logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Front-sarjan pelit

EastFront II – Barbarossa taas kerran

Ensi-isku (siniset nuolet) ja suunnitelma (vaaleat nuolet)

Pahasti on nyt toi Eastfront koukuttanut Samin ja mut. On kyllä ehdottomasti yksi parhaimmista lauta/strategiapeleistä, joita olen pelannut. Europe Engulfed on myös loistava peli, mutta EF2 hieman tarkempana ja taktisempana on kyllä mielestäni parempi peli. Toki Engulfediakin mielellään pelaa ja hyvä peli varsinkin kolmella pelaajalla.

Kartoissa värit:

  • Siniset nuolet ovat Saksan liikkeitä
  • Vaaleansiniset Saksan suunnitelmia
  • Punaiset nuolet venäjän liikkeitä
  • Keltaiset/oranssit venäjän suunnitelmia

Aloitimme taas Barbarossa-skenaariosta ja tarkoituksena oli pelata siihen asti kunnes peli olisi selvä. Tällä kertaa aloitussetuppi oli Saksalla oikein  ja Venäjällä oli vapaa asettelu.  Taaskin pelasimme jotain sääntöjä väärin, eli SHQ (Strategic HQ) voi komentaa oikeasti enemmän joukkoja. Se oli kuitenki sama molemmille.

Heinäkuu loppu. Saksa lähellä moskovaa ja iskemässä (vaaleat nuolet) Ukrainaan

Heinäkuu loppu. Saksa lähellä moskovaa ja iskemässä (vaaleat nuolet) Ukrainaan

Saksalaisten hyökkäys lähti etenemään taas vauhdikkaasti ja useita venäläisiä divisioonia saarrettiin. Hyökkäyksen pääpaino oli keskustassa. Joukot etenivät Pripet-soiden pohjois- ja eteläpuolelta suoraan kohti Minskiä ja Kiovaa. Eteneminen oli todella vauhdikasta joten Saksan sodanjohto päätti kokeilla etenemistä kohti Moskovaa ja sen valoittamista. Leningrad päätettiin jättää rauhaan, samoin Ukrainan teollisuusalueet. Heinäkuussa eteneminen jatkui kohti keskustaa ja joukot saavuttivat Bryanskin ja olivat vain muutaman sadan kilometrin päässä Moskovasta. Tässä vaiheessa Venäjän Ukrainassa sijaitsevat armeijat olivat tilanteesa, jossa hyökkäämällä niiden sivustaan voitiin saarrostaa useita divisioonia. Panssarit komennettin hyökkäämään etelään.

Tilanne Elokuun lopussa. Hyökkäys Moskovaan ja Ukrainan teollisuusalueille käynnistymässä.

Tilanne Elokuun lopussa. Hyökkäys Moskovaan ja Ukrainan teollisuusalueille käynnistymässä.

Elokuussa Saksa pääsi kontaktiin sekä Moskovassa ja sen lähialueille, että Ukrainassa. Taisteluja käytiin ja hetken näytti, että Moskova luhistuisi, mutta niin ei kuitenkaan käynyt. Saksan panostu sen murtamiseen oli liian pieni, sillä sodanjohto pelkäsi hieman jo tulevaa talvea ja säästeli joukkoja ja huoltoa. Ukrainassa sensijaan eteneminen oli onnistunutta. Saarostuksilla ja taisteluilla lyötiin useita venäläisiä divisioonia ja tuhottiin yksi HQ. Ukrainan tuottoisat resurssialueet siirtyivät Saksan haltuun ja Wehrmacht sai lisää resursseja käyttöönsä.

Syyskuu: Saksa yrittää piirittää Moskovaa ja työntyy kohti Rostovia.

Syyskuussa Saksa jatkoi Moskovan murtamista ja vyörytti joukkoja taisteluihin sekä  pohjoisesta ja etelästä. Moskova osoittautui kuitenkin vaikeaksi pähkinäksi. (Moskovan taistelu jatkui pelin loppuun asti, välillä puolustajia oli jäljellä puoli steppiä!)

Ukrainassa taistelut sujuivat paremmin ja koko teollisuusalue oli tukevasti saksalaisten hallussa.  Sevastapoliin Saksa ei edes lähtenyt, josta sitten seurasi jonkin verran vaivaa myöhemmässä vaiheessa kun Venäjä teki maihinnousuja mm. Odessaan ja Saksan armeijan sivustaan Rostovin lähistöllä.

Lokakuu loppu: Moskova ei murru.

Koko Lokakuu oli vielä kesää ja Saksa jatkoi operaatioitaan Moskovan alueella. Venäjä onnistui kuitenkin huoltamaan Moskovaa kapeaa huoltokäytävää pitkin. Lokakuussa muuten ei tapahtunut ihmeempiä, mahdollinen muta ja tuleva talvi sai Saksan jo hieman varovaiseksi

Jatkuu…

 

 

 

Talvi 41 Venäjä yritäää vastahyökkäystä Leningradin ja Moskovan välisistä metsistä, mutta Saksan linja pitää juuri ja juuri.

Kesä 42 saksa piirittää Leningradin, yrittää kiertää Moskovan selustaan,

Talvi 42 Saksa valloittaa Leningradin.

Kesä 43 Saksa valloittaa Stalingradin ja johtaa resursseissa 103-60, pisteytykseen 2 kesäkuukautta ja saksalla todennäköinen Decisive Victory, joten päätimme lopettaa pelin (ja aloittaa uudelleen alusta nyt EastFront 2 versiona).

 

Kaikki kuvat

 

 

Bookmark and Share

You must be logged in to post a comment.