logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Turnaukset ja tulokset

Warhammer fabaturnaus 18.4. tulokset ja kuvat

Noniin, savu on hälvennyt ja taistelukentän kumu laantunut, on aika laskea kuolleet ja hoitaa haavoittuneet.
Alla on Wirallinen tuloslista, johon voi hakea muutosta Nottinghamin Sheriffiltä virastojen aukioloaikoina.

Ehdotuksia seuraavan turnauksen sääntöviilauksiin saa lähetellä. Ainakin näiden tulosten perusteella
voi sanoa, että ETC kompit tuntuvat sopivan yksilöturnaukseenkin, etukäteen vähän pelkäsin että
C – kategoria sai liikaa buustia, mutta näköjään ainoastaan Ville onnistui ottamaan rupusakeista kaiken
irti.

 1. Teemu Kantola                      45         DE
 2. Tuomas Hänninen                 39         BR
 3. Petri Haverinen                      35         WoC
 4. Ville Mannonen                      30         O&G
 5. Jussi Lindberg                        27         Emp
 6. Antti Häkli                               24         WE
 7. Ville Valkama                         23         WoC
 8. Samu Törrönen                      22         Ska
 9. Kalle Mannonen                     22         Emp
 10. Timo Oravala                          21         Beast
 11. Lasse Kuikka                           19         TK
 12. Mika Baljaskin                        11         VC
 13. Sampsa Hänninen                  7          O&G
 14. Teemu Kujala                           5          VC

Voittaja sai haltuunsa seuraavaan turnaukseen asti himoitun ja kaikkien arvostaman PARAS PELAAJA palkinnon. Tällä pokaalilla tulee respectia, ja sitä suotellaankin kannettavaksi väliaikana jatkuvasti kaulassa. Sen kanssa voi ihan hyvin mennä esim uimahalliin ja kaupungin kuumimpiin menomestoihin.

Kakkonen sai tyytyä Espoon Puolenkuun pelien lahjoittamaan Beastmen -armeijakirjaan.

Kolmoselle heltisi samaiselta sponsorilta upea War of the ring supplementtikirja (oisko T.Kujala kannattanut ottaa mitalisija mitä ?). Nöyrät kiitokset harrastuksemme tukijalle, ostamme jatkossakin kaikki nappulat kyseisestä mainiosta kauppapaikasta.

Peliraportteja :

Kalle :

Turnauksen skenaariot kannustavat pelaamaan corella, kakkos skenaariossa ei voi pärjätä ilman core jalkaväkeä (100+ pisteen vievää). Niinpä otin listalle neljä r&f jalkaväkijoukkoa, kaksi miekkamieslootaa, flagellantit sekä yhden hand gunner yksikön (12 jehua + hochland + xbow detachment). Isoissa lootissa detachmentteina kummassakin 5 jousimiestä, sekä halberdit ja  tätä turnausta varten maalatut free companyt – nyt onkin joka ikinen empire kirjan yksikkö maaleissa ja pelikunnossa ! Pitkästä aikaa kokeilin pelailla empirellä ilman maageja, ja otin mukaan kaksi empiren kapteenia. Säästyneet pisteet sijoitin raketinheittimeen… Ei kovin hyvä ratkaisu loppujen lopuksi. Kapteeneista toinen oli BSB ja toinen kantoi Rod of Commandia (kertakäyttöinen insane courage) Tämä kapteeni pelastikin kakkospelin, ja antoi mahdollisuuksia kolmannessakin, eli ei se ihan huono ollut. Muuta kalustoa kentällä : loordina lehtori hevosella, sotapappi konilla, parit ritarit muusikolla ja lipulla, tykki, mortar, helblaster ja pistolieerejä.

Eka peli Antin puunhalaajia vastaan. Kaksi isoa terroria aiheuttavaa kohdetta vastassa ja vaan yksi tykki mukana, pahus! Puumies tuli rohkeasti tykin ja blasterin ammuttavaksi ja kuoli ystävällisesti pois. Louhikäärme ei ollut yhtä ystävällinen, vaan parin kierroksen kiertelyn jälkeen hyökkäsi miekkamieslootaan, jossa arkkilehtori ja BSB jo odottikin. Yllättäen lehtorilla oli peili ja metsännoblella annoyance of netlings, joten ilmaa huidottiin. Lohikäärme teki ehkä yhden haavan, ja loordi hävisi staattisella. Tätä menoa kesti kaksi kierrosta ennenkuin lohikäärmeloordi tappoi lehtorin, feilasi breikkitestin ja poistui keskuudestamme. Valitettavasti ympärillä muu imperiumi suli kovaa vauhtia järkyttävässä nuolisateessa. Paniikkitestit menivät aika hyvin, kun lehtori oli kohtuu lähietäisyydellä, mutta ei vaan voinut mitään niille pelkurimaisille puskista ampujille. Woodiet ottivat keskustan objektin haltuunsa ja tulos oli 16-4, eli puolitettuna 8-2 Antille.

