logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Maalaus ja rakentaminen

28mm Vietnam ja Afrikka rakentelua

Tänään jenkkien Vietnam vartiotorni saatiin maaleihin alustaa lukuunottamatta. Juhan innoittamana lähdin tutkimusmatkalle Itäkeskuksen Prismaan ja taskuun tarttui kassillinen pikkuautoja.

Majoretten 2.50 euron Toyota jeepit ovat täydellisiä Afrikkaan, yksi samaa mallia mutta korkeammilla renkailla oli aiemmin löydetty kirpputorilta. Jeepin kori on täsmälleen sama, juuri sopivan vanhahtavan oloinen. Tuttuun tapaan TAG:n raskas konekivääri asennettiin katolle. Pienet osat on hyvä laittaa pienellä rautalankatapilla kiinni pikaliiman avustamana. Auton kattoon oli yllättävän helppo porata vastinreikä. Konekiväärin jalkoja taivuttamalla se meni mainiosti turvakaaren ja hytin väliin.

Lopuksi autot maalattiin viidakkoon sopivaan maastoväriin, joka kävi nopeasti Vallejon maaleilla. Pohjalle laitettiin tumman vihreää pari kerrosta että logot autoista peittyi ja päälle pari kerrosta vaalean kirkasta vihreää korostaen yksityskohtia. Lopuksi kuraa leviteltiin renkaisiin figu vaahtomuovista saadulla tupolla. Pitänee tilata ukkoja (ja konekiväärejä) The Assault Groupilta että saadaan ukot lavalle.

Viidakkopomolla on myös uutta kiiltävä hieman pienempi mutta korkeammalla maastovaralla oleva jeeppi. Sen lavalle tulee pari kalasnikovia sekä sinko, pitäähän molempiin käsiin olla ase! Sinko tulee tietysti selkään tarvittaessa.

Sikulla on Juhan vinkkamana myös loistavia uudemman aikauden Toyota technicaleja. Näm jäävät odottaamaan seuraavaa rakenteluvaihetta. Tiimarsita saa muuten mahtavaa peltikattomateriaalia. Joulun paereiden myötä on saatavilla kuprupahvia. Ohuempaa ja hivenen pienemmillä urilla mitä yleensä ollut askartelukaupoissa. Harmaa Kampin keskuksen tiimarissa on ollut paras, sen aluspaperi on kaikkein ohuinta.

Sikulla on myös 28mm kaavaan sopiva hummer, nimeltään Canyon. Tuolta niitä saa, harmi kun maksimäärä tilata oli 5 kpl. Amazon UK:sta saa ilman postikuluja jos ostokset on yli 25 euroa..

Ps. Unohdin eilen ottaa kuvan kerholla näyttiäiseksi tuodun tuodun Europe hotellirakenuksesta. Isosta talosta puuttui enää maali ja yksityiskohdat. Kohta päästään vyöryttään Afrikkaa.

Bookmark and Share

2 comments to 28mm Vietnam ja Afrikka rakentelua

  • avatar Juha

    Sikulta löytyy Afrikan maille sopiva vanha mersun kuormuri 1:50 super classics sarjassa ja aika paljon muutakin modeneihin sopivaa lavaste/tarpeistoa mm. 1:50 bussi ja buldozer.

  • avatar Mika

    Joo, Sikulla on paljon hyviä. Koulubussin bongasin Saksasta viime keväänä ja eilen yritin Amazonilta tilata vanhan kuormurin, mutta eivät jostain syystä toimita sitä Suomeen. Sen lavalle saa komeesti nelipiippuisen IT:n Matakishin sivuston inspriroimana. Toinen mainio Siku kuormuri on Unimog.

You must be logged in to post a comment.