logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Flames of War

Flames of War kamppanja – Market Garden

Flames of War Firestorm kamppanja roihahtaa uusiin liekkeihin Nopat ja Taktiikka Ry:llä. Tällä kertaa taistelut siirtyvät länsirintamalle, jossa käydään syksyn mittaan läpi operaatio Market Garden – länsiliittoutuneiden suuroffensiivi Hollantiin. Kamppanjan tavoitteena on vallata siltoja Hollannin lukuisten jokien ja kanaalien yli, sekä liikenteen solmukohtia. Lopullisena tavoitteena liittoutuneille on avata väylä Rheinin yli ja sitä kautta Saksan selustaan!

Yleistä

Kamppanja pelataan kerhohuoneella viiden kierroksen mittaisena. Kierros kestää kaksi viikkoa ja koostuu kamppanjasiirtovaiheesta, sekä tästä seuraavien pelien pelaamisesta. Kamppanjasiirrot tehdään kootusti joka toinen sunnuntai järjestettävissä pelipäivissä. Sunnuntaisin pelataan myös kamppanjapelejä, mutta näitä voidaan käydä myös pelipäivien välissä. Kamppanjan lopussa järjestetään vielä suurikokoinen tiimipeli, jonka avulla kamppanja lopetetaan rytinällä.

 

Aikataulu

Kamppanjasiirrot tehdään seuraavina ajankohtina:

Sunnuntai 24.10 klo 10

Sunnuntai 7.11 klo 10

Sunnuntai 21.11 klo 10

Sunnuntai 5.12 klo 10

Sunnuntai 19.12 klo 10

Viimeisen tiimipelin ajankohta on vielä avoin

Osallistujat ja pelien pelaaminen

Kamppanjaan on ilmoittautunut seuraavat pelaajat:

Saksa
Aito Paloheimo
Jaakko Björklund
Oskari Holm
Mikko T
Risto Tepponen

Länsiliittoutuneet
Antti Lahtela
Aleksis
Jussi Vepsäläinen
Matti
Mikko

Kamppanjaan voi myös osallistua one-off peleillä. Kaikkiin kamppanjakierroksiin ei myöskään ole pakko osallistua. Pelejä voi pelata myös pelipäivien välillä vaikkei osallistuisikaan kamppanjasiirtojen tekemiseen. Myös useamman pelin pelaaminen kamppanjakierroksen aikana onnistuu.

Armeijat

Armeijoiden kokoja ei ole rajoitettua. 1500 pistettä on kuitenkin todettu toimivaksi yhdistelmäksi kamppanjakartalta saatavien lisäjoukkojen ohella.

Armeijoiden tekemisessä ei ole muita rajoitteita, kun että ilmatukea ei saa ottaa (tulee kamppanjakartalta) ja pelaajat pyrkivät ylläpitämään “jonkuntasoista” historiallisuutta peleissä. Mitä tämä tarkoittaa jätetään pelaajien harkinnan varaan. Armeijan koostumusta saa muuttaa pelistä toiseen.

Aloitustilanne

Kamppanjan aloitustilanne on esitetty seuraavassa kartassa:

Oranssit merkit viittaavat voittopisteisiin, joista tapellaan. Punaiset ja siniset täpät ovat liittoutuneiden tukijoukkoja ja mustat puolestaan Saksan tukijoukkoja. Harmaat alueet ovat Saksan hallussa.

KIERROS 1:

Sunnuntaina 24.10 kamppanja rytisi käyntiin. Päivän aikana pelattiin huimat 8 peliä. Lisäksi Aito ja Antti pelasi yhdeksännen pelin viikolla. Liittoutuneet aloittivat tekemällä maahanlaskuja pitkin Hollannin maaseutua. Historiasta oppineena liittoutuneiden komentajat ottivat varovaisemman linjan ja tiputtivat joukkoja vain Rheinin eteläpuolelle. Joukot lähtivät saman tien levittäytymään maahanlaskualueiden lähiympäristöön.

Hyökkäyksiä maahanlaskujoukot tekivät kohti merkittäviä risteyksiä. Lännessä maahanlaskujoukot tekivät heikkoja yrityksiä kohti “Vught Bridges” ja “Hertogen-Bosh” alueita tavoitteenaan katkaista Saksalaisten huoltoyhteydet. Näiltä alueilta liittoutuneet kuitenkin ajettiin pois raskain tappioin. Lopulta turvallisuusjoukkojen (Secu) avulla tehty vastahyökkäys ajoi läpi loppuun kuluneista ja vailla ammuksia olevista laskuvarjojääkäreistä ja valloitti DZ-C:n takas Saksalle. Laskuvarjojääkärit jäivät vangiksi (lisäpisteitä Saksalle kamppanjaan) ja lähetetiin kotirintamalle tukemaan Saksan sotaponnisteluja.

