logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Front-sarjan pelit

Peliraportti: EastFront 2 (Tapio/Axis vs Sami/Russia)

Saksan OOB (Order of the Battle)

Saksan OOB (Order of the Battle)

Taas lähti peli käyntiin. Kyllä toi EastFront on kerrassaan loistava peli. Aloitimme pelin taas ensimmäisestä Barbarossa skenaariosta ja tarkoituksena on pelata kunnes tulee Decicive Victory jommalle kummalle. Kuusi tuntia ja kuusi sodan ensimmäistä kuukautta ehdimme pelata, ja olisi kyllä voinut jatkaa suoraan vaikka pidempäänkin. Pahat pelihimot jäi päälle :)

Blokkien asetteluun laudalle meni taas hetki, ja sääntöjen palautteluun toinen vaikka pelin säännöt ovatkin hyvin selkeät ja yksinkertaiset. Samin kanssa on rentoa pelata, koska molemmilla on sääntöihin joustava asenne, eli yritämme pelata sääntöjen mukaan, mutta jos (ja kun) joku sääntö unohtuu, korjaamme tilannetta lennossa tai pelaamme jatkossa oikein. Menee sodan kaaoksen piikkiin pienemmät virheet.

Tämä oli minun ensimmäinen pelini saksalaisilla. Viimeksi pelasin venäläisiä ja pärjäsin kelvollisesti, vaikka Sami jo kolkutteli Stalingradin portteja ja Grosznyä. Hieman jännitti avaus. Olin hieman lueskellut pelistä kertovia foorumeita, mutta mitään selkeää “ohjeistusta” en ollut saanut. Ajatuksena oli puhkoa venäläisten linja muutamista kohdista ja koukata selustaan pihtiliikkeillä ja pyrkiä saartamaan mahdollisimman monta venäläistä yksikköä. Tämä onnistuikin varsin hyvin kesän aikana ja vielä myöhään syksyllä.

 

Saksalaisten hyökkäykset ja jatkosuunnitelmat.

Saksalaisten hyökkäykset ja jatkosuunnitelmat.

Aloituskierros meni saksalaisilta todella hyvin, toki alussa Saksalla on niin kovat voimat ja joukot ja lentokoneet tekevät tuhoja tasolla TF (TripleFire). Heitin vielä hyvin ja Samin puolustusheitot eivät saaneet pahaa tuhoa aikaan. Onnistuin vielä blizaamaan  joukoilla venäläisten taakse motittaen monia yksiköitä ja 2 HQ:ta. Sami vuorostaan veti joukkojaan taaksepäin, yrittäen pelastaa mahdollisimman paljon yksiköitä etenevien saksalaisten alta.

(Jälkeenpäin totesimme, että saksalaisten setup ei ollut aivan historiallinen, joten se ehkä hieman helpotti saksan etenemistä etelässä.)

 

 

Alla pari kuvaa miten saksalaiset vyöryivät eteenpäin.

 

Ensimmäiset liikeet

Ensimmäiset liikeet

Saksalaisten hyökkäyslinjat

Saksalaisten hyökkäyslinjat

Mottiin joutuvia venäläisiä.

Mottiin joutuvia venäläisiä.

Tilanne joulukuussa -41.

Tilanne joulukuussa -41. Lähtölinja (vihreä), resurssikaupungit (ruksit), rintama (oranssi), Moskova (keltainen)

Bookmark and Share

1 comment to Peliraportti: EastFront 2 (Tapio/Axis vs Sami/Russia)

  • Päätetettiin lopettaa ko. peli ja aloittaa uudelleen alusta, koska oltiin pelattu pari sääntöä väärin ja saksalaisten asettelu oli katsottu väärin. Laaja peliraportti uudesta pelistä tulossa kunhan päästään siinä finaaliin. Jännittävä peli käynnissä, talvi -43 lähestyy ja saksalaiset yrittävät murtaa Moskovan puolustusta. Venäläisillä on vain kapea huoltokäytävä, mutta kaupunki puolustautuu raivokkaasti.

You must be logged in to post a comment.