logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Force on Force

Force on Force maastoja lisää

Juhan Afganistanin talojen rakentelusta iski kipinä, mutta mistä löytyy sunnuntaina kapalevyä ja styroksipalloja? Onneksi ystävämme Stockmann on aina auki ja kapalevyä saatiin Akateemisen kirjakaupan taitelijaosastolta. Kampin tiimarista löytyi styroksipallot ja kirppotorilta pussillinen loistavia puutikkuja sekä joukko 1:56 jeeppejä sekä jenkkirekkoja. Eikun rakenteleen. Kohta meidän ei tarvi enää pelaa Normandian ja 80-luvun fantasiataloilla.

Bookmark and Share

13 comments to Force on Force maastoja lisää

 • avatar Juha

  Loistavaa Mika, nyt saadaan koko pöytä katettua oikean näköisillä taloilla! Minullakin on edelleen ohjelmassa muutaman Afganistan tyylisen compoundin tekeminen, ehkä jo seuraavaan kertaan?

 • avatar Mika

  Noniin, nyt on kolme taloa lisää ensi lauantain peleihin.

  Tänään talot saivat pintaan luonnonvalkoisen kaakelilaastin, Erikeeperin ja veden sekoitusta, jolla seinien pinnoitus käy helposti siveltimellä. Tällä menetelmällä pinnoittaa isommakin setin taloja nopeasti. Kuvia lisätty ylle työvaiheista.

  Yhteen taloon meni kolme ruokalusikallista laastia, iso pursotus Erikeeperiä ja kolme limsapullonkorkillista vettä. Tärkeintä on että vettä laittaa vähitellen ja sekoittaa, jotta laastista ei tule litkua. Jos laasti oli liian märkää tulee pinnasta sileä, tällöinkin pintaan saa siveltimella helposti tehtyä rappauskuviot kun odottaa että laasti kuivahtaa (ei liikaa :). Ilman Erikeeperia kaakelilasti ei pysy seinissä pelikäytössä.

  Luonnonvalkoinen väri ei tarvi kuin vähän punaruskeaa varjostuksina nurkkiin ja ikkunoiden alle. Tätä menetelmää käytettiin merirosvosaaren taloissa onnistuneesti.

  Kapalevysta tehtyyn taloon saa helposti rakennettua tiiliä siten että piirtää halutunlaiset tiilet kynällä paperiin, askarteluveitsellä leikkaa piirroksia pitkin paperin auki, nappaa tiilien päältä paperin pois ja lopuksi lyijykynällä painelee styroksiin tiilien välit. Laastia laittaessa nämä turhankin siistit reunat kyllä hukkuu. Tiilet kannattaa luonnollisesti tehdä ennenkuin seinät liimaa kasaan.

  Taloista saa luonnollisemman näköisiä kun liimauksen kuivuttua veistelee talojen kulmat ja varsinkin tasakaton reunat epätasaisesti pyöristäen. Mitä terävämpi veitsi, sen helpompaa kapalevyn kanssa on toimia.

  Talot tulivat maksamaan reilun vitosen. 2xA3 Kapalevy setti oli 5,90e, laastia ja liimaa oli entuudestaan ja pussitikkuja maksoi kirpputorilla 2 euroa plut toki työt.

 • avatar Mikko

  Hyvän näköistä settiä todellakin.

 • avatar Mika

  Kiitos! Kaakelilaastilla tarkoitan siis kaakelisaumauslaastia. Sitä mitä on seinälaattojen välissä jokaisessa keittiössä ja kylpyhuoneessa. Sitä saa usean värisinä. Pitääkin joskus kokeilla kun tuohon luonnonvalkoiseen sekoittaa muutaman ripauksen vaaleanruskeaa, jotta saisi hieman eri sävyisiä taloja.

 • avatar Juha

  Ohennetulla akryylimaalilla voi hyvin sävyttää, oikeastaan on samaa tavaraa kuin Eri Keeper. Aion itsekin sävytellä niin koko kaupunki ei näytä kalpealta.

 • avatar Mika

  Lisätty kuvia maalatuista taloista. Tiiliä pitää ehkä vielä vaalentaa lisää. Samalla hiekoitettiin aiemmin alustoille liimatut puut.

 • avatar Marko Sysipuro

  Veditkä GW:n washilla? Hienot sävytykset ovat. Ja olit näköjään Schleichin kuusipuitakin ostanut…

 • avatar Juha

  Tuo Mika sai aikaan sellaisen rakennusbuumin, että nyt taloja on! Kun ehostin vanhat ja tein uusia, niin voidaan rakentaa vaikka koko kaupunki arabimaa -tyyliin. kunhan Force on Forceen tulee se Mogadishu lisäosa, niin päästään pelastamaan Blackhawk!

 • avatar Mika

  En washannut GW:llä. Talon seinä on luonnonvalkoista kaakelinsaumauslaastia, jonka päälle kuivaharjasin hieman oranssinruskeaa summittaisesti. Irtotiilet litkutin tummantiilenpunaisella vallejolla johon lisäsin paljon vettä. Talot maalautui näin muutamassa minuutissa samalla kun Juha asetteli pelipäydän maastot.

  Eilen jatkoin tiilien parissa ja maalasin vaaleanruskealla tiilien pinnat ja perään desert yellowlla kuivaharjaus. Tiilet jäi yhä makuuni hieman liian tummiksi, olisi pitänyt olla vaaleampi tuo eka litkutus.

  Muoviset kuusipuut ostin parilla eurolla kirpputorilta, bonus jos Schleigh mutta en oo katsonut valmistajaa.

 • avatar kalle

  Hei lisätkää noihin vähän kalloja, niin voin käyttää niitä tulevassa 40K turnauksessa…

 • avatar kalle

  But seriously, joutaisiko noita pöydällinen 40K turneeseen, avaruudessahan on tunnetusti paljon planeettoja, miksei yksi talebaanien miehittämäkin.

 • avatar Mika

  Mun puolesta voi lainaa kunhan lupaa käsitellä taloja silkkihansikkain :)

  Kallottomista tuli mieleen että eilen pohdin Tsetsenian rakentamista. Nämä voisi olla hyviä Tsetsenian kaupunkisotaan. Loistava idea että taloihin saa hankkia koristeet erikseen. Aika edullisen oloisia.

 • Hyvän näköisiä!

  Toimivat osittain myös FoW Afrikkaankin :)

You must be logged in to post a comment.