logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Fantasia- ja Scifi-pelit

Ropeconissa nähdään!

Tervetuloa Ropeconissa moikkaan Noppakerholaisia. Ahkeria nopanheittäjiä on Warhammer Fantasy Battle-, Warmachine/Hordes- ja Flames of War- turnaus/pelijärjestäjinä. Iloisia veikkoja on varmaan muuallakin touhuumassa. Kertokaa mulle mitä kaikkea puuhailette, yritän koostaa juttusetin kuvien kera. Seuraavaksi eväät taskuun ja siirryn Espoon aurinkoon.


Videokuvaa Harmaasusien taistelunäytöksestä. Videon pituus on noin 6 minuttia, taustatunnelmaa tuo bofferikisan taustamusa.

Perjantain kuvakooste

Alla joukko kuvia perjantailta 29.7 jotka on pyritty lajittelemaan aihepiireittäin.


Yleiskuvia tapahtumasta Espoon Otaniemen Dipolissa. Kaupausta tankattiin matkaan lisää juotavaa ja edettiin varsinaiselle tapahtumapaikalle avajaisiin kuulemaan kunniavieraiden esittäytyminen.


Flames of War demopelit. Ensimmäisessä demossa britit sotivat saksalaisia vastaan Normandiassa kartanon herruudesta. Pelikenttä on aseteltu kirjallisuudesta löydetyn karttakuvan perusteella. Toisessa demossa Suomi ja Venäjä ottaa mittaa metsäisessä maastossa.


Warmarhine/Hordes turnaus. Maastojen rakentelu alkoi hieman ennen ovien avaamista ja kuudelta olikin pelit jo täydessä käynnissä.


Taitavasti rakennettu Space Hulk pelilauta. Hyvä tunnelma säilytetty maastoon. Yleisenä havaintona 3d-maastojen haaste on ukkojen vaikeahko liikuttelu varsinkin jos seinät on korkeat ja käytävät kapeita. Tätä peliteknistä haastetta voi kiertää tekemässä seinistä tarkoituksella matalampia.


Usean 40K armeijan rakennus 40 tunnissa. Pitsalaatikon pahvit, pillit ja lelusotilaat hyötykäytössä. Loistava idea, rakentelijana tämä on oma lempparini tapahtumassa! Sunnuntaina tilannetta tarkastellessa ainakin kaksi 1750-pisteen armeijaa valmistui siten että päivän päätteeksi aikoivat vielä ottaa pelin.


Warhammer Fantasy Battle turnauskuvia.


Maalauskisa. Conan dioraama figu on mainio! Pitäisi hommaa parempi kamera. Ei voi ottaa ilman zoomia kuin ulkona.

Lauantain ja sunnuntain kuvakooste

Alla joukko kuvia perjantailta 30.-31.7 jotka on pyritty lajittelemaan aihepiireittäin. Perjantain aikaisempiin kuvakoosteisiin on lisätty kuvia maalauskisasta ja 40.000 armeija 40-tunnissa rakennusprojektista.


Lauantaina perushengausta ja ihmettelyä, ulkona kaytiin katsomassa miekkeilunäytöksiä. Sunnuntaina herättiin aikaisin jotta ehdittiin Realities of Steel luennolle. Loppupäivä sunnuntaista menikin Kaubamajassa tutkiessa vanhoja GW figuja. Vanha 80-luvun örkki armeija ja läheskokonaan maalattu uudempi beatman armeija löysivät uuden kodin. Kiitos Atte mukavasta kaupankäynnistä, örkit saavat vielä joku päivä uuden maalin pintaan ja liittyvät nostalgiseen one-pose gobbo jengiini.


Joukko kuvia mainioista naamiaisasuista ja miekkailunäytöksistä. Stormtooperin ja jedi ladyn romanttininen kohtaaminen, samurai haarniskassaan ja IronSky saksalaiset olivat todella komeita. Paikalla oli myös aito seppä takoamassa rautaa. Miekkailunäytökset ovat aina yhtä hauskaa katsottavaa vaikka reilun kymmenen conin aikana niitä onkin jo muutama nähty.


Hienosti rakennettu Cthulhu aiheinen skirmish peli. Tampereella osataan, taputukset pelin tunnelmasta ja maaston tarkkuudesta. Loistava oivallus tehdä maaston muodot sanomalehtipaperista jonka päälle pelimatto on aseteltu. Näin yleensä hieman tuskastuttava coni maastojen roudaaminen helpottuu.


Warmachine turnauksen kuvia. Parhaiten maalatut armeijat saivat kivoja runoja figutiskin tuomareilta arvostelun ja palkinnon kera. Melko lopussa on kuvia La-turnauksen voittajista. Onnea voittajille! Sunnuntaina pelit jatkuivat mestareiden liigalla ja myös näistä muutama pelikuva lopussa.


Iso joukko warhammer turnauskuvia kahteen päätyen Storm of magic peliin. Toinen 4500 pisteen faba peli kesti kuutisen tuntia, sen jälkeen maistuikin olut. Lauantai-ilta menikin keltsussa maailmaa parantaessa.


Warhammer 40.000 turnaus kuvia. Fantasy battlen perään pöydille astelivat avaruussankarit isoine aseineen.


Sekalaisia kuvia erilaisista figu ja lautapeleistä. Paikalla tuttuun tapaan Battletech, Battlefield Gothic avaruuslaivastotaistelut, Spacemarine kimple, Uhka seikkailupeli, Epic, Infinity, Malifaux, D&D miniatures ja Heroclix Marvel-sankari pelit muutamia mainitakseni. Conissa pelattiin myös ahkerasti erilaisia korttipelejä, mutta niistä ei saa yhtä näyttäviä kuvia kuin pikku-ukoista.


Flames of War ison Suomi-Venäjä demopelin kuvakooste. Tässä vaiheessa toimittaja alkoi olla jo messu väsynyt ja keskittyminen sen mukainen. Rentoa jutustelu pöydän ääressä, mistä kohti kotia ansaitulle levolle.

Bookmark and Share

4 comments to Ropeconissa nähdään!

 • avatar kalle

  Mukava nähdä conista edes kuvia, kun ei fabaturnauksen järjestelyn ja pelaamisen lisäksi ehtinyt tai jaksanut katsoa yhtään ympärilleen. Paljon näky figupuolen tohinaa olevan.

 • avatar Mika

  Lisätty kuvat lauantailta ja sunnuntailta. Joo paljno nähtävää, tänä vuonna kun itse en ollut järjestelmässä mitään ohjelmaa oli moneen vuoteen aikaa kunnolla kiertää tapahtumaa ja käydä puheohjelmissa.

 • avatar Peitsa

  Kiitoksia hienoista kuvista, saakos noita käyttää esim. Sotavasarassa kun en itse ehtinyt ottaa kuvia kaikista esittelemistäni peleistä ( olin siis BB/BFG/Hulk -järjestäjä) ja osa kuvista oli varsin edustavia?

 • avatar kalle

  Mika on tänään isännöimässä askartelumaanantaita, joten vastataan Mikan puolesta : pistä vaan sotavasaraan, mutta laita jonnekin päin maininta että lähteenä on http://www.nopat.fi.

You must be logged in to post a comment.