Idässä laskuvarjojääkärit menestyivät paremmin ja valtasivat “Boxmeer Bridge” ja “Elst Road” alueet. Kun vielä alun aluevaltaukset olivat avanneet “Vokel Road” ja “Gemert Road” alueet, oli tilanne liittoutuneille hyvä. Etelässä panssarikiilat puskivat eteenpäin ja yksittäisistä takaiskuista huolimatta saivat panssarikiilat vallattua “Turnhout Bridge” ja “Weert Roadin” tiet. Laskuvarjojääkärit valtasivat kaiken kukkuraksi “Helmond Bridge” alueen Saksalaisten linjojen takaa. Nyt maantie on liittoutuneille auki aina Nijmegeniin asti!

Juuri ennen kierroksen päättymistä ja sitä että Brittien panssarikiilat vyöryisivät läpimurtokohdasta pohjoiseen Saksa onnistui kuitenkin tekemään viimeisen hyökkäyksen linjan korjaamiseksi. Komentaja-Paloheimo hyökkäsi Deurnen alueelta juuri hävittylle Helmond-Bridgelle mukanaan alueella olleet Luftwaffen 88:t sekä Weert Roadilta alueelle perääntyneet Falschirmjägerit. Jenkit saivat tuekseen alueella olevat Brittilaskuvarjojääkärit, mutta tämä ei riittänyt. Verisessä yhteenotossa Helmond Bridge vaihtoi toistamiseen omistajaa ja “Hell’s Highway” oli jälleen suljettu.

Tappiot olivat kovia molemmin puolin. Saksalla tuhoutui kamppanjatukijoukkoina kahdet 88:t sekä Helmond Bridgelle hyökänneet ja loppuun ajetut Falschirmjägerit. Liittoutuneiden tappiot olivat yksi 5.5 tuumainen tykistöpatteri sekä motitetut laskuvarjojääkärit. Reservit kuitenkin saapuisivat takaisin ensi vuorolla kerättyään lisävahvistuksia selustassa – poislukien vangitut laskuvarjojääkärit.

Tilanne kierroksen 1 jälkeen:

 
 

KIERROS 2:

Kierros 2 alkoi exploitation-liikkeillä, sekä reservien saapumisella. Liittoutuneet saivat pudotettua kolme uutta laskuvarjojääkäriprikaatia pitkin Hollannin maaseutua. Rohkeimmat joukot laskeutuivat liitureilla Rheinin pohjoispuolelle, josta he nopeasti ottivat haltuunsa tärkeän itä-länsilohkot yhdistävän Ede Roadin. Samanaikaisesti laskuvarjojääkäreitä tiputettiin jälleen DZ-A:han josta he samalla tavalla ottivat haltuunsa idän ja lännen yhdistävän Uden Roadin exploitation liikkeillä. Viimeiset joukot pudotettiin DZ-B:hen, josta he tarjosivat kipeästi tarvittavia lisäammuksia Gemert Roadin laskuvarjojääkäreille, jotka hekin tekivät exploitation liikkeen itä-länsisuunnassa kulkevalle Venray Roadille. Nämä kolme ovelaa exploitation liikettä tarkoittivat, että kaikki tiet itä-Hollannin ja länsi-Hollannin välillä olivat nyt Liittoutuneiden hallussa!  Tämä tulisi vaikeuttamaan reservien liikuttamista, ellei Saksa onnistuisi avaamaan teitä uudelleen.

Reservejä kuitenkin saapui Saksalle ihan mukavasti – 88:t saapuivat Rotterdamista, Kuningastiikerit Weselistä, 88:t Klevestä ja yhdet 88:t Ruhrista. Vahvistuspanssarit jäivät tulematta Amsterdamista johtuen Liittoutuneiden vahvasta ilmavoimasta alueella.