Kakkos pelissä vastaan tuli Teemun vampit, pikkuisen nousi hiki pintaan. Vastassa taikaa niin maan perusteellisesti ja viis wraithia, empiren armeijassa tasan yksi taika-ase eikä yhtään maagia… Vaan nytpä noppa pyöri, pikku munkituksen ansiosta pääsin kylkichargeen black knight yksikköön, koneet möyhensivät tehokkaasti vamppeja, ja sokerina pohjalla vamppiloordi lähti haastamaan yksin lurkkijoukon kanssa  miekkamieslootassa olevaa lehtoria. Lehtori käytti peiliä, ja maailma vapautui taas yhdestä verenimijästä. Loppu oli kuin olisi katsonut lumen sulamista kiukaalla. 20-0.

Viimeisessä pelissä otettiin sitten luulot pois. Järki oli jo totaalisesti jäässä, ja vastaan tuli kammottava läjä brettiritareita. Ei ollut aseita, ei vaan mikään riittänyt, ja pelasinkin huonosti. Turpaan tuli että tärähti 20-0.

Samu
Kivaa oli jälleen kerran. Pelit meni vähän heikommin mitä odotin. Pidin etukäteen rottien pahimpana uhkana VC ja C kategorian armeijat. Noh niinhän siinä sitten kävi, että juuri ne sitten tulivat vastaan:D

Eka matsi VC vastaan meni heikosti. En oikeastaan tehnyt mitään pahempaa virhettä vaan vastustaja oli vaan tällä kertaa parempi. Assasin taisi käyttää 9 D3 heittotähteä Corpse Cart vastaan ennen kuin sai tarvittavat osumat. Olisin hävinnyt massacrella ilman objektista saamaani 400 ylimääräistä pistettä.

Toka peli oli sitten todella pahalta näyttävää Timon petomiehiä vastaan. Onneksi huomasin, että Timolla oli vain 1 ryhmä mikä pystyi ottamaan pöytä neljännes pisteitä.

BSB: storm banner esti koko ottelu lentämisen mikä todennäköisesti pelasti minut pahimmalta:) Ottelu oli ainoa voitto turnauksesta. Tosin täytyy sanoa, että noppa tuuri oli kyllä minun puolellani. esim. viimeisellä vuorollani warp fire thrower heitti miscastin minkä johdosta se räjähti ja tappoi petojen jonkun pahan heron:D

Kolmas peli oli sitten Villen örkkejä vastaan. Edellisessä turnauksessa hävisin massacrella Villen WOC vastaan, joten voittoa lähdin ottamaan. Örkki taktiikka oli tulla täysiä päin ja ampua sotakoneilla mahdollisimman paljon rottia. Tein pienen kämmin deploymentissa, mutta en usko pelin siihen kaatuneen. Ville pelasi todella hyvin tietäen tasan tarkkaan mitä rotat tulevat yrittämään.

Ensi kerralla pitää vähän tuunailla taas armeija listaa:D

Timo

Pedoilta pelit menivät kehnosti ja nyt viimeistään on todettava että ei pukeilla pärjää edes kompatuissa turnauksissa. Kaksi moraalista voittoa (tasapeli jossa jotain parikymmentä pistettä enemmän) auttoi hieman lievittämään petojen alitehoisuuden aihettamaan turhautuneisuutta. Toinen skenu meni jos alussa pieleen kun ei ollut tullut luettua sääntöjä kunnolla ja mukana oli yksi kaappauskykyinen yksikkö. Ensimmäinen matsi meni pieleen kun summonoitu zombieyksikkö saikin kaapata objektiivin ja 400 pistettä sen mukana toisin kuin kakkoskenussa. No, se että banshee kirkui Doombullilta 4 woundia ja hengen pois kerralla ei myöskään auttanut asiaa. Kolmas peli olikin tasainen ja viihdyttävä kamppailu jossa noppa pyöri kaaoksen jumalten oikusta petomiehille. Yllättäen (ja surullista ajatellen petojen kaikkia uusia monstereita) parhaiten suorittanut yksikkö oli tavallinen jättiläinen joskin Jabberslythe innostui myös hyviin suorituksiin. Lukuisat Gorit ja Ungorit keräsivät kolmessa pelissä yhteensä yhden tapon (Skavenien Warp fire -tiimi) jousilla ja tullen joko jyrätyksi tai sitten ollen poissa taisteluista koko matsin ajan.

