logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Yhdistys tiedottaa

Kerhohuone lähtee alta heinäkuun lopussa.

Kuten monet jo tietävät, niin kerhohuoneemme tila on irtisanottu vuokranantajan puolelta ja häätö on siis edessä Heinäkuussa. Etsimme nyt uutta tilaa, jote vihjeitä otetaan vastaan.  Koska uuden, edullisen tilan löytäminen on aina haaste ja koska jäsenmäärämme on edelleen kohtalaisen pieni, ajattelin hieman kartoittaa tilannettamme, eli paljonko aktiiviharrastajia on valmiinä lähtemään mukaan ja millaisella panostuksella. On mahdollista, että vuokra nousee ja tilan koko kasvaa, joka tietenkin mahdollistaisi laajempia pelitapahtumia jne, mutta olisi myös kalliimpaa.

…. kysely tulee kohta, kunhan saan sen toimimaan… prkele.

Bookmark and Share

20 comments to Kerhohuone lähtee alta heinäkuun lopussa.

 • Laitoin kysymykset tohon vasempaan naviin, kun en saanut toisenlaista surveytä wörkkimään

 • avatar jaakko

  Eipä toi ainakaan mun Firefoxilla toimi vieläkään. Mitään ei pysty valitsemaan.

  EDIT: ja nyt sitten jo toimiikin!

 • avatar kalle

  Voisin kuvitella, että pisnespotentiaalia olisi kevyesti kuukauden tai parin välein pidettävälle isommallekin hammeriturnaukselle, esim 10€ iivari ja 20-30 henkeä (jos tilaa ja pöytiä piisaa), tekisi 100-200€ kuukaudessa tulopuolelle ilman mainittavia lisäkustannuksia (kun hankitaan palkinnot pääosin sponsoreilta…), vastaten sekin muutamaa jäsentä. Ja jos turnauspelaajat liittyvät jäseneksi, niin aina parempi. Viimeisimmät Hapessa ja Otaniemessä pidetyt ~50 hengen turnaukset on kuitenkin täyttyneet ongelmitta hetkessä. Kertsillä on ny pidetty 14 hengen turnauksia ilman mainittavaa ‘julkista’ mainontaa, ja vain valikoiduista valikoituneimmalle pelaajien ehdottomalle aatelille ja kermaleivoksille.

  Nyt kun noita on parit harjoitusturnaukset järjestetty, niin voitaisiin pistää isompaa vaihdetta silmään, jos joudutaan isompaa ja kalliimpaa tilaa hankkimaan.

 • avatar Antti Lahtela

  En saanut toimimaan tuota äänestystä, mutta kyllä sen 20€ olen valmis laittamaan vuokraan. Eli pitkälti nykyistä luokkaa siis.

 • Äänestää voi vain kun on logannut sisään.

 • avatar Jaakko Bjorklund

  Kallen ehdotus on ihan hyvä kuitenkin sillä varauksella, ettei muuteta FIWA:n toimintaa liian GW-pohjaiseksi. Tällä kyllä saa jäseniä ja rahaa, mutta toisaalta riskinä on FIWA:n vahvuuksien eli pelivariaatioiden määrän väheneminen.

  Tietenkin kodittomana ja PA on huono puhua.

 • avatar Antti Lahtela

  Jaakon kanssa samaa mieltä, kyseessähän on kuitenkin historiallisten sotapelien kerho.

  Suurin syy itselläni liittyä Fiwaan oli juuri päästä eroon GW:n peliskenestä ja monipuolistaa pelimaailmaani. Pelaan siis kyllä itsekin silloin tällöin Fantasy Battlea, etten minä GW:n pelejä täysin vastaan ole.

 • Mun mielestä Kallen idea on hyvä. Tuntuu, että pelaajat on nurkkakuntaisia, varsinkin nämä “historiapelaajat”, jotenkin tuntuu unohtuvan että yhteinen tekijä on kai kuitenkin se palaaminen ja harrastaminen. En alkaisi sortamaan GW pelaajia (tietty vähän voi vittuilla, kun pelaavat lasten pelejä ;))

  GW on kuitenkin se millä usein harrastus aloitetaan. Samalla tavalla FOW on lasten peli Motti-kehittäjien mielestä ja DBM lasten peli EIA-pelaajien mielestä (miten peli joka kestää alle vuoden voi olla hyvä.)

  Kyllä mulle käy, että meidän jäsenmäärä olisi 100 henkeä ja meillä olisi 150m2 kerhotila ja eri peleillä omat päivät viikolla. Voi sitten vaihtaa vähäksi aikaa genreä jos alkaa joidenkin seura nyppimään.