Tässä vaiheessa tilanne näytti Saksalle uhkaavalta, sillä itä-länsisuuntaisen liikenteen ja Amsterdamin yhteyden katkomisella oli Saksan koko itäisen lohkon supply Rotterdamin varassa, joka oli uhattuna Turnhout Bridgeltä. Saksa kuitenkin sai aloitteita vahvasti, mikä edesauttoi tilannetta. Ensitöikseen Saksa aloitti hyökkäyksen kohti Venray Roadia, jotta itä-länsiyhteys saataisiin takaisin kuntoon. Hyökkäys meni kuitenkin täysin myttyyn, jolloin Liittoutuneet valloittivat Maas Bridgen ja 88:t tuhoutuivat ja joutuivat jälleen reserviin! Saksa kuitenkin kävi raivoisaan vastahyökkäykseen ja onnistui valloittamaan Maas Bridgen takaisin, mutta vain hetkeksi. Ennen kierroksen päättymistä Liittoutuneet vyöryivät sillan väsyneiden puolustajien yli vahvalla panssariylivoimalla ja ottivat sillan lopullisesti haltuunsa.

Saksan kannalta hyökkäys Boxmeer Bridgelle sujui paremmin ja puolustavat laskuvarjojääkärit saatiin perääntymään. Samalla 88:ien tukema hyökkäys Grosbeek Heightseille onnistui sekin, jolloin Kleven tukialue oli jälleen yhteydessä muuhun rintamaan. Saksa onnistui vielä tekemään suunnitelmanmukaisen hyökkäyksen Diessenistä Turnhout Bridgelle vahvan paikallisen ylivoiman turvin. Hyökkäys onnistui ja Tilburg Bridge sekä yhteys Rotterdamiin olivat jälleen turvattuja.

Tämä oli kuitenkin laiha lohtu, sillä tällä välin onnistuivat Liittoutuneet saamaan ratkaisevat aloitteet Eindhovenin ja Helmond Bridgen hyökkäyksiä varten. Väsyneistä puolustajista ei ollut vastusta ja Liittoutuneiden panssarikiilat saivat ensimmäiset ratkaisevat läpimurtonsa Etelä-Hollantiin.

Tie pohjoiseen oli nyt Liittoutuneille täysin auki!

Tilanne kierroksen 2 jälkeen:

 
 

KIERROS 3:

Liittoutuneet hyödynsivät saavutettua läpimurtoa välittömästi. Panssarit ja tukijoukot vyöryivät edellisellä kierroksella vallattuja Gemert Roadia ja Venray Roadia pitkin syvälle Hollantiin samalla kun etelään jääneet joukot tekivät exploitation-liikkeitä tienvarsiin jääneisiin Saksalaispesäkkeisiin – näin turvaten tieyhteyden pohjoiseen vastahyökkäyksiltä. Laskuvarjojääkäreitä pudotettiin DZ-T:hen mistä käsin ne uhkasivat Saksan keskustan huoltolinjoja Kleven kautta, sekä Drieliin mikä puolestaan vahvisti Arnheimin ja Nijmegenin välistä laskuvarjojääkäririntamaa. Saksalaisten lentokoneiden oli pakko siirtyä Wyler Roadille (Kleven vieressä) estämään DZ-T:n laskuvarjojääkäreitä valtaamasta tietä exploitation liikkeellä, täten katkaisten huoltoyhteydet. Typhoonit yrittivät estää Saksan huoltoyhteyksiä Rotterdamiin ja Amsterdamiin, mutta vain Rotterdamin yritys tuotti tulosta. Liittoutuneilla oli selvästi (ja menestyksellä) strategiana katkaista Saksan huoltoyhteydet joka suunnasta ja hydöyntää tilannetta keskustan murskaamiseksi.

Saksa puolestaan ryhmitti joukkonsa vastahyökkäykseen Eindhoveniin, pohjoiseen meneville teille sekä Arnheimin esikaupunkialueille. Nijmegenin alueella puolestaan asetuttiin puolustukseen.

Kierros alkoi vaihtelevissa merkeissä molemmille puolille. Liittoutuneet onnistuivat saamaan aloitteen hyökätessään valtavalla miesylivoimalla DZ-A:sta Hertogen Boshille, vallaten tämän leikiten ja samalla katkaisten erään merkittävän liikenteen solmukohdan. Saksa puolestaan teki menestyksekkään hyökkäysen miesylivoimalla (mutta out of supply) Gemert Roadille – täten katkaisten Liittoutuneiden tieyhteyden pohjoiseen ja lukiten suuren määrän Firestorm-joukkoja mottiin.

Liitoutuneet tekivät välittömästi vastahyökkäyksen Gemert Roadille, mutta motitetut puolustajat pitivät sinnikkäästi kiinni tienpätkästään. Lue taisteluraportti osoitteessa:

http://www.nopat.fi/2010/uncategorized/fow-taisteluraportti-taistelu-gemert-roadista/

Gemert Roadin osoittauduttua vaikeaksi palaksi vaihtoivat liittoutuneet etenemissuuntaa ja valloittivat ensiksi Son Bridgen ja tämän jälkeen vielä Veghel Bridgen. Saksalaiset osastot olivat koko loppukierroksen hyökkäysvalmiudessa Wilhelmina Canaal Bridgellä ja Oosterbeekissä, mutta aloitekyky oli selvästi menetetty esikunnassa, sillä kierroksen 11:sta pelistä liittoutuneet saivat aloitteen 10:ssä (dice-off kumpi saa, mutta liittoutuneet voittavat tasatulokset).