Jussi :
Kivaa oli ja ihan hyvin meni ekaksi faba-turnaukseksi. Steamtank oli melkoinen pettymys mutta olihan se arvattava että jokaiselta armeijalta löytyy aina jotain sen kaatoon. Pappimobiili oli turnauksen kustannustehokkain ja oli kiva huomata että suuri määrä jalkaväkeä toimi turnauksessa, ei tarvinnut miettiä olisiko gun-line ollut toimivampi. Ekalla kierroksella bretit yllättivät kun en niitä ole ennen saanut vastaan. Tokalla kierroksella deployment aiheutti pään vaivaa mutta kolmannella keirroksella kaikki meni juuri nappiin. Pahoittelut kolmannen kierroksen örkki-vastustajalle ettei ollut miellyttävä peli. Maalaamattomuus ei haittannut nopan heittoa kun joka kierroksella sai myös +1 noppaan kun onnistui deployment nopeasti.

Kuvia

Kuvia sessiosta (jostain syystä tämä kuvien lisäys ei vaan ikinä onnistu oikein, ja editointimahdollisuutta ei tunnut olevan…) :

1. Teemu Kantola                      45         DE

2. Tuomas Hänninen                  39         BR

3. Petri Haverinen                      35         WoC

4. Ville Mannonen                      30         O&G

5. Jussi Lindberg                       27         Emp

6. Antti Häkli                              24         WE

7. Ville Valkama                         23         WoC

8. Samu Törrönen                      22         Ska

8. Kalle Mannonen                     22         Emp

10. Timo Oravala                       21         Beast

11. Lasse Kuikka                       19         TK

12. Mika Baljaskin                      11         VC

13. Sampsa Hänninen                7          O&G

14. Teemu Kujala                       5          VC

Bookmark and Share

1 comment to Warhammer fabaturnaus 18.4. tulokset ja kuvat

 • avatar Lasse Kuikka

  Kiitoksia järkkäreille, kiitoksia pelaajille. Oli mukavaa työnnellä ukkeleita hyvässä seurassa!

  Jos peleistä kuuluu jotain kirjoittaa, niin.

  Mannosen Villen örkit asettuivat leveiksi ja muumiot pakkasivat laitaan jättäen toisen örkkisivustan paitsioon. Matsi lähti siis suotuisissa merkeissä, toisaalta aamu-uneliaisuus johti siihen, että kärry löysi raatokotkat ja ajoi yli omiin vaunuihin ja muutti asiat vaikeiksi. Magiapyörityksen sai kuitenkin lopulta käyntiin ja toinen örkkilaita muussattiin ja keskellä kumpikin kallis vihollisblokki sai kaartista ja kärrystä. Kaarti ja lordi kävivät kumpikin toki pariin otteeseen yhdessä haavassa…

  Ja Tumppi Hännisen ritarijyrät joutuivat neljänneksille ryhmityksen ja vain yhden rullakuskin läsnäolon vuoksi hankalaan rakoon… Vielä kun nopat pyörivät hyvin, breteistä ei jäänyt oikein mitään pystyyn. Peksut pääsivät kiinni unohdettuani siirtää kärryjä ja aiheuttivat vähän sählinkiä. Skenaariosta sitten tasuri, heh. Tuomas sai ilmeisesti kuitenkin pelin käyntiin seuraavassa matsissaan. Vaan minulta loppui kunto ja jättäydyin kesken pois, kun pelaajia oli nyt epätasaluku.

  Kerrankin sattui muumioille warhammer-roduista niitä edullisia vastuksia. Hauskasti kaartin reformausviiriä ei tullut kertaakaan käyttäneeksi.

  Tuli niin nopealla varoajalla hälytys, että lista oli se mitä laukusta löytyi eikä se mitä skenut vaativat, mutta viholliset kuoli ja se on tärkeintä. Ensi kerralla ehkä kaikki figut on maalattukin eikä joka toinen ole mäsänä.

You must be logged in to post a comment.