  Mähän henkilökohtaisesti en pidä mistään pelistä, omatkin projektit yleensä jää kesken koska en pidä niistäkään. Pitäis varmaan lopettaa pelaamien kokonaan…

 • avatar Marko Sysipuro

  Pakko todeta, että onhan GW:lläkin sellaisia historiallisia pelisysteemejä kuten Ancient Battles, Warmaster Ancients, The Great War, Trafalgar, English Civil War, LoTOW ja LoTHS. Kaikkien näiden systeemien historiallisuudesta voidaan tietysti kiistellä, mutta niin voidaan kaikkien muidenkin pelien.

  Mitä tulee pelkoon suuresta Warhammer Fantasyn pelaajien ryntäyksestä kerhoon, niin eiköhän tuo parin kympin kuukausimaksu estä sellaisen “kauheuden”. Jos taas FiWA:n toimintaa saataisiin rahoitettua tiloissa järjestettävillä epäsäännöllisen säännöllisillä Warhammer-turnauksilla, niin minunkukkaroni ainakin vain kiittäisi. Eikös tämä ole sitäpaitsi juuri se syteemi, jolla rahoitetaan esim. musiikki- ja taidetapahtumien artsifartsiesityksiä ja näyttelyitä. Suurelle yleisölle pop/rock -viihdettä ja eliitille kitaraansa polkupyöränketjulla hinkkaavia ja lautasia muovipussissa rikkovia jazzaajia.

 • avatar Mika

  Pelaajia ei ole koskaan liikaa. Peli kun peli, mä tuon seuraavaksi mun legot kerholle :)

 • avatar Jarkko Kuusisto

  1) Jos Warhammer Fear Battle-turnausten avulla saadaan edes joku huomaamaan että muitakin pelejä on olemassa niin se on aina hyvästä.
  2) Uskon Kallen laskeman business casen toteutumiseen.
  3) Suomi on kovin pieni maa ja Hesa vielä pienempi kaupunki pelaajien apartheidille. 20 kymppiä kuussa pitänee viikkorahoilla elävät junnut poissa normaaleista illoista, aikuiset hammeristit sopivat minusta kyllä tähän “Gentlemen’s Clubiin”.
  4) Nyt kun Fiwan vuosikokouksessa päätettiin että Hesan kerhotoimintaa seurataan omana momenttinaan niin pystymme kyllä muutamassa kuukaudessa analysoimaan turnausten vaikutus tulolähteenä suhteessa kerhotilan vuokraan. Voihan ne lopettaa jos tulee ongelmia, toki rahallisia ongelmia voi sitten tulla jos tehdään määräaikainen vuokrasopimus eikä tuloja tulekaan odotetusti.

  Summa summarum: Kalle puhuu asiaa.

 • avatar Teemu Kujala

  Hyvä keskustelu. Mulle kelpaa monet eri pelit ja sehän tässä on kivaa. Meinasin itsekin huolestua tenavien ryntäyksestä, mutta toi kuukausimaksu tosiaan huolehtii siitä. Jotenkin iän ja perheen karttuessa sitä kaipaa silloin tällöin turvasatamaa muiden lapsellisten, tinasotilailla leikkivien herrasmiesten (naiset ei muuten haittais) seurassa. ;-)

  Lopuksi vielä mainos: 22.5. WOTR-pelipäivä kaipaa yhtä pelaajaa (meitä on nyt 7)

 • Olen täysin samalla linjoilla Antin ja Jaakon kanssa. Perustettiin aikoinaan (vuonna 2004) FiWA tukemaan historiallisten sotapelien harrastusta ja minusta tämä on edelleen yhdistyksen päätarkoitus. Fabaan ja 40k:hon on tarjolla jo nyt paljon peliporukoita ja turnauksia, joten en näe mitään syytä muuttaa FiWA:an toimintaa niiden suuntaiseksi. Meidän pitäisi tarjota enemmän ja tiheämmällä tahdilla turnauksia juuri meidän omista peleistä, mistä ei muualla ole tapahtumia tarjolla.

  Jaakko on minusta oikeassa siinä että jos kerholla ja nettisivuilla pyörii 75% warhammer-turnausasioita, niin yhdistyksen pääasia saattaa jäädä pimentoon ja porukasta karsiutuu alkuperäinen ydinporukka pois. Minulla ei ole sitä vastaan mitään että kerholla pelataan huippukaupallisista peleistä turnauksia silloin tällöin, mutta ne ei saa nousta kerhon pääasiaksi.