Saksa kuitenkin pisti kampoihin ja onnistui ensiksi torjumaan hyökkäyksen Grave Bridgelle Uden Roadilta ja Boxmeer Bridgelle DZ-O:lta, vallaten hyökkäysalueet ja palauttaen osan etulinjan joukoistaan jälleen huoltoyhteyksien pariin. Menestys ei kuitenkaan ollut pitkäkestoista, sillä sekä Grave Bridge ja Boxmeer Bridge valloitettiin kierroksen viimeisillä hyökkäyksillä.

Nijmegeniä pantiin ahtaalle myös pohjoisesta käsin. Elst Roadin valloittaneet liittoutuneiden laskuvarjojääkärit tekivät ensiksi yhden hyökkäysyrityksen, jonka he kuitenkin tunaroivat menettäen roimasti miehiä ja kallisarvoisia taistelutarvikkeita prosessissa (yksi Firestorm tukijoukkona ollut laskuvarjojääkäri tuhoutui ja joutui takaisin reserviin, minkä lisäksi liittoutuneet joutuivat käyttämään supply-markereita estämään alueen menetystä hävityn taistelun jälkeen). Toinen yritys kuitenkin tuotti tulosta ja arvokas Nijmegenin silta joutui liittoutuneiden käsiin kierroksen lopussa.

Kierroksen 3 loputtua olivat Nijmegenin puolustajat joutuneet erittäin ahtaalle, suurin osa Etelä-Hollannin tärkeistä silloista liittoutuneiden käsissä ja liittoutuneiden huoltoyhteys pohjoiseen kunnossa.

Tilanne kierroksen 3 jälkeen: 

 

KIERROS 4:

Kierroksen 4 alussa asetetut ilmavoimien tukitehtävät jatkoivat edellisten kierrosten linjaa. Arnheimin ja Nijmegenin välistä rintamaa vahvistettiin kun liittoutuneet pudottivat laskuvarjojääkäreitä sekä Drieliin että DZ-K:hon. Liittoutuneiden ilmavoimat estivät toistamiseen Länsi-Hollannin huoltoyhteyksiä estämällä taistelutarvikkeiden kuljetuksia Rotterdamista. Luftwaffe puolestaan tyytyi suojaamaan Wyler Roadia edelleen DZ-T:n laskuvarjojääkäreiden exploitation liikkeeltä (tämä olisi estänyt huoltoyhteydet Nijmegeniin).

Liittoutuneet aloittivat exploitation liikkeet valloittamalla suuren osan Etelä-Hollannin teistä – täten vahvistaen omaa huoltoverkostoaan. Liittoutuneet kuitenkin tekivät kohtalokkaan virheen kun jättivät Elst Roadin vartioimatta, sillä Arnheimin sillalla olleet panssarit tarttuivat tilanteeseen välittömästi ja marssivat Rheinin yli. Ennen varsinaisen kierroksen alkua molemmat puolet vielä liikuttivat joukkojaan etulinjaan – vahvistaen eteenkin Eindhovenin ja Nijmegenin lähialueita.

Kierrokselle tuli jälleen huimat 11 taistelua. Kierroksen taistelut kohdistuivat pääasiassa Nijmegenin ympäristöön, missä taistelut kiristyivät. Saksalaiset panssarikiilat vyöryivät alkutöikseen Elst Roadilta etelään ja onnistuivat valtaamaan Nijmegenin sillan takaisin. Samalla jälleen yhdet laskuvarjojääkärit jäivät mottiin ja yksikkö tuhottiin täysin (vangitut miehet lähetettiin Saksaan, Firestorm joukkue poistui kamppanjasta pysyvästi ja tästä tulisi Saksalle +10 pistettä lopputulosta varten). Hyökkäyksessä tuhoutui myös Kuningastiikerijoukkue (Firestorm vahvistus), joka joutui takaisin Saksan reserviin ensikierrosta varten. Samalla kun taisteluita käytiin Nijmegenin pohjoispuolella, jatkoivat Liittoutuneiden panssarikiilat vyörymistään ja valtasivat Maas-Waal Bridgen. Välitön vastahyökkäys Nijmegenistä kuitenkin onnistui valtaamaan sillan takaisin.

