat herolle taidon Trick Shooter, niin peli alkaa olla jo sillä selvä. Olemme kokeilleet kaikenlaisia enemmän ja vähemmän toimineita ja enemmän ja vähemmän yksinkertaisia ja monimutkaisia tasoitussysteemejä, mutta viisasten kiveä ei ole löytynyt. Sitten vähän myöhemmin iskee näitä huvittavuuksia, että possen joka hepulla on paitansa alla pala boiler platea ja taskuissa dynamiittia… :-)

  Tätä taustaa vasten one off -skenaariopelaaminen ei kuulosta ollenkaan huonolta vaihtoehdolta.

 • avatar Mika

  Mä voin tulla peluuttaan taas Alamoa jos haluatte kokeilla. Teemapeleistä saa hyvin aihetta väsätä maastoa kuntoon.

  Jep, kampanja on hauska mutta tosissaan sitä ei pidä pelata. Edellisessä yksi posseistani sai kolme trick shooteria, hemmot istui hevosten selässä takarivissä scoperiflellä boilerplatet päällä. 24″ tuumaan ampuva 3+ tykistö teki selvää jälkeä, kunnes Jaakko keksi dynamiitti kamikaze hyökkäykset.

 • avatar Teemu

  Toi Mika on niin kaamee power-pelaaja ;-)

  Hitto, että ois ollu siistii olla pelaamassa tota Alamoa…

  Marko ja muut – noilla Mikan upeilla maastoilla (talot pääasiassa) sais todella tyylikkään Napo-pelin maaston aikaiseksi… koskas pelataan? Demo-peli Blackpowderia?

  Teemu

 • avatar Marko Sysipuro

  Eiköhän Alamoa vielä pääse pelaamaan. Vai mitä Mika?

  Kertasin eilen Teemun viestistä inspiroituneena Black Powderin säännöt. Ovat kyllä sopivan nopean ja ylimalkaisen oloiset. Pitäisi tosiaan testata, että miten teoria toimii käytännössä. Kirjan lopussa on jopa joukkojen pisteytys, jos haluaa historiallisuuden sijaan vain väsätä suurin piirtein samantasoiset joukot.

  Ainoa muutos sääntöihin pitäisi tehdä pelipöydän koon vuoksi. Säännöt on suunniteltu käytettäväksi 6×10 jalan pöydällä mikä on pinta-alaltaan kolminkertainen verrattuna 4×6 jalan normipöytään. Kaikkien liikkeiden, kantamien ja etäisyyksien pudottaminen kolmasosalla lienee riittävä ja myös käytännössä toimivaa.

  Vieläkö Teemu muuten käytät vain 20 mm figuja?

  PS. Foundryn julkaisemien “Napoleon” sääntöjen kanssa olen valitettavasti menettänyt toivoni. Säätökirjan tuotantoarvot olivat erinomaiset ja kannustavat ja säännötkin vaikuttivat ensin hyviltä ja sopivan yksinkertaisilta armeijalistoineen, mutta säännöt olivat lopulta NIIN täynnä epäselvyyksiä ja bugeja, että säännöistä meni jo maku. Harmi. Aiemmin pelattavaksi suunniteltu ja monien suosittelema “General de Brigade” taas on liian nippelitasoinen makuuni ja prikaatien käskytys on kuitenkin liian monimutkaista makuuni.

 • avatar Mika

  Ensi perjantaina taas!

You must be logged in to post a comment.