 • Hannu ei näe metsää puilta. No kai tässä on useita mielipiteitä ja näkökantoja.

  Mä ainakin mieluummin valitsen kerhon jossa tapahtuu ja on eri pelejä, kun että tahkotaan illasta toiseen DBMää Niilon, Kimmon ja Hannun kanssa :)

  Toimintahan lähtee harrastajista. Heti kun joku puhtaaksi kirjoittaa DBMn sysipaskat ohjeet niin kyllähän se pelaajia saisi.

  Ilman rahaa ei voi toimintaa pyörittää, ja sitä
  tulee jäseniltä, eli valtavirtapelit pitää sallia, koska muuten seuraava kerhohuone on joku 20m2 kellariloukko, jossa on yksi pöytä. Ei kiitos.

  Itse ajattelin ruveta pelaamaan Black Powderia, saako sitä pelata? ;)

 • avatar jaakko

  Eiköhän tässä puhuta asioista aika lailla ristiin. En usko kenenkään edes yrittävän tehdä tästä mitään hammerikerhoa, mutta eri ihmiset tykkäävät pelata eri pelejä. Tähän kun vielä lisää tämän muuttuvan tilanteen kertsitilan kanssa, niin ratkaisujahan sitä etsitään. Oleellista on mun mielestä ennemmin kuka kertsillä pelaa kuin mitä pelataan. Siitä tosin olen vahvasti samaa mieltä, että minkään yksittäisen pelin ei pitäisi olla dominoivassa asemassa. En nyt hammerin suhteen hirveän huolissani olisi, kun oon ite nähnyt tämän vajaan vuoden aikana kertsillä ehkä noin kolme hammerimatsia. Nettisivuilla taas on kuusi kappaletta peliä käsitteleviä juttuja. Mun mielestä vaikuttaisi oikein hyvältä tuolta osin siis.

  Eli siis mun mielestä kertsillä voi aivan mainosti pitää hammeriturneen kerran kahdessa kuukaudessa tai vaikka kerran kuukaudessakin, jos se ei “jyrää” muita halukkaita järjestäjiä. Ennemminkin niin, että kaikille sunnuntaille sopii vallan mainiosti (jotain) ohjelmaa – varsinkin jos siitä saadaan vähän lisätulojakin. Parhaita ehdottomasti ovat nämä, joihin mukaan voi tulla vaikkei ko. peliin edes omistaisi nappeja. Sitten jos jonkinmoisia ylibuukkaustilanteita tulee, niin sitten etusija monimuotoisuuden perusteella.

  Niin toki sanottakoon se, että oli kertsillä mikä tahansa tapahtuma, niin järjestäjä viime kädessä katsoo tilan olevan kunnossa myös sen jälkeen ja ettei pelipöydiltä ja alta löydy ties mitä pitsalaatikoita ja että pöydät sun muut ovat aseteltu oikeille paikoilleen jne. Tämä vastuu on toki suurempi, jos paikalla on enemmän ulkopuolisia, vaikkei jäsenyys taida automaattista siisteyttä taata =)

 • avatar jaakko

  Muuten onkos Mika käynyt äänestämässä kaikilla duunin, kodin, kirjaston ja kaverien koneilla, kun Lauttasaari on saanut noin paljon ääniä sijaintipaikkana? =)

  Suurin ongelmahan on se, että varsinkaan siellä tuskin kovin montaa vastaavaa tilaa on tarjolla. Jos ei itse Larussa asu, niin luulisi aika monen vaihtoehdon läntisessä Helsingissä olevan yhtä hyvä (tai jopa luultavasti parempi) liikenneyhteyksien kannalta.

 • avatar kalle

  Joo, sunnuntaillehan näitä hammerihommia on kaavailtu, ja järjesteltykin, lähinnä siksi kun joka toinen sunnuntai on ainoa mahdollisuus meikäläiselle ylipäänsä kodin ulkopuolella mitään pelailla tällä hetkellä…

  En lähde tässä kommentoimaan eri pelimuotojen paremmuutta toisiinsa nähden. Nyt on pelattu porukalla hammeria, kun siihen on napit kasassa ja säännöt hallussa. Projektinahan monilla hammeripelaajilla on myös muita systeemejä, etenkin FoW:ia, mutta myös DBM, WoTR, etc. Perheellisillä, paljon pelaavilla ja harrastavilla tuppaa armeijan hankinta olemaan paljon helpompaa kuin sen pelikuntoon saaminen, joten aikanaan edellytykset näiden historiallistenkin pelien pelaamiseen monella lisääntyy -niin kauan kuin niiden pelaaminen vaikuttaa hauskalta hommalta. Aika on kolmekymppisille ( ja vähän vanhemmillekin) pirun kovaa valuuttaa, kun on perheen ja työn paineet pahimmillaan. En siis lähtisi luomaan mitään vastakkain asettelua. Se on kuitenkin varma, ettei DBM pelaajia synny kuin pitkän kaavan mukaan, sen verran hanurista sen pelin säännöt ja nappulakauppa on… Sen sijaan FoW suosio näyttää oikein lupaavalta, ja itsekin yritän kiivaasti saada armeijaa iskuunsa.