Nijmegenin taisteluiden ohella pyrkivät molemmat osapuolet katkomaan toistensa huoltolinjoja ja pitämään omansa avoimina. Onnistunut Saksalainen panssarihyökkäys majuri Besserwisserin johdolla onnistui katkaisemaan Liittoutuneen keskimmäisen huoltoyhteyden Veghel Bridgessä samalla kun Itäisellä sektorilla katkaistiin Liittoutuneiden huoltoyhteys hyökkäyksellä Reichswaldin metsästä Maas Bridgelle. Näiden menestysten myötä oli Liittoutuneiden huoltoyhteys Pohjoiseen hetkellisesti katkaistu. Tilannetta ei kuitenkaan ehditty hyödyntämään kun jo Veghel Bridge vallattiin takaisin Liittoutuneille.

Liittoutuneiden laskuvarjojääkärit yrittivät hekin murentaa Nijmegenin puolustusta katkaisemalla Wyler Roadin huoltoyhteyden. Hyvin alkanut hyökkäys DZ-T:ltä kuitenkin kaatui hyökkääjän kämmähdys, mikä antoi Saksalaisille voiton. Hyökkääjät olivat kuluttaneet lähes kaikki ammusvarastonsa yrityksessä, joten Groesbeek Heightsilta tehty Fallschirmjägereiden johtama vastahyökkäys sujui kohtalaisen vaivattomasti. Jälleen yksi Liittoutuneiden laskuvarjojääkärirykmentti joutui motitettuna antautumaan – 10 pistettä Saksalle ja selusta suojattu!

Kierroksen viimeiset taistelut käytiin Pohjoisessa Arnheimin sillan tuntumassa. Drieliin sijoittuneet Liittoutuneiden laskuvarjojääkärit hyökkäsivät uudestaan Elst Roadille, jota oli enää suojaamassa yksi panssariyksikkö. Hyökkäys onnistui ja panssarivaunut ajettiin takaisin kierroksen alun lähtöasemiin Arnheimin sillalle. Laskuvarjojääkärit yrittivät jatkaa menestystään Saksalaisten vielä toipuessa edellisestä tappiosta. Hyökkäys Arnheimin sillalle kuitenkin pättyi tuloksettomana. Samalla vahva Saksalainen hyökkäys Arnheimin Länsipuolella onnistui valtaamaan ja miehittämään nyt tyhjentyneen Drielin maahanlaskualueen. Tämä olisi merkittävää viimeistä kierrosta ajatellen, sillä nyt Liittoutuneet eivät pystyisi tiputtamaan alueelle vahvistuksia.

Kamppanjakartta kierroksen 4 jälkeen:

 

KIERROS 5:

Viimeinen kierros!

Ennen kierroksen alkua suoritettiin jälleen kamppanjasiirrot. Liittoutuneiden ilmavoimat näyttivät olevan lopussa. Typhoonit pommittivat jälleen Rottardimin huoltoyhteyttä sekä yrittivät estää Saksan huoltoyhteyden Kleveen. Alueella oli kuitenkin niin vahvat ilmatorjuntaosastot, ettei tässä onnistuttu. RAF pudotti myös taistelutarvikkeita Arnheimin ja Nijmegenin välillä hätää kärsiville laskuvarjojääkäreille. Suurin osa tarvikkeista kuitenkin putosi Saksalaisten puolelle ja omat joukot saivat vain yhden supply markerin.

Muut joukot keskittyivät lähinnä Nijmegenin ympäristöön valmiina viimeiseen taisteluun. Liittoutuneet vahvistivat myös huoltoyhteyksiään sijoittamalla joukkojaan Eindhoveniin ja Veghel Bridgelle. Saksalaiset vastaavasti toivat viimeisetkin panssarivaununsa Arnheimin sillan tuntumaan.

Viimeiselle kierrokselle heitetettiin vaivaiset seitsemän taistelua. Liittoutuneet olivat häviöllä, joten pieni taisteluiden määrä ei ainakaan auttanut kuromaan tilannetta kiinni.

Kierros alkoi massiivisella tykistökeskityksellä Maas-Waalin sillalle, mitä seurasi yhdistetty jalkaväen ja panssarijoukkojen rynnäkkö. Saksalaisten ei auttanut muu kuin vetäytyä Nijmegenin keskustaa puolustamaan. Samanaikaisesti Arnheimin ja Nijmegenin välissä olevat laskuvarjojääkärit yrittivät uudestaan vallata Nijmegenin siltaa hyökkäämällä tämän kimpuun Pohjoisesta. Saksalaisilla oli kuitenkin sen verran tukijoukkoja ja vahvat asemat, joten silta pysyi edelleen Saksan hallussa.

