logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Kerhohuoneen tapahtumia

Old West – Alamo peli

Alamon kuvernööri julistaa vuoden 1882 alkaneen!

Kerhohuoneella pelataan pe 1.10 klo 17:00  (äänestä päivää) taistelu Alamon herruudesta visuaalisesti kauniissa maastossa. Sääntöinä skirmish tyyliset Warhammer Historicalsin Legends of the Old West. Kaikki figut ja muut nappulat on peliin valmiiksi maalattuina, eli sinun tarvitsee vain ilmoittautua ja tulla pelaamaan ajallaan.  Pelissä vain mielikuvitus on rajoituksena ja peliä voisikin luonnehtia roolipelimäiseksi. Mukaan mahtuu vielä kolme nopeinta pelaajaa, etusijalle ne jotka eivät vielä tunne peliä entuudestaan.

Ilmoittautuneet:

 1. Mika
 2. Kalle
 3. Tapio
 4. Jaakko peruuntunut, yksi paikka vapaana
 5. Sampo
 6. Teemu (katsoja)

Posset

Valittavissa olevat posset lueteltu alla. Kussakin possessä on noin 9 miestä, joskin kiinalaisia on luonnollisesti vähän enemmän.

 • Kuvernöörin miehet (Lawmen)
 • Texas Lady Rangers (Rangers)
 • Mr Hua’n pesula (Chinese Tong)
 • A Tiro Limpio (Outlaw)

LotOW:n säännöt pohjautuvat GW:n Lord of the Rings sääntöihin ja mekaniikka on nopeasti opettavissa.

Ensimakua Alamosta

Alamo  on lähes valmis kun tilaamani kirkko ja talot aitoineen saapuivat. Hatunnosto  valmistajalle, valmiiksi maalatut mutta kohtuullisen hintaiset talot olivat vielä hienompia kuin muistinkaan niitä Warfaressa viime syksynä tutkittaessani. Talot ovat samansävyisiä, kevyestä materiaalista valmistettuja (bonus) ja riittävän tarkkoja. Talojen materiaali on jotain jännää tiheää vaahtoa, hieman kumimainen olemus. Ainoa miinus on että taloihin ei pääse sisälle. Mutta tätä varten on rakenteilla erikseen sisätilat huonekaluineen..

Lisäsin taloihin alareunaan ruohon, sahanpurun ja vaalean hiekan sekoitusta, jotta se sulautuu paremmin maahan. Vihreys toi myös mukavasti eloa. Aiemmin työn alla olleelle pellolle istutettiin joukko kasveja ja tehtiin viheraitaa.

Mitä tapahtui vuosina 1881 ja 1879?

Lue lisää edellisistä Old West kampanjasta osoitteessa http://www.nopat.fi/2009/sotapelit/old-west-kampanja/

Bookmark and Share

13 comments to Old West – Alamo peli

 • avatar kalle

  Aaargh!! Sunnuntai 26.9 ei vaan onnistu, olen sudenpentujen kanssa päiväretkellä. Voi elämän kurjuus. Lauantai 25.9 voisi onnistua.

 • avatar Mika

  Nou hätä :) Juttua kirjoittaessa loppui puhelimesta akku ja en saanut tarkistettua sulta päivää. Heitin tuon sunnuntain randomilla kun muistelin että käytte sunnuntaisin pelailemassa. Mulle käy about mikä päivä vaan, arvotaan sellainen joka käy parhaiten.

 • Kaipa tota voisi tulla pelaamaan, sen verran komean näköistä settiä.

 • avatar Jaakko Bjorklund

  Hyvän näköistä settiä. Pahamainen Chuck Norris kavereineen on aina valmis rähinään. Sunnuntaina pelataa Flamesia, mutta kävisikö esimerkiksi ensi viikon tiistai, perjantai tai lauantai (28.9, 1.10 tai 2.10)?

 • avatar Sampo

  Joo. Eiköhän sitä voisi tulla mukaan. Ajankohta on vain vähän epäepä miullekin.

 • avatar Mika

  Moikka, lisäsin Doodle äänestyksen niin saadan ajankohta selville: http://doodle.com/tfr2n75rs9363k74

 • avatar kalle

  Tapsa, meillä on Descent reenimatsi skeduloituna keskiviikolle 29.9, joten kuis meinaat pelata silloin länkkäreillä :)

 • avatar Marko Sysipuro

  Olipas lähellä Tapion klooniminän paljastuminen. Olisi siinä ollut kerholla ihmettelemistä kahdessa Tapiossa…

 • avatar kalle

  Jee, sain säännöt plärättyä läpi. Aika selkeän oloista settiä noin pääpiirteissään. Perjantainako pyssyt sitten paukkuu ?

 • avatar Mika

  Joo, pelataan perjantaina 1.10. Maastokin edistyi taas hyvän matkaa.. Kaupunkia piirittävien sotilaiden leiri valmistuu hyvissä ajoi ennen perjantaina :)

 • avatar Mika

  Tunnelma tiivistyy. Alamoa piirittävät kiinalaiset pyykkärit ovat leiriytyneet kaupungin ympärille. Telttaleirissä on hyökkäysinto korkealla ja teltatkin on pesty hohkaavan valkoisiksi. Samaan aikaan kuvernäärin miehet rakentavat puolustusta kiireellä kaupungin suojaisten muurien turvissa. Laatikoita ja muuta tavaroita on kerätty vihulaisten tukkeeksi.

  Muistuksena lännenmiehet ensi perjantaina 1.10 klo 17:00 kerhohuoneella.

 • avatar Marko Sysipuro

  Sanonpahan vain, että ei taida olla Alamon puolustajien valmistautuminen yhtä korkealla tasolla kuin kiinalaisten. On meinaan sen verran hyvin kitketty rikkaruohot Alamon puutarhasta. :-)

  Mainitaan nyt vielä se ilmeinenkin kertaalleen: kyllä kaunis maasto vaan on kaunista.

 • avatar Mika

  Mukaan vielä mahtuu yksi peruuntumisen johdosta. Kiitos! Kaupungia on ollut hauska rakentaa ja valmiiksi maalatut talot kiitettävästi nopeutti hommaa.

You must be logged in to post a comment.