  Itse asiasta kertauksena, markkinoilla on juuri nyt selkeä rako järjestää yksi- ja kaksipäiväisiä fabaturnauksia, ja kun kerholla on maastot ja pöydät olemassa jo valmiiksi askarreltuina, niin sillä konstilla pystyy hiukan etupainoitteisesti rahoittamaan vähän isompikokoista kerhotilaa kuin mihin muuten nykyisen jäsenistön rahat riittäisivät, tai sitten vaan pitää kustannuksia pienempinä. Ja itse olen tykännyt näitä kavereiden kanssa järkkäillä. Tätä ei pidä nähdä minään mörkönä, vaan mahdollisuutena kasvattaa pääkaupunkiseudun vähäisen kokoisesta pikkusotilailla leikkijöiden joukosta myös muiden pelisysteemien harrastajia.

  Mun puolesta voidaan nostaa jäsenmaksu sataseen kuussa, ja maistella samalla 16 vuotiaita single malt skottiviskejä kun pelataan uusiksi Pultavan taistelua tinaukkeleilla :)

 • avatar kalle

  Ainiin, unohdin mainostaa : 30.5. Fabaturnaukseen mahtuisi yksi pelaaja, voin lainata napit tarvittaessa ja opettaa säännöt, jos joku haluaa kokeilla uutta pelimuotoa.

 • avatar Tero Särkijärvi

  Joo, en kyllä lähtisi hirveästi kertsin vuokraa nostamaan. Osan vuokrasta voisi kyllä maksaa ihan hyvin turnauksilla. Jos kympin (ei paha hinta) turnausmaksulla 10 pelaajan turneestakin saa jo ihan hyvin rahaa, kun kuluja ei kerran ole.

  Tosin turnaukset pitäisi tietysti olla maksuttomia kertsin jäsenille… :)

  Mutta tuon parin sadan saaminen kuussa erilaisilla turnauksilla ei pitäisi olla paha rasti.

  Fiwassahan pelataan hammerin lisäksi muitakin melko mediaseksikkäitä pelejä, mihin voisi tulla ihan kiva osanotto ulkopaikkakunnilta ym., eli esim.:

  -DBx-pelit
  -Blood Bowl
  -Warmachine/Hordes
  -FoW
  -LOTR
  -Lautapelit
  -Teron afghanistan kaupunkitaistelupeli(tm)…

  Noista voisi ihan hyvin pitää turneita/tapahtumia, jolla siitä vuokrasta saisi siivun. Siinä saisi samalla vähän Fiwaa esille ihmisille. Meillähän on ollut nyt vähän politiikkana, että pidetään tapahtumat mahdollisimman halpoina/ilmaisina, mutta siitä voinee hieman joustaa niin saadaan hyvät pelitilat.

  Ja miten niin seurataan Hesaa omassa momentissaan. Kirjanpitäjälle ei ole taas kukaan mitään sanonut. Mitään momentteja ala pitämään.. prkl… :)

 • avatar Jaakko Bjorklund

  Hienoa että FIWA:n sivuilla löytyy tiukka keskustelupalsta!

  Taitaa kaikki olla aika lailla samoilla linjoilla edellisessä keskustelussa.

  GW ei ole pääpiru, mutta kukaan ei halua että FIWA:n ottaa haltuun jonkun yhden pelisysteemin (oli se GW, DMB, Flames, Warmachines tai jokin muu) porukka. Lisäksi “herrasmiesmeiniki” lienee toivottua, jolloin pahimmat teinit ja kilpailumentaliteetti haluttaneen rajata keinolla tai toisella pois “arkipäivästä”. Tämä tuskin on ongelma, sillä näitä foorumeja kyllä löytyy.

  Satunnaiset mainstream-turnaukset sun muut tapahtumat eivät myöskään ole pahaksi, sillä tämäkin on osa harrastusta. Lisäksi jos tällä lisätulolla saadaan hieman parempi pelitila niin aina vaan parempi.

You must be logged in to post a comment.