Kolmannessa pelissä Saksa sai aloitteen ja hyökkäsi Boekelista, jonne he olivat keskittäneet joukkoja, heikolle jätettyyn Uden Road tiepätkään. Hyökkäys onnistui katkaisemaan Liittoutuneiden huoltoyhteydet Pohjoiseen vielä kerran! Tätäkään iloa ei kuitenkaan kestänyt kauan, sillä 82nd Airbornen joukot avasivat uuden huoltoreitin välittömästi tämän jälkeen hyökkäämällä Gemert Roadille DZ-B:ltä.

Kamppanjan viimeiset taistelut kuitenkin sisälsivät vielä Liittoutuneiden panssarikiilojen viimeisen vimmatun rynnäkön kohti pohjoista. Nijmegenin kaupunki jäi Liittoutuneiden haltuun leikiten – yksittäisestä luftwaffen 88-osastosta ei ollut vastusta. Tärkeä Nijmegen Bridge kuitenkin oli tiukempi taistelu vahvoine varuskuntineen. Lopulta tilanteen kuitenkin ratkaisi Saksan huoltoyhteyden katkeaminen, minkä johdosta Englantilaiset panssarivaunut vyöryivät sillan yli ja linkittyivät koko kamppanjan aikana motissa olleisiin laskuvarjojääkäreihin Arnheimin sillan eteläpuolella. Viimeinen epätoivoinen vastahyökkäys Velbergiin sijoitetuilta Sicherung-joukoilta ei sekään tuottanut Saksalle tulosta ja alue pysyi Liittoutuneiden hallussa.

Kamppanjakartta kierroksen 5 päättyessä:

 

Tilanne kierroksen 5 jälkeen oli 186 – 165 Saksan eduksi. Kamppanjassa näin pieni etu lasketaan tasapeliksi (Saksa julistaa luonnollisesti propagandavoiton). Pelaajat olivat kuitenkin sopineet että kamppanja päätetään kunnon rytinään – kaksipäiväiseen megapeliin (12500 pistettä per puoli). Jos Liittoutuneet voittaisivat megapelin, onnistuisivat he valtaamaan Arnheimin sillan ja toteuttamaan Montgomeryn huimapäisen suunnitelman (marginaalinen voitto pistein 126 – 225). Jos Saksa puolestaan voittaisi, saisivat he vallattua Nijmegenin sillan takaisin, jolloin kamppanja päättyisi Saksan selvään voittoon (pistein 236 – 115).

Megapeli oli pitkä ja raskas. Saksalaiskenraalit osoittivat kävivät kaikkien Rommelin oppien mukaisesti huimapäiseen rynnäkköön, joka sai Liittoutuneet takajaloilleen. Saksan joukkuehenki ja moraalikin osoittautuivat selvästi Liittoutuneita kestävämmäksi heidän pysyessään täysivahvuisena aina Rymy-Eetun sulkemiseen asti – kaiken aikaa hoilaten Baijerilaisia taistelulauluja.

Päivä kaksi alkoi kuitenkin Saksan kannalta heikosti – osa komentajista ei selvinnyt taistelupaikalle loppujen ollessa vielä tokkurassa Jägermaisterin vihaisesta purauksesta. Edellisen päivän rämäpäisyys alkoi kostautua Saksan joukkojen loppuessa samalla kun Liittoutuneet armottomasti ajoivat lisää joukkoja kentälle reservistä. Liittoutuneet kuroivat megapelin pistetilannetta kiinni: 8-10, 11-13 ja lopulta 15-15. Saksa piti vielä pintansa, mutta mikään ei auttanut. Lopulta Liittoutuneet voittivat taiston niukan etumatkan turvin (joka tosin olisi kasvanut entisestään ellei aikaraja olisi tullut vastaan).

Lopulta Saksan kenraalien oli tunnustettava tappio ja hyväksyttävä, että Liittoutuneet olivat niukasti saavuttanut tavoitteensa ja ylittänyt Rheinin.

