logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Maalaus ja rakentaminen

Force on Force ensikokemus ja lisää figuja

Saimme pari viikkoa sitten kokeiltua ensikertaa Force on Force modernia skirmish peliä. Pelasimme ajankohtaisen Talebanien ja US armyn välienselvittelyn, ja tällä kertaa maailmanpoliisi pärjäsi hyvin. Force on Force pelissä on kysymys nykyaikaisesta jälkaväen tulitaistelusta, jossa mies ja kivääri -yhdistelmä on kingi.

Force On Force on nopeatempoinen skenariopohjainen peli, joka etenee aloitteen saaneen pelaajan yksiköiden aktivoinnin ja vastustajan vastareaktioiden kautta. Kuka tekee ensin ratkaistaan nopalla. Keskeinen piirre pelissä on joukkojen laatuero, mikä vaikuttaa moniin pelin testeihin ja muihin nopanheittoihin. Perusidea on se, että koulutettu solttu on toimii nopeammin ja ampuu tehokkaammin, kuin tavallinen rekryytti tai kapinallinen

 

 

 

 

 

 

Lisää kuvia taistelusta ja valmistumassa olevia figuja…

Taleban pomo soittelee tulitukea kamuilta, ja muut suojaavat. Kuvassa myös herrojen ajoneuvo!

Ampukaa joka suuntaan!

Saatuani Jenkit maalattua, aloitin työstämään omia Talebaneja ja tein siinä välissä yhden Skottirykmentin (5 Scots) ryhmän.

Vapaustaistelijat odottavat beissausta…

Vähän kovempia (paremmin varustettuja) vastarintataistelijoita.

5 Scots pataljoonan ryhmänjohtaja ja kaverit, nekin odottavat beissausta!

Lisää tulossa ja pelit kerholla odottavat.

Bookmark and Share

9 comments to Force on Force ensikokemus ja lisää figuja

 • avatar Mika

  Täytejengiä ja tankkeja saa vanhoista Battlefield Evolution ukoista. Poistomyynnissä http://www.mongoosepublishing.com/rpg/series.php?qsSeries=67

  Ukot on noin 1:65 mittakaavaa (28mm) joten hivenen pienempiä kuin yleisempi 1:60-1:56 (28-30mm) skaala. Toisaalta pienemmät tankit on näppäriä pelikäytössä vaatien vähemmän pöytätilaa.

  Itse nappasin viime kuussa Fantasiapelin alennusmyynnistä muutaman boksin sekakaisia joukkoja ja tankkeja. Valmiiksi maalatut ukot on kohtuullisia ajatellen että pääsee heti pelaa, mutta tankkien laatu ei päätä huimaa. Pitää sutia hieman taisteluavahinkoa pintaan ja ukoille ruohoa.

 • avatar Juha

  Hyvä homma, varsinkin jos löytyy Abrams ja muuta kalustoa. Fog of war -korteissa saattaa pöydälle ilmetyä jos jonkinmoista kalustoa ihan yllättäen. Varsinainen tarve on kuitenkin kapinallisista (Taleb. ym.) joita tarvitsee määrällisestä paljon enemmän kuin liittouman joukkoja, koska talebanien reservit ilmaantuvat palinn mahdollisesti joka turni vähän randomistai.

 • avatar Mika

  Mulla on kolme jenkki Abramsia ja kolme britti Challengeria, panssaroitu komentovaunu. Lähi-idän miehiä pari boksia eli yhteensä noin 16 kpl.

  Mutta tälläinen 1:56 RC Abrams sun pitää hankkia jostain. Pääset ajeleen vihulaisten yli oikeasti :) http://www.hobbymastercollector.com/HT0104M1A1rc.html

 • avatar Juha

  Good, Challenegreita ja Abramseja saattaa tarvita, jos kortti suo! Minkälainen se komentovaunu on? Sitä voi hyvinkin käyttää objektiivina tai muuten osana peliä. Ostin jo yhden Blackhawkin 1/48 Italieri, mutta se ei ole RC ;-)

 • avatar tapio

  Joo mä toin sinne jo yhden boksin talibaaneja ja mulla on vielä toinen ja 3 teknikalia ja yksi tankki.

 • avatar Mika

  Loistavaa! Noita Technical Toyota Hilux jeeppejä raskaalla konekivääreillä oisinkin halunnut löytää poistomyynnistä, oot selvästi vienyt viimeiset :)

 • avatar tapio

  Voisko ajatella, että space-örkit on talebaaneja ja spacemarinet sitten solttuja. Vois tyyppaa tota systeemii :)

 • avatar Juha

  Miksei, sääntösysteemi on geneerinen ja siitä on ainakin muokattu WW2 ja Zombie -skirmish versiot. Ainut mikä pitää pohtia on tuommoisen mariini tahi örkki -tiimin tulivoima, nääskun FoF ei siällä mitään pyssylistoja tai ase statistiikkaa. Yhdellä hemmolla on tulivoima 1 ja jos on kevyt tukiase se on 2. Tykeillä sama kuvio.

  Virkistävällä tavalla erilaimen, kuin Games workshoftin ;-) pelit.

You must be logged in to post a comment.