logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Lord of the Rings -pelit

War of the Ring turnausharjoittelua

Haltiat jatkoivat syvemmälle Mordoriin edellisestä tappiosta huolimatta. He saivat kimppuunsa lauman goblineita joilla oli jättiläinen ja isoja hämähäkkejä mukana. Kuinka pelissä kävi?

Bookmark and Share

6 comments to War of the Ring turnausharjoittelua

 • avatar Marko Sysipuro

  Haltiat olivat julmia uusilla kompeilla, kun löivät tasveroista vastustajaa ensin ja saivat tuplana fight-erosta noppia. Tämä oli murhaa fight kakkosen gobboille ja tarkoitti käytännössä, että haltiat yleensä vähintään tuplasivat iskujensa määrän ja löivät vielä ensin. Outs!

  Pelasimme tulevan turnauksen kolmosskenaarion, jossa pisteitä sai tappojen lisäksi joka vuoron päätteeksi viidestä objektiivista. Peli eteni niin, että gobbot ottivat heti haltuunsa kaikki objektiivit ja keräsivät näistä alkupelissä hyvin pisteitä. Haltiat keskittyivät ampumaan gobboja ja alkoivat keräämään objektiivipisteitä vasta pelin puolivälissä.

  Gobbojen suuri hetki oli, kun Galadriel tuli reservistä 3 ratsuväkikomppanian kanssa 8 gobbokomppanian “väijytykseen”. Galadriel taikoi silmät kierossa ja kulutti koko mahtivarastonsa estääkseen piirittäviä gobboja pääsemästä hyökkäämään. Nehän hyökkäsivät kaikkia noppatodennäköisyyksiä uhmaten ja Galadrielin särkynyt ruumis vietiin Sumuvuorten gobbopääkaupunkiin Gundabadiin näytille ja rienattavaksi.

  Tarkistimme pistetilanteen ennen viimeistä kierrosta ja se oli tasan. Gobbot säätivät itsensä objektiiveille ja tilanne olikin 18-16 ennen haltioiden hyökkäysvuoroa. Haltiat tekivät viimeisen epätoivoisen hyökkäyksen puolellatoista komppanialla ilman komentajaa ja mahtia ylivoimaista neljän komppanian gobbo-osastoa vastaan, joita johti itse goblinkuningas kahden mahdin kanssa. Haltioilla meni putkeen ja goboilla ei ja gobbot hävisivät. Lopulta olisi rummun ja gobbokuninkaan mahdin ansiosta re-rollattava 4+ heitto riittänyt pitämään gobbot tasapelissä, mutta ei kun ei. Haltioiden viimeinen epätoivoinen rynnäkkö juuri ennen auringonlaskua käänsi pelin 16-18 tappioksi gobboilleni.

 • avatar Teemu

  About noin se meni. Tosin rynnäkkö ei ollut epätoivoinen ja mukana oli komentaja, tosin ilman mahtia. Jännittävä peli, viimeiseen nopan heittoon asti!

  Toimivampi lista edelliseen verrattuna. Ratsuväki vähän alisuoritti (lue: pelasin niillä huonosti), mutta muuten siilipuolustus ja näkymättömät metsähaltiat jousipyssyillä toimi hyvin.

  Sanoisin, että näillä kompeilla haltioilla on mahdollisuus pärjätä. Ja glaive-yksiköitä voi jopa ottaa mukaan.

  T

 • avatar Marko Sysipuro

  Ainahan se viimeinen rynnäkkö on hyviksillä epätoivoinen. Sitten vain tulee joku Gandalf/Argorn tai lauma enttejä/haamuja/kotkia tai joku suklaamunasormus putoaa laavaan tai joku muu Force Majoure ja pilaa muuten kivan ja realistisen tarinan ja taistelun. Tässähän sitä vain yrittää hyvää hyvyyttään auttaa populaarikulttuurissa aina sorsittuja pahiksia ja sitten käy näin. :-)

 • avatar jaakko

  Onko tasaveroinen vastustaja about 60 pojoa per komppania maksaville haltioille 20 pojoa maksava goblinikomppania? =)

  Mut hyvä pelihän tuo oli raporteista päätellen!

 • avatar Marko Sysipuro

  Juu peli oli erinomainen ja kyllä kai se jotain kertoo armeijoiden ja uusien haltiakomppien (ja skenun) tasapainosta, että peli olisi tosiaan voinut kääntyä kumman tahansa eduksi aivan loppumetreille asti. Nyt mentiin näin, mutta gobbot ovat nopeita oppimaan ja tuuppasivat nuolimagneettinsa (lue: jättiläisen) alas rinnettä suoraan Rivendelin pääkadulle mätänemään ja lähtivät hakemaan Angmarista vahvistusta vai pitäisikö sanoa tasoitusta gobboilleen.

  Ja saanen huomattaa, että meillä Gundabdissa defence 6:n gobbot maksavat nykyään huimat 25 pistettä per komppania. Ja jos nyt goblinkuninkaalta kystään, niin gobbokomppanian pitäisi olla TUPLASTI PAREMPI ja PUOLET HALVEMPI kuin komppaniallinen haltioita. Vai mitä Sami? :-)

 • avatar Teemu

  Herää Gobbo unestas!

You must be logged in to post a comment.