logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Maalaus ja rakentaminen

28mm Vietnam rakentelua

Vietnamiin rakennettiin tänään kaksi rakennusta. Mallia otettiin Matakishin sivustolta.

Päätin kokeilla rakentaa talon seinät Matakishin mallin mukaan korkkilevystä. Hänellä oli valmiinta mitat, se nopeutti selvästi rakentamista verrattuna afganistanit taloihin missä mittoja joutui etukäteen pohtimaan. Korkkilevyä leikkaantui kohtuullisen hyvin, pöytätabletin pinta lienee vahattu. Pohditutti pysyykä erikeeperillä kasassa. Liimaus näyttää toimivan.

Jostain nettiartikkelistä olin lukenut tuon juuttikangasohjeen ja sillä tein lisää yksityiskohtia Matakishin talomalliin. Se toimi loistavasti. Ainoa haaste oli kapeat kohdat missä juuttikangas alkaa purkaantua. Tästä ongelmasta pääsee eroon kun palan kangasta uittaa vedelle ohennetussa Erikeeperissä. Sen jälkeen ei enää kankas purkene käsiin ja sitä voi yhä leikkaa saksilla.

Jäin miettiin että jättäisikö talot kokonaan maalaamatta, puu ja juuttikangas toimivat kivasti yhteen tumman katon kera. Nuo salamalla otetut ovat ylivalottuineita, kuvista ei näe että talot onnistuivat todella hyvin vaikka itse sanonkin. Myöskään tarvikkeet eivät mahdottomia kustanna.

Bambu tapletti purkaantuu myös narujenkohdalta, mutta sen saa estettyä että narut sivelee Erikeeperillä kummaltakin puolen alustaa. Luonnollisesti molemmin puolin leikkauskohtaa. Sen jälkeen sitä voi helposti leikata saksilla tai askarteluveitsellä.

 • Juuttikangas 1,65e Tiimarista. Setissä kaksi A4 arkkia, riittää ainakin neljään taloon
 • Puutikut 4e mistä rakennettiin lava, kallein osa. Puolet on hobbypointista ja puolet Sinooperista. Sinooperin on karkeampia ja siten parempia.
 • Puutolpat talojen alle 1,60e Tiimarista
 • Grillitikut, ehkä euron (15 vuotta vanhoja)
 • Bambutabletti, kolmisen vuotta sitten ostettu tiimarista eurolla. Riittänyt jo kolmeen taloon katoksi ja melkein puolet jäljellä
 • Korkkilevy tablettisetti (4kpl), vuosi sitten Kaisaniemen tarjoustalosta pari euroa.

Katotaas Juha, kumpi saa ensiksi valmiiksi seuraavan taistelukentän. Mun Vietnam edistyy sen verran hyvää vauhtia että Mogadishus jää kakkoseksi :)

Bookmark and Share

10 comments to 28mm Vietnam rakentelua

 • avatar Juha

  Kerrassaan upeita viidakkotaloja, tuohan alkaa olla jo aika pro -meininkiä tuo rakentaminen! Jos toimivat ilman maalia, niiin kannattaa jättää puu-juutti pinnalle. ehkä jotain kevyttä litkutus/vanhentamista sinne tänne.

 • avatar Mika

  Kiitti! Isoja taloja täydentämään rakennettiin tänään pikaisesti kolme pienempää, joista yksi on jyrkkäkattoisempi pieni temppeli. Kahden muun viereen olen ajatellut laittaa pienen aidan talon toiseen sivuun. Huomenna pitäisi aloittaa riisipeltojen väsäys.

  Halloweenin kunniaksi Nam’ssa kasvaa jo jätti kurpitsoja.

 • avatar Mika

  Tänään askartelumaanantaissa jatkettiin talojen fiksailua. Muutama fiilistely kuva piti käydä myös ottamassa pelipöydiltä, kuvat lisätty edellisten joukkoon.

  Isomat talot saivat tolpat alleen. Kerrankin Sampon GW:n ruuvipenkille oli käyttöä, helpotti kummasti 2cm tolppien sahaamista. Pienempiin taloihin tehtiin alustat ja aidat sekä toiseen taloon katto. Hiekkaa en enää tänään jaksanut liimailla, jääköön se ensi kertaan.

 • avatar Marko Sysipuro

  Näin talot eilen illalla livenä ja olivat kyllä niin aitoja kuin vain voi olla. Talojen nosto jaloille tuo mielenkiintoisen lisän los:iin. Oho, mun jalat näkyykin talon läpi.:-)

 • avatar JaakkoB

  Tosi hienoa settiä. Milloin kerholla nähdään ensimmäiset FOF Vietnam väännöt?

 • avatar Mika

  Luulisin saavani vietkongia riittävästi maaleihin ensi viikonloppuna, joten peliä voi ottaa periaatteessa jo ensi viikolla.

  Joo ehdotan että sääntöinä käytetään Force on Forcea ja pelataan vaikka noita samoja kampanjakenttiä, mitä on Juhan kanssa tahkottu, koska niiden säännöt osaan jo melkein :)

  Juha, laitatko mulle sen kenttä PDF:än ja spawnitaulukon?

 • avatar Juha

  Olisin itsekin kiinnostunut Vietnam pelaamisesta, kannattaa tosin tsekata löytyykö hyviä vietnam skenuja verkosta, voisin vähän etsiskellä…. Lisäksi viidakkosäännöt kannattaa kerrata sääntökirjasta. Täsä linkki siihen tahkottun pelin pdf:ään: http://ambushalleygames.com/images/pdfs/bashing-around-basra.pdf

 • avatar Mika

  Tervetuloa mukaan ja muutkin kiinnostuneet myös! Multa löytyy figut ja maastot, ei tarvitse kuin tulla pelaan :)

 • Tosi onnistuneita rakenteluja!

 • avatar kalle

  houkutteleva tarjous, Mika ! Ja Mikalle ja Juhalle kiitokset Vietnam -maastojen lainasta 40K turnaukseen, niistä tuli kiitosta. Kiitosta myös Teemulle.

You must be logged in to post a comment.