LOPPUTULOS: Niukka voitto Liittoutuneille pistein 126-225

Megapelin tunnelmia ja kuvia voi seurata osoitteissa:

Päivä 1: http://www.nopat.fi/2011/sotapelit/flames-of-war/flames-megapeli-kuvia/

Päivä 2: http://www.nopat.fi/2011/sotapelit/flames-of-war/flames-megapeli-kuvia-2-paiva/

Kooste kiihkeästä taistosta: http://www.youtube.com/watch?v=-neKBCad–M

Kiitos kaikille kamppanjaan osallistuneille

 

KUVASALDOA: 

 
 
 

 

Hyödyllisiä resursseja

Campaign resource pack: http://www.flamesofwar.com/Portals/0/Documents/Firestorm/FSMG-Resources.pdf

German firestorm troops: http://www.flamesofwar.com/Portals/0/Documents/Firestorm/MG-German-Firestorm-Units.pdf

Allied firestorm troops: http://www.flamesofwar.com/Portals/0/Documents/Firestorm/MG-Firestorm-Allied-Units.pdf

Carry on sergeant!

 

Bookmark and Share

13 comments to Flames of War kamppanja – Market Garden

 • Selkeästi ja järkevästi esitelty, tästä on hyvä lähteä liikkelle. Antin positiivinen poseeraus kuva kruunaa kaiken! Mutta riittääkö se saksalaisten nujertamiseen? Sunnuntaina nähdään!

 • avatar Mikko T

  Himmel!
  Hollanti täynnä liittoutuneita ja allekirjoittanut veteli sikeitä. Mitenköhän nyt kuuluisi toimia?

 • Antti veti sikeitä myös joten voisitte molemmat pelata ainakin yhden matsin. Tänään pelattiin 8/11 peliä, joten 3 jäljellä seuraavalle parille viikolle. Toki voidaan pelaa enemmänkin jos halutaan per kierros. Keskiviikkon (ehkä) porukkaa olis kertsillä pelailemassa.

 • avatar JussiV

  Päivitetty kamppaniakartta:

  http://i1211.photobucket.com/albums/cc434/Komissaari/Market%20Garden%202010/MG_Round_1-1.jpg

  Länsiliittouman alun hurja rynnistys hieman hiipui, mutta hyvältä näyttää silti. Vähän olisi vielä hyvä saada tietä auki tokalle kierrokselle kolmessa jäljellä olevassa pelissä. Saisimme panssariarmeijat liikkeelle.

 • avatar Mikko

  Kiitos kaikille hienosta rytistyksestä + eritoten Aitolle ja Oskarille varsin kärsivällisistä ja opettavista peleistä.
  Jopa meikäläiselle alkaa hahmottumaan pikkuhiljaa FoWin salat, saa nähdä voiko kohta ottaa jo apupyörät shermanneista pois.

  Yksi kyssäri jäi tuosta supplystä, olihan niin että parat voi käyttää LZ :n supplymarkerin jos taistelu käydään kolmen ruudun päässä siitä?

 • avatar Jaakko Bjorklund

  Kiitti ensimmäisen kierroksen väännöistä. Näytti jo vähän tukalalta Saksan kannalta kun tappioita tuli oikein olan takaa ja liittoutuneet saivat taitavasti heti alkuun avattua tien aina Nijmegenin esikaupungile saakka.

  Onneksi Saksalaisten vihainen vastahyökkäys kuitenkin onnistui paikkaamaan linjat ennen kuin liittoutuneet pääsivät hyödyntämään läpimurtoa.

  Liittoutneiden laskuvarjojääkäreiden poistaminen idästä (DZ-A ja DZ-C) myös auttoivat Saksaa. Tällä hetkellä tämä laaja alue on melko hyvin turvassa, jolloin tukijoukkoja voidaan tuoda taisteluiden päänäyttämölle.

  Sunnuntaina uudestaan!

 • avatar JaakkoB

  Kartat, kuvat ja selostus taas päivitetty.

  Kierros 2 päättyi melko dramaattisissa merkeissä kun Liittoutuneet saivat läpimurron pohjoiseen ja exploitationeilla valloitettua suurimman osan Etelä-Hollannista. Kierros 3 puolestaan alkoi rytinällä kun yhteys pohjoiseen jälleen katkaistiin mutta merkittävä Hertogen-Bosch risteys jäi Liittoutuneille.

  Kamppanja on muuttunut dynaamisemmaksi ja tilanteita avautuu koko ajan enemmän ja enemmän taisteluiden kiihtyessä.

  Molemminpuolisesti on vielä monta kutkuttavaa hyökkäystilannetta, joihin jäljelle jääneillä yhdeksällä matsilla on mahdollisuus vaikuttaa. Kaikki tietenkin riippuu aloitteista. Todennäköisyyksien mukaan Liittoutuneiden pitäisi saada näistä 60% eli 5 ja Saksan 4.

  Katsotaan miten käy.

 • avatar SamiT

  Hei,

  Mahtuuko nyt su:na 5.12. pelailemaan johonkin sivuun 40k:ta, jos tulee kerhohuoneelle?
  Jaakko on varmaan tulossa paikalle ja soittamalla pääsee sisään (ovessa nro)?

  Turnaus lähestyy ja pitäis saada pelejä alle,
  pelikaverin tuon mukanani =)

 • avatar Mikko T

  Kukaan ei ole vielä vastannut niin annan edes huonon vastauksen, kun muunlaisia en valitettavasti tiedä. Niissä kahdessa kerrassa, joissa olen ollut mukana, meillä on ollut 3 pöytää niistä neljästä käytössä. Ensimmäisellä kerralla oli ilmeisesti 4 pöytää käytössä. 40k:hon soveltuvaa maastoahan pitäisi kyllä riittää.

  ps. Saisikohan tätä ‘topicia’ jotenkin liimattua jonnekkin etusivulle tai jotain, kun tämä rupeaa katoamaan sivuston syövereihin? Helpottaisi paljon tilanteen seuraamista, vaikka kyllähän tässä pärjää näinkin.

 • avatar kalle

  Kerholla on lisäjalkoja ja tasoja, joten jos ne neljä pöytää ovat käytössä, niin pelipöydän saa silti aikaiseksi.

 • avatar Tero Särkijärvi

  Topic pyynnöstä nostettu ylöspäin, syystä että tosiaan on pohja, joka voi olla kiva näkyvissä. En silti liimannut sitä.

  BTW, tähän artikkeliin pääsee tulevien tapahtumien (vasen yläkulma) Flames of War -pelipäivää klikkaamalla myös.

 • avatar jaakko

  Päivämääräkikkailu ei välttämättä ihan paras vaihtoehto ole järjestelmässä, mutta kaipa tuokin menee. Ehkä parempi ois tehdä tohon oikealle ylös vastaava pikalinkki kuin tolla fb-turneella on. Tosin voisivat molemmat olla paljon pienempiä ja sit siihen mahtuisi helposti muidenkin ajankohtaisten/tulevien tapahtumien mainokset.

  Tai sitten tosiaan hyödynnettäisiin tota vasemman yläreunan kalenteria paljon paremmin kuin mikä nyt on tilanne…

 • avatar JaakkoB

  Kamppanjakartat ja tilanneraportti jälleen päivitetty. Kierros 4 alkoi jälleen kiivain taisteluin. Kamppanja alkaa lähestyä viimeistä kierrostaan ja kamppailu kallisarvoisista pisteistä kiristyy. Tällä hetkellä Saksalla on 220 ja Liittoutuneilla 126 pistettä.

  Liitoutuneiden kannalta yksin Nijmegenin sillan valtaaminen, kytkeminen supplyyn, ja puolustaminen riittäisi juuri ja juuri niukkaan voittoon pistein 170-176. Nijmegen out-of supplyssä ei Liittoutuneille riitä, sillä tällöin tulos olisi 170-151, eli kyllä katse on hyvä pitää siinä Arnheimin sillassa.

  Tietenkin pisteitä on vielä keräämättä Etelä-Hollannissakin, minkä lisäksi molemmat osapuolet pystyvät pudottamaan toistensa pisteitä katkaisemalla pistealueiden huoltoyhteydet.

  Kun pelaamatta on vielä 1,5 kamppanjakierrosta ovat molemmat puolet ilmeisesti jatkamassa tiukkaa päälle painamista ja vihollisen vastaavien edellysten heikentämistä. Varsinainen “pisterynnäköinti” nähtäneen vasta viimeisellä kierroksella, mutta jos varmoja tilanteesta halutaan olla, pitää Liittoutuneiden valloittaa joko Arnheimin silta ja Nijmegen, tai sitten jompi kumpi näistä ja useampi alue Etelä-Hollannissa. Saksan pitää periaatteessa pitää useampi näistä alueista.

  Sitten hieman tilastotietoja:

  Pelejä pelattu: 34
  Aloitteita voitettu (Axis/Allies): 11-23
  Taisteluita voitettu (Axis/Allies): 16-18

  Keskiarvon mukaan Liittoutuneiden olisi pitänyt voittaa 21,4/34 aloitteesta johtuen ensimmäisellä vuorolla saamastaan bonuksesta. Ottaen huomioon Liittoutuneiden suuremman määrän tukijoukkoja ja paremmat valmiudet valita missä taistellaan, olisi heidän pitänyt myös voittaa useampi matsi kuin Saksalaisten.

  Eli kohtalaisen hyvin keskiarvossa ollaan.

You must be logged in to post a comment.